Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣεμινάριαΚύπρος: Έρχονται τρία γαστρονομικά εκπαιδευτικά προγράμματα – Όλες οι λεπτομέρειες
Υπό την αιγίδα του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.

Κύπρος: Έρχονται τρία γαστρονομικά εκπαιδευτικά προγράμματα – Όλες οι λεπτομέρειες

Τα τεχνικά προγράμματα εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν από 6 έως και 24 Μαρτίου στον εκπαιδευτικό χώρο της Mitsios Trading Ltd.

Ο Bakery Chef Χάρης Παπαλίτσας, ο Chef/Τεχνολόγος Τροφίμων Δημήτρης Κονταράτος και ο Pastry Chef Μαρίνος Κοσμάς θα βρεθούν τον Μάρτιο στη Λευκωσία για να παρουσιάσουν τρία πρωτοποριακά τεχνικά προγράμματα εκπαίδευσης, που διοργανώνονται από τη Gastronomy Essentials Ltd. και τελούν υπό την αιγίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.).

Θα ενώσουν τις γαστριμαργικές τους ανησυχίες, αναδεικνύοντας την αξία της διαρκούς και με διαδραστικό τρόπο εκπαίδευσης από καταξιωμένους επαγγελματίες του F&B, ειδικά σήμερα που οι προοπτικές ανάπτυξης στους τομείς του τουρισμού, της ψυχαγωγίας και της γαστρονομίας επιβάλουν συνεχή επιμόρφωση και εξέλιξη.

Τα τρία υψηλού επιπέδου, διήμερα, εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης:

  • Αρτοποιούς,
  • Ζαχαροπλάστες,
  • Chefs,
  • F&B managers,
  • Bar managers,
  • Bartenders (Ξενοδοχείων και Bars),
  • Προϊσταμένους/ες,
  • Διευθυντές/ριες και ιδιοκτήτες/ριες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών.

Τα τεχνικά προγράμματα εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιηθούν από 6 έως και 24 Μαρτίου στον εκπαιδευτικό χώρο της Mitsios Trading Ltd. (Τέφκρου Ανθία 70, Βιομηχανική περιοχή Δάλι, Λευκωσία), είναι τα:

  • “Elegant Baking – Η ευγενής τέχνη της σύγχρονης αρτοποιίας”, Η αργή ωρίμανση στην πιο κομψή της μορφή, 6 & 7 Μαρτίου 2023, Bakery Chef Χάρης Παπαλίτσας
  • “Liquid Gastronomy – Από τη Θεωρία στην Πράξη”, 20 & 21 Μαρτίου 2023, Chef/Τεχνολόγος Τροφίμων Δημήτρης Κονταράτος
  • ”Gluten Free Patisserie, Για Ζαχαροπλαστεία & Ξενοδοχεία”, 23 & 24 Μαρτίου 2023, Pastry Chef Μαρίνος Κοσμάς
“ELEGANT BAKING – Η ΕΥΓΕΝHΣ ΤEΧΝΗ ΤΗΣ ΣYΓΧΡΟΝΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙIΑΣ”

Λευκωσία, 6 & 7 Μαρτίου – Bakery Chef Χάρης Παπαλίτσας

Ο Χάρης Παπαλίτσας, ένας από τους ταχύτερα ανερχόμενους αρτοποιούς στην Ελλάδα, έρχεται στη Λευκωσία στις 6 και 7 Μαρτίου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνει στην Κύπρο η Gastronomy Essentials Ltd. υπό την αιγίδα του Cyprus Hotel Association (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.), για να μας μυήσει στα μυστικά της Σύγχρονης Κομψής Αρτοποιίας. Μέσα από το πρίσμα της αργής ωρίμανσης και του σεβασμού στις παραδοσιακές τεχνικές, θα παρουσιάσει μία ποικιλία άψογων και καλαίσθητων viennoiserie και ψωμιών.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν την τεχνολογία των προζυμιών και πρακτικούς τρόπους, ώστε να μπορούν να ενσωματώσουν τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν, στην παραγωγή τους. Επίσης, θα διδαχτούν αναλυτικά όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας. Μετά την παρακολούθηση του προγράμματος θα γνωρίζουν και θα εφαρμόζουν τεχνικές φυλλοποίησης για παραγωγή προϊόντων viennoiserie και τεχνικές αργής ωρίμανσης και ζυμώματος.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενότητες που περιλαμβάνονται στη θεματολογία του “Elegant Baking – Η Ευγενής Τέχνη της Σύγχρονης Αρτοποιίας” είναι:

  • Τεχνολογία Προζυμιών
  • Τεχνικά Χαρακτηριστικά Αλεύρων
  • Τεχνικές Ωρίμανσης
  • Τεχνικές Ζυμώματος
  • Τεχνικές Φυλλοποίησης
  • Σωστός Συνδυασμός Υλικών
  • Τεχνικές Διακόσμησης
  • Σωστό ψήσιμο – κρύωμα

Στο τέλος του διημέρου, οι συμμετέχοντες/ουσες επαγγελματίες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, υπογεγραμμένο από τον Bakery Chef, καθώς και αναλυτικό booklet με όλες τις πληροφορίες, τη θεωρεία και τις συνταγές που θα παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

“LIQUID GASTRONOMY – ΑΠO ΤΗ ΘΕΩΡIΑ ΣΤΗΝ ΠΡAΞΗ”

Λευκωσία, 20 & 21 Μαρτίου – Chef/ Τεχνολόγος Τροφίμων Δημήτρης Κονταράτος

Όλες οι σύγχρονες τεχνικές ορισμένων από τα καλύτερα Bars παγκοσμίως και τα πιο επίκαιρα μυστικά της “υγρής γαστρονομίας” παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Κύπρο, στις 20 & 21 Μαρτίου, με εισηγητή τον Δημήτρη Κονταράτο, R&D (Research & Development) Chef, Τεχνολόγο Τροφίμων και παράλληλα Επιστημονικό και Τεχνολογικό Συνεργάτη του αθηναϊκού Bar “Baba Au Rum”, το οποίο συγκαταλέγεται στη λίστα με τα 50 καλύτερα Cocktail Bars του κόσμου.

Τo πρωτοποριακό τεχνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα “Liquid Gastronomy – Από τη Θεωρία στην Πράξη” απευθύνεται σε Bartenders (Ξενοδοχείων και Bars), ιδιοκτήτες Bars, F&B managers, Bar managers, καθώς και σε επαγγελματίες Chefs, που θέλουν να εντρυφήσουν στα πιο επίκαιρα μυστικά του διεθνούς bartending και της γαστρονομίας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες/ουσες θα διδαχθούν, σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, τις πλέον καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας άρτιων και ευρηματικών συνταγών με υγρά. Θα έρθουν σε επαφή με πρωτοποριακά bartending gadgets, θα μάθουν πως να πειραματίζονται με ιδιαίτερα υλικά, γεύσεις, υφές, γαρνιτούρες ή σκεύη σερβιρίσματος, ώστε να δημιουργούν εμπνευσμένα και αρμονικά conceptual μενού, που θα αποπνέουν φαντασία, γνώση και δημιουργικότητα.

Ειδικότερα, οι ενότητες που θα αναλυθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, στο οποίο θα συμμετέχει ως Guest Βartender ο Παναγιώτης Αγγέλου, είναι:

  • Τυποποίηση συνταγών
  • Φυσικοχημικές μετρήσεις υλικών
  • Παραγωγή πουρέδων
  • Ρύθμιση και παραγωγή σιροπιών και χυμών
  • Εκχυλίσεις
  • Μαγείρεμα υπό κενό
  • Χρήση Σύγχρονων τεχνικών στο Bar
  • Παραγωγή Bitters
  • Πίκλες φρούτων
  • Γαρνιτούρες εδώδιμες
  • Βασική λειτουργία Rotovap, Φυγόκεντρου, Ocoo
  • Προτάσεις Pairing
  • Ρύθμιση γεύσης

Στο τέλος του διημέρου, οι συμμετέχοντες/ες επαγγελματίες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, υπογεγραμμένο από τον Δημήτρη Κονταράτο, καθώς και αναλυτικό booklet με όλες τις πληροφορίες, τη θεωρεία και τις συνταγές που θα παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

”GLUTEN FREE PATISSERIE ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕIΑ & ΞΕΝΟΔΟΧΕIΑ”

Λευκωσία, 23 & 24 ΜΑΡΤΙΟΥ – Pastry Chef Μαρίνος Κοσμάς

Ο Pastry Chef Μαρίνος Κοσμάς, ιδιοκτήτης του “ΜΚ Pastry and Bakery”, του πρώτου πιστοποιημένου Gluten free Bakery στην ελληνική αγορά, “ταξιδεύει” στη Λευκωσία στις 23 και 24 Μαρτίου για να παρουσιάσει ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με θέμα “Gluten Free Patisserie για Ζαχαροπλαστεία & Ξενοδοχεία”.

Το διήμερο πρόγραμμα ως προς τον τύπο εκπαίδευσης είναι Demonstration με γευστική δοκιμή και απευθύνεται σε Pastry Chefs, Ζαχαροπλαστεία, Chefs, Caterings, προϊστάμενους/ες, διευθυντές/ριες και ιδιοκτήτες/ριες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα γίνει εισαγωγή και μία πρώτη γνωριμία με τη “ζωή χωρίς γλουτένη”. Ο Μαρίνος Κοσμάς θα εξηγήσει τι είναι η κοιλιοκάκη και πώς επιδρά διατροφικά στη ζωή μας. Θα μιλήσει για την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Επίσης, θα παρουσιαστούν συνταγές εναλλακτικών πηγών αλεύρων και σακχάρων, χωρίς την παρουσία γλουτενικών προϊόντων, αρτοσκευάσματα, βουτήματα, γλυκά για μπουφέ ξενοδοχείων και βιτρίνες ζαχαροπλαστείων.

Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία του εκπαιδευτικού προγράμματος θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

  • Τι είναι η γλουτένη
  • Μαθαίνω να ζω χωρίς τη γλουτένη
  • Gluten free – Vegan – Keto – Raw: Μόδα ή Πάθηση;
  • Απαγορευτικές τροφές
  • Πρώτες Ύλες – παγίδες
  • Διατροφή χωρίς γλουτένη
  • Εργαστηριακός χώρος και επιμολύνσεις
  • Ελληνική Νομοθεσία vs Κοιλιοκάκης
  • Διαμόρφωση μενού με βάση τις διατροφικές ιδιαιτερότητες
  • Συμπτωματικοί και Ασυμπτωματικοί Καταναλωτές Κοιλιοκάκης: Πώς τους διαχειριζόμαστε;
  • Γαστρονομία και ζωή χωρίς γλουτένη: Υπάρχει μέλλον;
  • Εισαγωγή σε αρτοσκευάσματα και βουτήματα χωρίς γλουτένη
  • Εισαγωγή σε επιδόρπια μπουφέ ξενοδοχείου και βιτρίνα ζαχαροπλαστείου

Στο τέλος του διημέρου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, υπογεγραμμένο από τον Pastry Chef, καθώς και αναλυτικό booklet με όλες τις πληροφορίες, τη θεωρεία και τις συνταγές που θα παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του προγράμματος εκπαίδευσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024