Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣεμινάριαΣεμινάριο για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Σεμινάριο για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Το υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., διοργανώνει εξειδικευμένο σεμινάριο με τίτλο “Αξιοποίηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς ευρωπαϊκής σημασίας”. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις […]

Το υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., διοργανώνει εξειδικευμένο σεμινάριο με τίτλο<...> “Αξιοποίηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς ευρωπαϊκής σημασίας”. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 17,18 και 19 Μαρτίου 2003 στην Αθήνα (Ζάππειο Μέγαρο) και στους Δελφούς (Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο).

Βασικός άξονας των εργασιών του σεμιναρίου είναι οι πολιτικές προστασίας και διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως αυτές καθορίζονται και από τις διεθνείς συμβάσεις.

Θέματα, όπως η ευρωπαϊκή ταυτότητα και οι αξίες που εμπεριέχονται στην πολιτιστική κληρονομιά, η ολοκληρωμένη προστασία αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, η διαχείριση αρχαιολογικών χώρων, πολιτιστική κληρονομιά και μουσείων και τέλος η οργάνωση των περιοδικών εκθέσεων και το ζήτημα της μεταφοράς και ασφάλισης των εκθεμάτων, θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες στις συνεδρίες, σε μια προσπάθεια να προκληθεί ένας γόνιμος προβληματισμός και ένας εποικοδομητικός διάλογος πάνω σ` αυτά.

Η διεξαγωγή του σεμιναρίου στους Δελφούς και η προβλεπόμενη επίσκεψη στη Μονή Οσίου Λουκά προσδίδουν σ` αυτό χαρακτήρα εργαστηρίου, καθώς οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα, τον τρόπο, με τον οποίο η ελληνική Πολιτεία αντιλαμβάνεται και εφαρμόζει τις αρχές της ολοκληρωμένης προστασίας των μνημείων.

Την έναρξη του σεμιναρίου θα χαιρετίσουν με ομιλίες τους ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και ο προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντώνιος Κοσμόπουλος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024