Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣεμινάριαΣεμινάριο Professional Bartending από το ΙΕΚ ΔΟΜΗ και την Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος
Για επαγγελματίες Bartenders και Barista

Σεμινάριο Professional Bartending από το ΙΕΚ ΔΟΜΗ και την Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος

Ο τομέας Τουριστικών Σπουδών του ΙΕΚ ΔΟΜΗ υποστηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη διοργάνωση ενός εξειδικευμένου σεμιναρίου για Επαγγελματίες Bartender, διάρκειας 120 ωρών σε συνεργασία με την Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος. […]

Ο τομέας Τουριστικών Σπουδών του ΙΕΚ ΔΟΜΗ υποστηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη διοργάνωση<...> ενός εξειδικευμένου σεμιναρίου για Επαγγελματίες Bartender, διάρκειας 120 ωρών σε συνεργασία με την Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος. Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου, περιλαμβάνουν Εργαστήρια και Θεωρία και εμπλουτίζονται με επιπλέον θεματικές ενότητες σε ότι αφορά την εργασία του Barista, το Late Art και το Flair Tending.

Οι επιμέρους θεματικές ενότητες του σεμιναρίου, σύμφωνα με τα πρότυπα της ύλης που καθορίζει η I.B.A. (International Bartenders Assotiation), περιλαμβάνουν τα εξής: τις γενικές αρχές λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ο ρόλος του bartender και οι κοινωνικές δεξιότητες του επαγγέλματος, η οργάνωση της εργασίας και ο εξοπλισμός του bar, η αρχιτεκτονική, τα είδη και η διοίκηση του bar, η τεχνική της κοστολόγησης, κι ακόμη ποτογνωσία, γλωσσάρι, cocktails, αρχές ποιοτικής εξυπηρέτησης και τεχνικές προώθησης στην αγορά του bar και των ποτών. Επιπλέον στην ενότητα Barista, θα παρουσιαστούν όλα τα είδη καφέ και ροφημάτων, Late Art και πολλά workshops.

To σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σχολών, σε αποφοίτους και φοιτητές ΙΕΚ συναφών ειδικοτήτων, σε εργαζόμενους στον κλάδο, καθώς και σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά ως Μπάρμεν.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου, σε όλους τους συμμετέχοντες χορηγείται επίσημη βεβαίωση της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος με επικύρωση της Ι.Β.Α. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στα πιστοποιημένα εργαστήρια του Ομίλου Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης ΔΟΜΗ.

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι, ο κ. Δημήτρης Ζάππας έμπειρος και διεθνώς καταξιωμένος επαγγελματίας Bartender, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης και αξιολογητής σε διεθνείς διαγωνισμούς cocktails, ο κ. Μενέλαος Γεωργίου, έμπειρος και διεθνώς καταξιωμένος επαγγελματίας Bartender, καθώς επίσης και ο κ. Χρήστος Μανουσίδης στην ενότητα του Cafe.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω πρόγραμμα σύμφωνα με το πιστοποιητικό «Certificate of Aproovement», εναρμονίζεται κατά τα πρότυπα της I.B.A., που πιστοποιεί επιπλέον την αρτιότητα του προγράμματος. Η έναρξη των μαθημάτων έχει προγραμματιστεί στις 16 Μαρτίου 2009.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024