Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣεμινάριο κοστολόγησης Food & Beverage στην Κέρκυρα
Εκπαίδευση

Σεμινάριο κοστολόγησης Food & Beverage στην Κέρκυρα

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με τίτλο 'Food & Beverage Κοστολόγηση με…Νου!' στο Επιμελητήριο Κέρκυρας το οποίο απευθύνεται σε εστιατόρια, καφε, μπαρ, μάγειρες, ζαχαροπλάστες, Barmen, F&B Managers και επιχειρηματίες επισιτιστικών επιχειρήσεων.

“Έχω επισκεφτεί πολλά εστιατόρια / bar / ζαχαροπλαστεία στην ζωή μου και έτσι αποφάσισα να ανοίξω και εγώ ένα, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;”. Αυτή η φράση έχει οδηγήσει στην ραγδαία αύξηση της προσφοράς στον κλάδο του επισιτισμού, με επιχειρήσεις να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και επιχειρηματίες που προς λύπη τους σύντομα ανακαλύπτουν, ότι η εστίαση δεν είναι τελικά ένας κλάδος στον οποίο βγαίνουν εύκολα χρήματα. Οι ειδικές γνώσεις των επαγγελματιών σε αυτόν το χώρο δεν είναι προαιρετικές, άλλα απαραίτητες για τη βιωσιμότητα τέτοιου είδους επενδύσεων.

Η οικονομική κρίση έχει φροντίσει όσο ποτέ άλλοτε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αναδείξει τις επιχειρήσεις που κατανοούν τη φύση της δουλείας τους και έχουν τον πλήρη οικονομικό έλεγχο κάθε στιγμή λειτουργίας τους. Νέες προτεραιότητες έχουν προστεθεί στις δεξιότητες και γνώσεις που απαιτούνται από τους επαγγελματίες, αφού πλέον δεν αρκεί μόνο η παρασκευή εύγευστων προϊόντων άλλα πρέπει απαραιτήτως η κοστολόγηση και τιμολόγησή τους να είναι τέτοια που να εξασφαλίζει μια υγιή κερδοφορία στην επιχείρηση.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με τίτλο “Food & Beverage Κοστολόγηση με…Νου!” στο Επιμελητήριο Κέρκυρας (αίθ. Σπύρος Δένδιας) και ώρες 10.30-13:30. Το σεμινάριο απευθύνεται σε: εστιατόρια, καφε, μπαρ, μάγειρες, ζαχαροπλάστες, Barmen, F&B Managers και επιχειρηματίες επισιτιστικών επιχειρήσεων.

Βασικός ομιλητής θα είναι ο κ. Αντώνης Παρούσης, MSc, F&Β Manager, καθηγητής Κοστολόγησης & Restaurant Operations Management και συν-δημιουργός του “Κοστολόγιο με…Νου”, με προσκεκλημένο ομιλητή τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες που κατανοούν ότι η σωστή κοστολόγηση είναι επιτακτική ανάγκη και ότι η στρατηγική “θα χρεώσω το πιάτο μου χαμηλότερα από τον ανταγωνιστή μου και θα του πάρω όλη τη δουλειά” δεν προεξοφλεί την επιτυχία.

Θεματολογία σεμιναρίου:
Back-Τo-Basics

  • Υπολογισμός κόστους πρώτων υλών (Food Cost)
  • Υπολογισμός μεικτού κέρδους (Gross Profit)
  • Υπολογισμός σταθερών εξόδων – Εργατικά / Λειτουργικά κόστη (Fixed Costs)

Advanced Tools

  • Ανάλυση Νεκρού Σημείου (Break Even Analysis) – Πόσες πωλήσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν για να αρχίσει η επιχείρηση να σημειώνει κέρδη;
  • Μηχανική Μενού (Menu Engineering Analysis) – Ανάλυση κερδοφορίας & δημοτικότητας του κάθε κωδικού (πιάτου / προϊόντος) του μενού και σίγουροι τρόποι για βελτίωση της επίδοσης του.
  • Αντιλαμβανόμενη αξία σε σχέση με την τιμή (Value for Money) – Ακριβής γνώση του τι πιστεύουν οι πελάτες για τις τιμές σε σχέση με την αξία των προσφερόμενων υπηρεσιών της επισιτιστικής επιχείρησης, χωρίς να ερωτηθούν.
  • Κατανομή & Εξάπλωση τιμών στον κατάλογο (Price Spread / Price distribution) – Ο τρόπος κατανομής και εξάπλωσης των τιμών στον κατάλογο χαρακτηρίζουν την επισιτιστική επιχείρηση στα μάτια των πελατών.

F&B Technology

  • Πρακτική εφαρμογή της θεωρίας με τη βοήθεια του προγράμματος κοστολόγησης τροφίμων και ποτών “Κοστολόγιο με…Νου” και αναλυτική παρουσίασή του.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024