Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφία«Η Ξενοδοχία παρ’ Έλλησιν»: Επανεκδόθηκε μία ιστορική έκδοση

«Η Ξενοδοχία παρ’ Έλλησιν»: Επανεκδόθηκε μία ιστορική έκδοση

Το βιβλίο «Η Ξενοδοχία παρ’ Έλλησιν» του Νικ. Λέκκα που είχε εκδοθεί για πρώτη φορά το 1924, επανεκδόθηκε με την επιμέλεια του Μελέτη Γκιόκα. Το βιβλίο προλογίζει ο κ. Ιωάννης […]

Το βιβλίο<.> «Η Ξενοδοχία παρ’ Έλλησιν» του Νικ. Λέκκα που είχε εκδοθεί για πρώτη φορά το 1924, επανεκδόθηκε με την επιμέλεια του Μελέτη Γκιόκα<...>. Το βιβλίο προλογίζει ο κ. Ιωάννης Στεφανίδης, πρόεδρος του ΕΟΤ.
Στον πρόλογο του ο κ. Στεφανίδης αναφέρει ότι «η προσπάθεια ανάσυρσης από τη λήθη και ανάδειξης του έργου ενός πρωτοπόρου του τουρισμού στην χώρα μας – ο οποίος διακρίθηκε τόσο για την συγγραφική του δράση, όσο και για την δραστηριοποίηση του ως κρατικού λειτουργού, σε θέματα τουριστικών θεσμών και οργάνωσης, στις πρώτες και εξαιρετικά δύσκολες δεκαετίες του αιώνα – που επιχειρείται με το βιβλίο αυτό από τον κ. Μελέτη Γκιόκα, είναι πραγματικά αξιέπαινη».
Ο κ. Στεφανίδης συνεχίζει αναφέροντας ότι «είναι γεγονός πως υπάρχει έως σήμερα σημαντικό έλλειμμα στην ολοκληρωμένη γνώση της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής ξενοδοχίας ιδιαίτερα και έχω την αίσθηση πως οι νέες γενιές τουριστικών στελεχών είναι πολύ λίγο ενημερωμένες γύρω από το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα. Από την άποψη αυτή, δεν μπορώ παρά να επισημάνω το πλήθος των πολύτιμων πληροφοριών που μας παραθέτει ο κ. Γκίοκας στο εισηγητικό του σημείωμα για τα ελληνικά ξενοδοχεία εκείνης της περιόδου. Θα ήταν ευχής έργο, εάν αυτό αποτελούσε την αφετηρία για τη σύνταξη μιας ολοκληρωμένης έρευνας-μελέτης για το ελληνικό ξενοδοχείο από την απελευθέρωση του ελληνικού κράτους έως τις μέρες μας.»
Ο κ. Γκίοκας στο εισαγωγικό του σημείωμα αναφέρει «ότι το βιβλίο αυτό του Ν. Γ. Λέκκα, διευθυντή της Υπηρεσίας Ξένων και Εκθέσεων, έκδοση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας του έτους 1924, αποτελεί την πρώτη σημαντική προσπάθεια προσέγγισης της ξενοδοχίας και του τουρισμού στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου.»
Τελειώνοντας ο κ. Γκίοκας αναφέρει ότι «εκτιμούμε πως θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη η ανατύπωση του συνόλου του έργου του Ν. Λέκκα και πως αυτό θα αποτελούσε πολύτιμο συμπλήρωμα κάθε ξενοδοχειακής – τουριστικής βιβλιοθήκης.»

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024