Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφία‘Τουρισμός και Ανάπτυξη’ από την Interbooks

‘Τουρισμός και Ανάπτυξη’ από την Interbooks

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των εκδόσεων Interbooks με τίτλο ‘Τουρισμός και Ανάπτυξη’ από τον τουριστικό καθηγητή και συγγραφέα Δρα Νίκο Ηγουμενάκη. Το βιβλίο απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, σε φοιτητές […]

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των εκδόσεων Interbooks<.> με τίτλο 'Τουρισμός και Ανάπτυξη' από τον<...> τουριστικό καθηγητή και συγγραφέα Δρα Νίκο Ηγουμενάκη.
Το βιβλίο απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, σε φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και σε όσους απασχολούνται στην τουριστική βιομηχανία, ή σκοπεύουν μελλοντικά να σταδιοδρομήσουν σε αυτή.
Σύμφωνα με τον πρόλογο του συγγραφέα το βιβλίο επικεντρώνεται στην ανάδειξη της σημασίας του τουρισμού ως κλάδου οικονομικής δραστηριότητας με προοπτική, στο ρόλο που διαδραματίζει αυτός στην προσπάθεια των λαών των αναπτυσσομένων χωρών και των πολιτικών τους εξουσιών να σπάσουν το φράγμα της οικονομικής υπανάπτυξης και να προοδεύσουν. Επίσης, επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίον πρέπει να επιχειρείται η τουριστική ανάπτυξη, ώστε να ελαχιστοποιούνται ή αποφεύγονται οι όποιες αρνητικές επιδράσεις της. Τέλος, εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίον προσεγγίστηκε η τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα από το 1950 και μετά, αναλύονται και αξιολογούνται τα αποτελέσματα της και επιχειρούνται ορισμένες εκτιμήσεις για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.
Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εξετάζεται και αναλύεται ο τουρισμός ως σύγχρονο οικονομικό φαινόμενο, στο δεύτερο ο διεθνής τουρισμός ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης και προόδου, στο τρίτο η ρυθμιστική επέμβαση του κράτους στην τουριστική οικονομία, στο τέταρτο η τουριστική ανάπτυξη και πως πρέπει να επιχειρείται, στο πέμπτο ο προγραμματισμός της τουριστική ανάπτυξης, στο έκτο η ανάπτυξη του τουρισμού στην περιφέρεια, στο έβδομο οι επιδράσεις της τουριστικής ανάπτυξης στο παρελθόν, στο όγδοο η σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης, στο ένατο η απασχόληση στον τουρισμό και στο δέκατο η τουριστική ανάπτυξη στον ελλαδικό χώρο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024