Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσεις27ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών: Εγκαίνια από τον Αβραμόπουλο

27ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών: Εγκαίνια από τον Αβραμόπουλο

«Το 27ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών, αναβαθμισμένο με περισσότερες συμμετοχές φέτος, έρχεται να συμπληρώσει με τη γενικότερη προσπάθεια για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Είναι καιρός να γνωρίσουμε τις ομορφιές […]

«Το 27ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών, αναβαθμισμένο με περισσότερες συμμετοχές φέτος, έρχεται να συμπληρώσει<...> με τη γενικότερη προσπάθεια για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Είναι καιρός να γνωρίσουμε τις ομορφιές της πατρίδας μας μέσα από την θάλασσα». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος εγκαινιάζοντας το 27ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών το οποίο πραγματοποιείται από 19 έως 27 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού (πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο) και θα κλείσει τις πύλες του την ερχόμενη Κυριακή. Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθησαν ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Σπύρος Παπαπαδόπουλος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος, ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος κ. Παναγιώτης Γαλάνης.

«Η θάλασσα είναι η αιχμή του δόρατος της τουριστικής πολιτικής. Όχι μόνο με τον παραδοσιακό τρόπο, που συνδυάζει τη θάλασσα μόνο με τις διακοπές αλλά ως χώρος για ανάπτυξη οικονομική και πολιτιστική. Η Ελλάδα για να είναι ανταγωνιστική πρέπει να έχει ποιότητα παντού, σε προϊόντα και υπηρεσίες. Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να ενθαρρυνθεί ο ιδιωτικός τομέας. Για τον λόγο αυτό του χρόνου η έκθεση αυτή θα είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης» δήλωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος παραλαμβάνοντας από τον πρόεδρος του ΣΕΚΑΠΛΑΣ κ. Νικήτα Αγγελάκη το βραβείο για την συνεισφορά του στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «Ναυτιλία και Τουρισμός είναι οι δύο πιο δυναμικοί τομείς της ελληνικής οικονομίας. Αρκεί να δει κάποιος τα δημοσιονομικά. Και έχουν ένα κοινό παρανομαστή: το θαλάσσιο περιβάλλον. Είναι ένα αγαθό που πρέπει να προστατεύσουμε.»

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ξεναγήθηκε για περίπου 2 ώρες στην έκθεση από τον πρόεδρο του ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ κ. Νικήτα Αγγελάκη, τον εκπρόσωπο της EXPΟ ΟΝΕ (διοργανωτής του 27ου Διεθνού Ναυτικού Σαλονιού Αθηνών) κ. Αλέξιο Λαγουδάκη, και δήλωσε ενθουσιασμένος από την ποιότητα των εκθεμάτων, σκαφών και αξεσουάρ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024