Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΔιεθνείς τουριστικές εκθέσεις στη Γερμανία
F.RE.E 2011 και ΙΤΒ Berlin 2011

Διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στη Γερμανία

Δύο διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και αναψυχής θα πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2011 στη Γερμανία, Πρόκειται για τις F.RE.E 2011 (πρόκειται για την πρώην C-B-R), και ΙΤΒ Berlin […]

Δύο διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και αναψυχής θα πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2011 στη Γερμανία, Πρόκειται για τις<...> F.RE.E 2011 (πρόκειται για την πρώην C-B-R), και ΙΤΒ Berlin 2011.

Η Διεθνής Έκθεση C-B-R (τροχόσπιτα, σκάφη και χώροι αναψυχής) διοργανώνεται από 23 μέχρι 27 Φεβρουαρίου 2011 στο νέο εκθεσιακό κέντρο του Μονάχου, ακόμη πιο ενημερωμένη γύρω από τον κλάδο των ταξιδιών και αναψυχής, υπό την επωνυμία F.RE.E. Η έκθεση λαμβάνει χώρα για τρίτη φορά και συμπεριλαμβάνει και άλλους τομείς εκτός από τους καθιερωμένους της παλαιότερης C-B-R. Αναλυτικότερα, τα θέματα που παρουσιάζονται στα 70.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κατά τη διάρκεια της F.RE.E. είναι:
– διακοπές αναψυχής με τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα, κάμπινγκ, εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινούμενων
– σκάφη, εξοπλισμός, διακοπές και αναψυχή στη θάλασσα, αλλά και θαλάσσια σπορ (καταδύσεις, ψάρεμα, κανό, κωπηλασία)
– υγεία, ομορφιά, wellness
– ταξίδια για όλα τα γούστα, οργάνωση, ταξιδιωτικά γραφεία, ταξιδιωτικοί οργανισμοί
– ποδηλασία, ποδήλατα, εξοπλισμός, διοργάνωση εκδρομών
– σπορ για ιδιαίτερα γούστα: αναρρίχηση, τρέκινγκ, nordic walking, wind surfing, αλλά και jogging, πεζοπορία, fitness και εξοπλισμός
– άλογα, διακοπές με ιππασία, σίτιση και φύλαξη αλόγων, κατασκευές.

Η F.RE.E κατόρθωσε στην προηγούμενη διοργάνωση να έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από την παλαιότερη C-B-R. Απόδειξη γιΆαυτό ήταν οι 1.500 ευχαριστημένοι εκθέτες που έλαβαν μέρος, παρουσιάζοντας όλην την γκάμα προσφορών για τα ταξίδια, την αναψυχή και τον ελεύθερο χρόνο. Την έκθεση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες, που ενθουσιάστηκαν με την ανανεωμένη δομή της έκθεσης. Παρουσιάζοντας τα πάντα γύρω από τη διαμόρφωση του ελεύθερου χρόνου, και τα ταξίδια αναψυχής, η F.RE.E δίνει την ευκαιρία στον Έλληνα εκθέτη να προβληθεί στην ενδιαφέρουσα τουριστική αγορά της Νότιας Γερμανίας. Στην προηγούμενη διοργάνωση, τιμώμενη χώρα ήταν η Τυνησία, η οποία παρουσίασε στους επισκέπτες το καλύτερό της πρόσωπο, ικανοποιώντας στο έπακρο όλες τους τις προσδοκίες. Για την Ελλάδα, η οποία είναι ο κατΆεξοχήν τόπος διακοπών και αναψυχής, η έκθεση αυτή αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία προβολής. Κάθε χρόνο η Ελλάδα εκπροσωπείται με πολλές συμμετοχές εκθετών. Τέλος, στον επισκέπτη δίνεται η δυνατότητα να προγραμματίσει και να οργανώσει τις διακοπές του.

Η ΙΤΒ 2011, η 45η Διεθνής Τουριστική Έκθεση διεξάγεται στο Βερολίνο από 9 έως 13 Μαρτίου 2011. Η προηγούμενη ΙΤΒ, που διοργανώθηκε το 2010, έκλεισε με επιτυχία. 110.953 εμπορικοί επισκέπτες, εκ των οποίων το ένα τρίτο ήταν από το εξωτερικό, συνάντησαν τις 11.127 εταιρείες-εκθέτες από 187 χώρες, που συμμετείχαν στο μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός του κόσμου, παρουσιάζοντας όλες τις εξελίξεις του τουριστικού κλάδου. Συνολικά στην έκθεση καταμετρήθηκαν 179.351 επισκέπτες, ενώ το ITB Kongress Market Trends & Innovations, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό συνέδριο της τουριστικής βιομηχανίας, το οποίο λαμβάνει χώρα στα πλαίσια της έκθεσης, είχε τη χαρά να υποδεχτεί 12.500 συμμετέχοντες. Αυξημένα ήταν τα ποσοστά των εκθετών και των επισκεπτών που έκλεισαν συμφωνίες και υπέγραψαν συμβόλαια κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ πολλές εταιρίες δήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν και το 2011.

Η ITB Berlin αποτελεί ένα διεθνές γεγονός για τα ΜΜΕ. 7.200 δημοσιογράφοι από 89 χώρες παρακολουθούσαν καθημερινά τα εκθεσιακά δρώμενα από κοντά και μετέδιδαν σε όλο τον κόσμο τα νέα και το πνεύμα της έκθεσης. 214 εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου, ανάμεσά τους 111 Πρέσβεις, 76 Υπουργοί και πολλοί Γενικοί Γραμματείς τίμησαν με την παρουσία τους το εκθεσιακό γεγονός. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε η τ. Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου, η οποία κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποίησε επαφές με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς και διεθνείς ταξιδιωτικούς οργανισμούς, ενώ είχε συναντήσεις με Υπουργούς Τουρισμού άλλων χωρών, καθώς και με ξένα Μ.Μ.Ε.

Η ΙΤΒ Berlin περνά στον 21ο αιώνα ως διεθνής πρωτοπόρος έκθεση για τον τουριστικό κλάδο. Στο Βερολίνο συναντάται η διεθνής βιομηχανία τουρισμού για πέντε ημέρες κάτω από την ίδια στέγη σΆέναν εκθεσιακό χώρο 160.000 τ.μ. Στην αυγή της νέας χιλιετίας, ο τουριστικός κλάδος, που αυξάνεται συνεχώς, παρουσιάζει νέους προορισμούς και τάσεις με νέους τρόπους και ενδιαφέρουσες λύσεις. Την επόμενη χιλιετία, η δυναμικότητα και ο ποικίλος χαρακτήρας της βιομηχανίας τουρισμού θα εξελιχθούν σε τελείως νέες κατευθύνσεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και ειδικών μεθόδων μάρκετινγκ. Η ITB Berlin προσφέρει σε εκθέτες και επισκέπτες μια online πλατφόρμα επικοινωνίας, το Virtual Market Place (VMP), όπου παρέχεται η δυνατότητα επικοινωνίας με τους επισκέπτες της έκθεσης όλο το χρόνο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024