Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΔιεθνής Γιορτή του Εμπορίου και της Εξωστρέφειας η 72 ΔΕΘ
HELEXPO

Διεθνής Γιορτή του Εμπορίου και της Εξωστρέφειας η 72 ΔΕΘ

Με 12 θεματικά και άκρως θεαματικά αφιερώματα, με 15 επίσημες κρατικές συμμετοχές και συμμετοχή εκθετών από 26 χώρες, και με ιδιαίτερα επίκαιρες και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις, που την καθιστούν μια πραγματική Διεθνή Γιορτή του Εμπορίου και της Εξωστρέφειας…

Με 12 θεματικά και άκρως θεαματικά αφιερώματα, με 15 επίσημες κρατικές συμμετοχές και συμμετοχή εκθετών από 26 χώρες, και με ιδιαίτερα επίκαιρες και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις, που την καθιστούν<...> μια πραγματική Διεθνή Γιορτή του Εμπορίου και της Εξωστρέφειας, ανοίγει στις 8 Σεπτεμβρίου τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η 72η ΔΕΘ.

Στη φετινή, 72η ΔΕΘ, όπως τόνισαν σε Συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της διοργανώτριας HELEXPO A.E., κ.κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και Θέμης Καρτσιώτης, συμμετέχουν με επίσημες κρατικές συμμετοχές 15 χώρες: Αλβανία, Βραζιλία, Ινδία, Ουγγαρία, Τουρκία, Νότια Αφρική, Ταιβάν, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ, Κύπρος, Πακιστάν, Ρουμανία, Συρία, Ουκρανία.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 956 εκθέτες από την Ελλάδα και άλλες 25 χώρες: Αίγυπτο, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ινδονησία, Ιορδανία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κένυα, Κίνα, Ν. Κορέα, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Μ. Βρεττανία, Ουγγαρία, Πακιστάν, Σερβία, Σουηδία, Συρία, Τσεχία, Τουρκία.

Η εκθεσιακή επιφάνεια που καταλαμβάνεται φθάνει μέχρι στιγμής τα 40.700 τ.μ. συνολικά, υπαίθριοι και εσωτερικοί χώροι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το ενδεχόμενο συμμετοχής εκθετών που εξέφρασαν επιφυλάξεις λόγω της προεκλογικής περιόδου και οι οποίοι δεν ξεπέρασαν τους 30, οι περισσότεροι εκ των οποίων εκτιμάται ότι τελικά θα συμμετέχουν στη ΔΕΘ, καθώς ανακοινώνεται ο σχεδιασμός της HELEXPO, που εγγυάται μία επιτυχημένη διοργάνωση. Ο δημόσιος τομέας, συμπεριλαμβανομένων των εισηγμένων επιχειρήσεων, αποτελεί το 12% του συνολικού αριθμού των εκθετών και καταλαμβάνει το 19% της εκθεσιακής επιφάνειας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Θωμόπουλος στη νέα δομή των εθνικών συμμετοχών στη φετινή ΔΕΘ, και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα «Global exchange», ένα εκθεσιακό αφιέρωμα που δίνει το ιδιαίτερο διεθνές και εμπορικό στίγμα της φετινής ΔΕΘ, πλαισιώνοντας τις εθνικές εκθεσιακές συμμετοχές με τη διοργάνωση εκδηλώσεων με χαρακτηριστικές γαστρονομικές, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις και με ένα ιδιαίτερο δυναμικό πρόγραμμα partenariat.

Τη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ, στην οποία μέγας χορηγός είναι ο ΟΠΑΠ και χορηγός η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, εμπιστεύονται και στηρίζουν σημαντικές ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ ιδιαίτερο πόλο έλξης όπως επεσήμανε ο γενικός διευθυντής της HELEXPO, κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, αποτελεί το 3ο Business Forum της ΔΕΘ, καθώς η HELEXPO έχει προσκαλέσει τέσσερις παγκοσμίου φήμης Gurus του management και του marketing για πρώτη φορά στην Ελλάδα (αλφαβητικά: Jordan Ayan, ReneCarayol, Keith Ferazzi, Richard Reeves).

Οι επισκέπτες της ΔΕΘ θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν μία ταχύτατη Porsche Cayman και πολλά ακόμη σημαντικά δώρα όπως καρτοκινητά (προσφορά της WIND – χορηγού του FASHION FORWARD), λιπαντικά (προσφορά της EKO – χορηγού της AUTOLAND), ταξίδια στο Dubai (προσφορά του SUPERIOR TRAVEL).

Παράλληλα, και με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επισκεπτών στην 72η ΔΕΘ, η HELEXPO σε συνεργασία με τον ταξιδιωτικό οργανισμό ZORPIDIS έχει προγραμματίσει τη δωρεάν μεταφορά επισκεπτών από τις πρωτεύουσες των νομών της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, τα Σαββατοκύριακα της διοργάνωσης, με λεωφορεία, στο πλαίσιο ενός νέου πρωτοποριακού προγράμματος με τίτλο «Πάμε ΔΕΘ», το οποίο όπως ήδη τυγχάνει ιδιαίτερα θετικής αποδοχής από το κοινό.

Η φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ, παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η πύρινη λαίλαπα, αφενός, και τη σύμπτωση της τελευταίας ημέρας της Έκθεσης με τις εθνικές εκλογές, αφετέρου – τόνισε ο πρόεδρος της HELEXPO – διαθέτει όλα τα οργανωτικά εχέγγυα για να κερδίσει το «στοίχημα» της ανάπτυξης, σε συνέχεια της ιδιαίτερα θετικής πορείας της τελευταίας τριετίας και να πετύχει τουλάχιστον διατήρηση – αν όχι και αύξηση – επισκεπτών σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, που ανήλθαν στους 261.000. Υπενθυμίζεται ότι η HELEXPO έχει ήδη ανακοινώσει δέσμη τεσσάρων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών, συνολικής αξίας 2 εκατ.ευρώ.

ΔΕΘ θα φεύγετε από την 72η ΔΕΘ!

Στη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ, όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO A.E., κ. Θέμης Καρτισώτης, παρουσιάζονται ανανεωμένα τα επιτυχημένα περσινά αφιερώματα, ενώ εντάχθηκαν και νέα, ιεραρχημένα υψηλά στα ενδιαφέροντα των επισκεπτών της ΔΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην AUTOLAND το «παρών» θα δώσουν όλα τα νέα μοντέλα των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών και ειδικότερα τα Αυτοκίνητα Πόλης, στα οποία είναι αφιερωμένη η φετινή διοργάνωση, καθώς ένα περίπτερο έχει μεταμορφωθεί σε μια πόλη για να τα φιλοξενήσει. Στους υπαίθριους χώρους θα παρουσιαστούν και τα μεγαλύτερα μοντέλα. Παράλληλα οι επισκέπτες θα μπορούν να επωφεληθούν από ειδικές προσφορές των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν μόνο για την περίοδο της Έκθεσης, ενώ θα μπορούν να πραγματοποιούν Test-Drives, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν πώς τα νέα αυτά μοντέλα συμπεριφέρονται σε κανονικές συνθήκες. Τη φετινή διοργάνωση εμπιστεύονται σημαντικές επιχειρήσεις που θα είναι παρούσες, μεταξύ των οποίων: Porche, Mercedes – Benz, Chrysler, Jeep, General Motors, Citroen, Renault, Audi, VW, Volvo, Ford, Cadillac, Hummer, Daihatsu, Chevrolet, Fiat, Alpha Romeo, Lancia, Sanyong κι άλλες εξίσου σημαντικές. Μέγας Χορηγός της AUTOLAND είναι η ΕΚΟ.

Το FASHION FORWARD INTERNATIONAL THESSALONIKI, φέτος επεκτείνεται χρονικά, αναβαθμίζεται με την παρουσίαση καινούριων συλλογών διεθνούς φήμης σχεδιαστών και μοντέλων, με τη διοργάνωσή του στο Παλαί ντε Σπόρ, με την αιγίδα της UNESCO και πολλές ακόμη εκπλήξεις που θα ανακοινώσουμε σε ειδική συνέντευξη τύπου αύριο στο TIMES, μαζί με τη χορηγό WIND και τους παραγωγούς του.

Το DISC FESTIVAL φέτος περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού που τιμούν τη ΔΕΘ και δίνουν το ρυθμό και τη ζωντάνια σε μια δυναμική και ιδιαίτερα ζωντανή διοργάνωση, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

– Κυριακή 09/09: Γιώργος Τσαλίκης – Σταύρος Κωνσταντίνου – Χάλκινα

– Δευτέρα 10/09: Κέλυ Κελεκίδου – Γιώργος Γιαννιάς

– Τρίτη 11/09: Μάρω Λύτρα – Γιώργος Χρήστου – Γιώργος Βέρος

– Τετάρτη 12/09: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

– Πέμπτη 13/09/07: C real

– Παρασκευή 14/09: Λένα Παπαδοπούλου – Νίκος Οικονομόπουλος

– Σάββατο 15/9: Σάκης Ρουβάς

Χορηγός του Disk Festival της 72ης ΔΕΘ είναι όπως και πέρσι η ΑΤΕ ΒΑΝΚ και χορηγός επικοινωνίας το Κοσμοράδιο.

Η ACADEMIA είναι ένα αφιέρωμα στα μεταπτυχιακά και στις σπουδές γενικότερα. Φιλοξενεί πανεπιστήμια από διάφορες χώρες και ενημερώνει για τις δυνατότητες σπουδών αλλά και επαγγελματικού προσανατολισμού. Χορηγός του αφιερώματος είναι οι ευρυζωνικές συνδέσεις του ΟΤΕ, Connex.

H ΙΝΝΟVATION είναι ένα εκθεσιακό αφιέρωμα στην τεχνολογική καινοτομία και παρουσιάζεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του ΥΠΑΝ. Περιλαμβάνει καινοτόμα προϊόντα σε multimedia, βιοιατρική, βιοκαλλιέργειες, συστήματα εξοικονόμησης υδατικών πόρων και άλλες τεχνολογικές καινοτομίες. Περιλαμβάνει επίσης την καινοτόμο παρουσίαση πέντε θεματικών πάρκων υπό τον γενικό τίτλο «Η γοητεία του Φωτός»: 1) Από πού έρχεται το Φως, 2) Τι είναι το Φως, 3) Λέιζερ – ένα ιδιαίτερο είδος Φωτός, 4) Πως λειτουργεί το Φως στα καθημερινά προϊόντα και 5) Παιχνίδια Φωτός. Περιλαμβάνει ακόμη το αφιέρωμα εορτασμού 50 χρόνων από την εκτόξευση του Sputnik και δέκα χρόνων από την εκτόξευση του Cassini-Huygens σε συνεργασία με το δίκτυο πλανητολόγων «Europlanet», με τη διοργάνωση διαγωνισμών ζωγραφικής, βίντεο, γλυπτικής, ουράνιας φωτογραφίας σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο (οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 18 Δεκεμβρίου επ’ ευκαιρία της 4ης επετείου από την άφιξη του Mars Express στον Κόκκινο Πλανήτη) καθώς και καθημερινές προβολές σχετικές με το ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες.

Η ΗΟΒΒΥΜΑΝΙΑ είναι ένα καινούριο εκθεσιακό αφιέρωμα στον ελεύθερο χρόνο και στο ταλέντο που καθένας και καθεμιά διαθέτει. Περιλαμβάνει ενότητες όπως ο μοντελισμός, τα ευρηματικά παιχνίδια, αλλά και οι πίστες αναρρίχησης, παιχνίδια paintball και ένα χωριό της PLAYMOBIL με τους γνωστούς ήρωες. Περιλαμβάνει επίσης τη δράση «Γνωρίζω και μαθαίνω τα βασικά προϊόντα της Ελληνικής γης» με θέμα τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών γύρω από τη διατροφή τους, και με ήρωες την ελιά και το ελαιόλαδο, τα όσπρια, το σιτάρι και το αλεύρι και τα βότανα της Ελληνικής γης και τη διοργάνωση των World Cyber Games International που αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο όσον αφορά τον «ηλεκτρονικό αθλητισμό». Θα διοργανωθούν οι εθνικοί τελικοί με απώτερο σκοπό τη δημιουργία της Εθνικής Ομάδας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού, που θα λάβει μέρος στους τελικούς που θα πραγματοποιηθούν στο Qwest Field – Seattle, των ΗΠΑ από 3 έως 7 Οκτωβρίου. Παράλληλα θα διοργανωθούν και τουρνουά σε δημοφιλείς τίτλους παιχνιδιών, κληρώσεις κ.α.

Η ENERGYLAND παρουσιάζει και εφέτος τις τελευταίες εξελίξεις στην ψύξη, τη θέρμανση, τον κλιματισμό, τα φωτοβολταϊκά και γενικότερα τις ΑΠΕ και τα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Η DECOLAND με έντονα εμπορικό χαρακτήρα, παρουσιάζει και εφέτος τις νέες προτάσεις των κατασκευαστών εποχιακών ειδών, ειδών διακόσμησης και ειδών δώρου, καθώς και επίπλων. Λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και τα σαββατοκύριακα έως τις 10 το βράδυ.

To AVANT PREMIER FESTIVAL είναι ένα καινούριο επίσης αφιέρωμα και θα δώσει τη δυνατότητα σε 300 τυχερούς επισκέπτες της ΔΕΘ καθημερινά, να κερδίζουν εισιτήρια σε πρώτες προβολές των κινηματογραφικών παραγωγών που θα φιλοξενηθούν στις κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο χειμώνα. Η διανομή των εισιτηρίων θα γίνει από το CINE CAF? που θα στηθεί στo υπαίθριο δώμα της HELEXPO CORONA και οι προβολές θα γίνονται καθημερινά στον παρακείμενο Κινηματογράφο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ.

Η STATELAND τέλος παρουσιάζει τις νέες δράσεις και υπηρεσίες προς τους πολίτες από τους δημόσιους φορείς και οργανισμούς, τα έσοδα από τη συμμετοχή των οποίων, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, στο σύνολό τους, θα χρηματοδοτήσουν τη συμμετοχή των επιχειρήσεων από τις πληγείσες περιοχές στις διεθνείς κλαδικές εκθέσεις της HELEXPO, ενισχύοντας έτσι την εξωστρέφειά τους.

Tα θεματικά αφιερώματα της 72ης ΔΕΘ θα πλαισιώνονται, επίσης, από δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα και κληρώσεις πολλών και μεγάλων δώρων όπως η Porsce Cayman, εξωτικά ταξίδια, ευρυζωνικές συνδέσεις, καρτοκινητά, λιπαντικά και καύσιμα κ.α.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης:

  • Έκθεση φωτογραφίας «Θεσσαλονίκη 1900-1980» με τεκμήρια φωτογραφικού αρχείου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης με 114 λήψεις εκ των οποίων οι 35 πραγματοποιήθηκαν πριν από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και 79 μετά από αυτόν ενώ οι περισσότερες δεν έχουν δημοσιευτεί σε προσιτά έντυπα ή έμειναν ανέκδοτες, στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου «Ι.Βελλίδης»
  • Έκθεση αφίσας με ιστορικές αφίσες που εξέδωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, τεκμήρια της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Ελλάδας, στη HELEXPO COROMA.
  • Λειτουργία του CAFE MONMARTE έξω από το Περίπτερο των Εθνών, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Γαλλίας, με θέατρο δρόμου στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου και μουσική με αποκορύφωμα τη συναυλία του «Γιούλα Μιχαήλ Τρίο» με μουσική των δεκαετιών του ’50 και του ’60 με τραγούδια των MONTAIN, AZNAVOUR, PIAF κ.α.
  • Γευσιγνωσία Ιταλικής Κουζίνας στο πλαίσιο της Ιταλικής Συμμετοχής, με τη συμμετοχή διάσημων Ιταλών Σεφς και επιλεγμένων Ιταλικών προϊόντων.
  • Αιγυπτιακό Μουσείο που θα ξεναγεί τους επισκέπτες στη χώρα των Φαραώ και του Νείλου, στο πλαίσιο της Αιγυπτιακής συμμετοχής.
  • Φεστιβάλ Ταγκό σε υπαίθριους χώρους και εξέδρες με επαγγελματικές Έλληνες αλλά και Λατίνους χορευτές, δίνει αργεντίνικο άρωμα και ρυθμό στη διοργάνωση.

Ανανεωμένο είναι, επίσης, εφέτος και το ωράριο λειτουργίας της ΔΕΘ, καθώς τις καθημερινές θα λειτουργεί από 5 μ.μ. έως 11 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από 10 π.μ. έως 10 μ.μ..

Οι επισκέπτες θα μπορούν να σταθμεύουν στο υπόγειο πάρκιγκ του Συνεδριακού Κέντρου Ι. Βελλίδης το οποίο από τη Δευτέρα θα λειτουργεί με είσοδο από τη Λεωφόρο Στρατού, ενώ αναζητούνται και άλλοι χώροι για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024