Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕλληνική αποστολή στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Βελιγραδίου
Διοργάνωση από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Ελληνική αποστολή στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Βελιγραδίου

Τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό φιλοδοξεί να αναδείξει, με τη συμμετοχή της στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Βελιγραδίου, η ελληνική αποστολή, που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων τουρισμού του νομού Θεσσαλονίκης μεταβαίνουν στο Βελιγράδι…

Τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό φιλοδοξεί να αναδείξει, με τη συμμετοχή της στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Βελιγραδίου, η<...> ελληνική αποστολή, που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων τουρισμού του νομού Θεσσαλονίκης μεταβαίνουν στο Βελιγράδι προκειμένου να λάβουν μέρος στην έκθεση, που διοργανώνεται από τις 25 έως και τις 28 Φεβρουαρίου, στη σερβική πρωτεύουσα, προκειμένου να παρουσιάσουν στους τουριστικούς φορείς του εξωτερικού, τις ιδιαίτερες πτυχές της βορειοελλαδικής πόλης, που την καθιστούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από τις γειτονικές χώρες. Εξάλλου, αντιπροσωπεία του ΕΕΘ θα συναντηθεί με μέλη του επιμελητηρίου της Σερβίας.

Τιμώμενη χώρα στη φετινή, 32η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βελιγραδίου, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν 850 εκθέτες από 41 χώρες, είναι η Σλοβενία, ενώ για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν τουριστικοίπαράγοντες από τις ΗΠΑ και την Ισπανία.

Η έκθεση θα καλύψει συνολικό χώρο έκτασης 32.600 τετραγωνικών μέτρων και, όπως τις προηγούμενες χρονιές, το “παρών” θα δώσουν- μεταξύ άλλων- εθνικοί οργανισμοί τουρισμού από χώρες του εξωτερικού, περιφερειακοί τουριστικοί φορείς, αλλά και φορείς της τουριστικής βιομηχανίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη φετινή διοργάνωση στον αγροτουρισμό και στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για την παρουσίαση προτάσεων, που αφορούν την ανάπτυξη του τουρισμού κατά μήκος του ποταμού Δούναβη.

Για τους λάτρεις δε των καλών κρασιών, στη διάρκεια της έκθεσης διοργανώνεται εκδήλωση, με τίτλο “Οι Δρόμοι των Κρασιών στην πρώην Γιουγκοσλαβία”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, σε σχετικό της δημοσίευμα ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού, η εφημερίδα “Πολίτικα” του Βελιγραδίου παραθέτει δηλώσεις εκπροσώπων σερβικών τουριστικών πρακτορείων ότι, παρά την οικονομική κρίση, οι Σέρβοι δείχνουν πρόθυμοι να ταξιδέψουν περισσότερο φέτος από ό,τι πέρυσι, λόγω της κατάργησης των θεωρήσεων εισόδου. Στο ίδιο δημοσίευμα, αλλά και σε παρόμοια του σερβικού Τύπου, επισημαίνεται το μεγάλο ενδιαφέρον των Σέρβων τουριστών για την Ελλάδα, για την οποία διατίθενται, μάλιστα, φτηνά τουριστικά πακέτα την περίοδο χαμηλής ζήτησης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024