Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕΟΤ – FITUR 2023: Αυξημένο το ενδιαφέρον των ισπανόφωνων αγορών για την Ελλάδα
Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού

ΕΟΤ – FITUR 2023: Αυξημένο το ενδιαφέρον των ισπανόφωνων αγορών για την Ελλάδα

Στην FITUR ο Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 240 τ.μ. και 33 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και τον Δήμο Σκιάθου.

Υψηλό παραμένει το ενδιαφέρον των ισπανόφωνων τουριστών να επισκεφθούν την Ελλάδα το 2023, καθώς με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία των προκρατήσεων από τις συγκεκριμένες αγορές κατά τη φετινή χρονιά αναμένεται αύξηση των αφίξεων σε σχέση με το 2022.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από τη συμμετοχή του ΕΟΤ στην 43η Διεθνή Τουριστική Έκθεση FITUR 2023, που πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 240 τ.μ. και 33 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και τον Δήμο Σκιάθου. Το ελληνικό περίπτερο, που βρισκόταν στον κεντρικό διάδρομο του χώρου αφιερωμένου αποκλειστικά τις ευρωπαϊκές χώρες, προσέλκυσε καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης χιλιάδες επισκέπτες, που αναζητούσαν πληροφορίες και χρηστικά στοιχεία ώστε να προγραμματίσουν το ταξίδι τους στη χώρα μας.

Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ισπανία, Ηλίας Φωτόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), Zurab Pololikashvili, ο οποίος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, και την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ισπανίας, Καλλιόπη Κουρούσια. Ακόμα, η κα Κουρούσια συνόδευσε τον δήμαρχο Σκιάθου στη συνάντησή του με την αεροπορική εταιρεία Vueling.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της έκθεσης η Υπηρεσία ΕΟΤ Ισπανίας πραγματοποίησε 180 συναντήσεις με Ισπανούς και Πορτογάλους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων από τη Νότια Αμερική εξετάζοντας προοπτικές ανάπτυξης σε στοχευμένα κοινά-στόχους.

Η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ισπανίας συμμετείχε, επίσης, σε πάνελ για την καινοτομία, την τουριστική ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης των Βαλεαρίδων, εκπροσωπώντας το νησί της Τήλου. Στην παρέμβασή της η κα Κουρούσια αναφέρθηκε στη μοναδική πρωτοβουλία της Τήλου να καταστεί το «Πρώτο Πράσινο Νησί της Μεσογείου», γεγονός που εκτός της μεγάλης αναγνωρισιμότητας της έχει αποφέρει έως τώρα και τέσσερις ευρωπαϊκές διακρίσεις ενεργειακής μετάβασης και καινοτομίας.

Η FITUR σε αριθμούς

Στη φετινή FITUR, με τιμώμενη χώρα την Γουατεμάλα, συμμετείχαν συνολικά 131 χώρες, 755 εκθέτες και 8.360 επιχειρήσεις. Κατά τις τρεις πρώτες ημέρες, που ήταν αφιερωμένες αποκλειστικά στους επαγγελματίες, παρατηρήθηκε αύξηση της παρουσίας τους κατά 68% σε σχέση με το 2022, ενώ τις δύο τελευταίες ημέρες που η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στο κοινό, ο αριθμός των επισκεπτών τριπλασιάστηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας στα 222.000 άτομα.

Περισσότεροι από 6.300 δημοσιογράφοι διαπιστεύθηκαν στην έκθεση (αυξημένοι κατά +58% σε σχέση με το 2022), από ΜΜΕ της Ισπανίας και άλλων 46 χωρών. Έχουν καταγραφεί +26% περισσότερες ειδήσεις από το 2022 και το κοινό στο οποίο απευθύνονται υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 43,8 εκατομμύρια.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Ισπανός βασιλιάς Φίλιππος, ενώ την επισκέφθηκαν ακόμα ο πρωθυπουργός της χώρας, Pedro Sánchez, ο πρωθυπουργός της Γουατεμάλας, υπουργοί της ισπανικής κυβέρνησης και υψηλόβαθμα στελέχη τουριστικών οργανισμών από άλλες χώρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024