Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΈρχεται το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum – Συμμετέχουν μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας
Εκθέσεις Τουρισμού

Έρχεται το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum – Συμμετέχουν μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Βώκο, διευθύνων σύμβουλο της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., η κρουαζιέρα πολυτελείας γεννά προσδοκίες για “κρυφούς” και αναδυόμενους προορισμούς σε Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειο.

Η απήχηση της Ελλάδας και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου ως ιδανικού προορισμού για κρουαζιέρες πολυτελείας θα είναι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης του 7ου Posidonia Sea Tourism Forum, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 25 και 26 Απριλίου 2023.

Μεταξύ των εταιρειών πολυτελών και εξειδικευμένων κρουαζιέρων που έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη διήμερη εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο-σύμβολο για την πόλη Makedonia Palace, περιλαμβάνονται οι Azamara Cruises, Compagnie du Ponant, Scenic Cruises, Seabourn Cruise Line, Variety Cruises και η πρόσφατα επανακάμψασα Crystal Cruises.

Σύνεδροι και εκθέτες από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζήτηση με τίτλο: «Η απήχηση των λιγότερο γνωστών προορισμών: Οι κρουαζιέρες πολυτελείας και εξερεύνησης δείχνουν τον δρόμο», που θα εξετάσει την αυξανόμενη σημασία των λιγότερο δημοφιλών προορισμών για το συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς, σε συνδυασμό με τον ρόλο της βιωσιμότητας και της αυθεντικότητας ως παραγόντων που επηρεάζουν την επιλογή των ταξιδιωτών.

«Η απόφασή μας να μεταφέρουμε το Posidonia Sea Tourism Forum εκτός Αθηνών, για πρώτη φορά στη 12χρονη ιστορία της διοργάνωσης, συνδέεται με τις αναδυόμενες τάσεις σε έναν κλάδο που επιθυμεί να αντιμετωπίσει εποικοδομητικά την αυξανόμενη κριτική για τη συμβολή του στον υπερτουρισμό πολλών δημοφιλών προορισμών κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, διευθύνων σύμβουλος της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε.

«Η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε να φιλοξενήσει τη φετινή διοργάνωση για να αναδείξουμε την ανάγκη για περισσότερες εναλλακτικές λιμανιών και προορισμών, προκειμένου να μειωθεί ο αντίκτυπος και να βελτιστοποιηθεί η διαχείριση της κυκλοφορίας κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Επίσης, η Θεσσαλονίκη αποτελεί φυσική πύλη για τις αναδυόμενες αγορές των Βαλκανίων – ένα ακόμα σημαντικό θέμα που πρέπει να εξεταστεί κατά τη διάρκεια του Φόρουμ», πρόσθεσε ο κ. Βώκος.

Με περισσότερα από 400 κατοικημένα νησιά και παράκτιες πόλεις σε όλη την Ιταλία, την Κροατία, την Ελλάδα, την Αλβανία και την Τουρκία, η Ανατολική Μεσόγειος και η Αδριατική Θάλασσα προσφέρουν συνολικά μία από τις πλουσιότερες επιλογές προορισμών στον κόσμο. Υπάρχουν αμέτρητα πιθανά νέα λιμάνια προσέγγισης καθώς και κύριες και περιφερειακές επιλογές homeporting, πέρα από τους καθιερωμένους δημοφιλείς προορισμούς.

Η εκτροπή μέρους της κίνησης από προορισμούς με υπερβολική επιβάρυνση θα εμπλουτίσει τις επιλογές δρομολογίων των εταιρειών και θα λειτουργήσει ως εργαλείο που μπορεί να προστατεύσει τις φυσικές, πολιτιστικές και τουριστικές αξίες που απαιτούνται για ένα βιώσιμο μέλλον.

Ο Mark Robinson, Senior Vice President Operations της Scenic Luxury Cruises & Tours, δήλωσε: «Ο τομέας της κρουαζιέρας πολυτελείας αντιπροσωπεύει το 3,7% του συνολικού μεριδίου αγοράς του κλάδου παγκοσμίως, με τη Μεσόγειο Θάλασσα να κατέχει πάνω από το ένα τρίτο αυτού του τμήματος, με 37,01%. Ένας από τους κύριους λόγους απήχησης της περιοχής είναι το αρχιπέλαγος της Ανατολικής Μεσογείου, το οποίο προσφέρει μοναδικούς, διάσημους προορισμούς παγκοσμίως, αλλά και ‘κρυμμένα πετράδια’ που προσφέρουν απόλυτα εξατομικευμένες υπηρεσίες ως προορισμοί. Με τα πολυτελή πλοία των Scenic και Emerald Cruises έχουμε πολλές προσεγγίσεις στην περιοχή και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε για το 2023 ότι το νέο υπερπολυτελές Scenic Eclipse II –που πρόκειται να λανσαριστεί τον Απρίλιο– και το νέο μας πλοίο Emerald Sakara θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην περιοχή τον Ιούλιο. Η Scenic Cruises αναζητά πάντα νέους προορισμούς για τις πολυτελείς κρουαζιέρες της και η Ανατολική Μεσόγειος έχει ανεκμετάλλευτες επιλογές, με την πλούσια κληρονομιά τους, τους φιλικούς κατοίκους, την εξαιρετική κουζίνα και τις γαλαζοπράσινες θάλασσες».

Περίπου 85 σκάφη πολυτελείας, συνολικής χωρητικότητας 36.184 κλινών, θα εκτελούν κρουαζιέρες φέτος. Αυτό αντιπροσωπεύει ετήσια χωρητικότητα 1.050.000 επιβατών, ενώ η πρόβλεψη είναι για έως και 94 πλοία το 2027, με συνολικά 44.764 κλίνες και 1.378.000 επιβάτες.

«Σύμφωνα με την έρευνα της Allied Market Research, η προσφορά του τουρισμού πολυτελείας της Ελλάδας αναμένεται να αποφέρει ετήσια έσοδα 2,7 δισ. δολαρίων έως το 2030, σημειώνοντας σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 11,5% από το 2021 έως το 2030. Ένα σημαντικό μέρος από αυτά τα έσοδα θα προέλθουν από τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας πολυτελείας και από τις δαπάνες στην ξηρά που πραγματοποιούν οι επιβάτες υψηλού εισοδήματος», σημείωσε ο κ. Βώκος.

Οι επιβάτες πολυτελούς κρουαζιέρας αναζητούν ένα ευρύ φάσμα ασυνήθιστων, συχνά εξειδικευμένων και σίγουρα πιο καθηλωτικών εμπειριών προορισμού, και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα προκειμένου να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες τους. Η Ελλάδα και συνολικά η Ανατολική Μεσόγειος είναι προικισμένη με μοναδική ποικιλομορφία προορισμών, που μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τις πιο υψηλές προσδοκίες των σύγχρονων απαιτητικών ταξιδιωτών.

Άλλα ενδιαφέροντα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του PSTF 2023 θα περιλαμβάνουν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές για τον κλάδο της κρουαζιέρας και την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ περιφερειών και εταιρειών κρουαζιέρας για την ενίσχυση της προσφοράς προορισμών, την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών και  βελτίωσης στη διαχείριση της κίνησης κρουαζιέρας με στόχο την εκτόνωση του υπερτουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024