Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςHelexpo Α.Ε.: Έντονο διπλωματικό ενδιαφέρον για την 71η Δ.Ε.Θ.

Helexpo Α.Ε.: Έντονο διπλωματικό ενδιαφέρον για την 71η Δ.Ε.Θ.

Την στρατηγική ανάπτυξης της διεθνούς εκθεσιακής πολιτικής της Helexpo, με στόχο να γίνει εφαλτήριο για τη διείσδυση στις αναδυόμενες γειτονικές αγορέςκαι την ευρεία επιχειρηματική συνεργασία, το προφίλ της 71ης Διεθνούς […]

Την στρατηγική ανάπτυξης της διεθνούς εκθεσιακής πολιτικής της Helexpo, με στόχο να γίνει εφαλτήριο για τη διείσδυση στις αναδυόμενες γειτονικές αγορές<...>και την ευρεία επιχειρηματική συνεργασία, το προφίλ της 71ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, τα εκθεσιακά αφιερώματα, τις παράλληλες εκδηλώσεις, καθώς και τα ειδικά αφιερώματα της φετινής διοργάνωσης, παρουσίασαν ο πρόεδρός της, κ. Α. Θωμόπουλος, και ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Θ. Καρτσιώτης, στους διπλωμάτες όλων των χωρών που είναι διαπιστευμένοι στις Ελληνικές Αρχές.

Σε ειδική εκδήλωση – δεξίωση προς τιμήν των ξένων προσκεκλημένων, που πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργου Καλαντζή και του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, η 71η Δ.Ε.Θ. βρέθηκε στο επίκεντρο, ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός για το οποίο οι συμμετέχοντες διπλωμάτες, πρέσβεις και εμπορικοί ακόλουθοι, εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Στυλιανίδης, κάλεσε τους εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος να συμβάλλουν με την επιρροή τους για τη συμμετοχή των χωρών τους, καθώς και μεμονωμένων δυναμικών επιχειρηματιών, ως εκθέτες ή εμπορικοί επισκέπτες, στη διοργάνωση.

Στη φετινή 71η Δ.Ε.Θ., τόνισε, θα συναντηθούν οι πιο δημιουργικές δυνάμεις της οικονομίας και της παραγωγής, του συνόλου των χωρών που συμμετέχουν, προβάλλοντας τις οικονομικές επιδόσεις τους και ανοίγοντας νέους δρόμους για την οικονομία και την κοινωνία του αύριο, ενώ, τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης, ως Μητρόπολης της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς, και τα έργα και παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη διεθνή της ανάπτυξη.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργος Καλαντζής, υπογράμμισε το αναπτυξιακό ενδιαφέρον του κρατικού εκθεσιακού και συνεδριακού φορέα και την επιτυχή γρήγορη προσαρμογή του στις σύγχρονες απαιτήσεις με τη μετεξέλιξη των διοργανώσεων του σε πιο ελκυστικές, πιο εμπορικές, πιο διεθνείς αλλά και πιο καταναλωτικές, όταν χρειάζεται. Ο κ. Καλαντζής, υπογράμμισε τη συμβολή της Helexpo και των διοργανώσεών της στη διεθνή επιχειρηματική και εν γένει οικονομική συνεργασία.

Ο πρόεδρος της Helexpo, κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, αναφέρθηκε στην αναγέννηση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμού, που επιτεύχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και στην αναμόρφωση του χαρακτήρα του και κυρίως της ταυτότητάς του, με τη διοργάνωση μιας Έκθεσης καταναλωτικού μεν χαρακτήρα, όμως έντονα διεθνή, με εντοπισμένο, εμπορικό περιεχόμενο.

Με τη φετινή Δ.Ε.Θ., τόνισε, η οποία ακολουθεί τα χαρακτηριστικά της νέας εποχής που χάραξε η παρούσα διοίκηση, εμπεδώνεται ο στρατηγικός σχεδιασμός της Helexpo, για τη μετεξέλιξη του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης σε ένα δυναμικό Διεθνές Περιφερειακό Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ χαρακτήρισε τη φετινή Δ.Ε.Θ. εφαλτήριο επιχειρηματικών συνεργασιών. Αναμορφωμένη και πάλι, με εμπλουτισμένη τη νέα της ταυτότητα, η φετινή Δ.Ε.Θ., υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ηelexpo, προβάλλει το καταναλωτικό και το εμπορικό της περιεχόμενο και τον έντονα διεθνή της χαρακτήρα, στο επίκεντρο του οποίου είναι οι 30 χώρες της ευρύτερης περιοχής, με τις οποίες, η Ελλάδα, συνδέεται με ισχυρούς πολιτιστικούς, οικονομικούς, θρησκευτικούς και πολιτικούς δεσμούς και το κύριο γνώρισμά τους είναι οι αναδυόμενες αγορές. Είναι ο Helexpo Circle, που συγκροτήθηκε πέρσι, και έχει ως στόχο την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων και τη δημιουργία επενδύσεων υψηλών αποδόσεων στις αναδυόμενες αγορές αυτών των χωρών μέσω των διεθνών εκθέσεων που διοργανώνει η Helexpo.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Helexpo κ. Θέμης Καρτσιώτης, αναφέρθηκε στο μόνιμο στόχο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης να λειτουργήσει ως θερμοκοιτίδα ανάπτυξης νέων κλαδικών εκθέσεων, τονίζοντας ότι, η περσινή και προπέρσινη επιτυχία και η εκτίναξη των μεγεθών της διοργάνωσης, οφείλονταν, μεταξύ άλλων, και στα στοχευμένα εκθεσιακά αφιερώματα και στις παράλληλες εκδηλώσεις. Κατόπιν, παρουσίασε τα δεκατρία αφιερώματα που είναι τα εξής:


  • Global Exchange, με επίσημες κρατικές συμμετοχές στους τομείς των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών της κάθε χώρας (G.E. Innovation), αλλά και των παραδοσιακών προϊόντων (G.E. Ethnic), καθώς και με τη διοργάνωση του 2ου Επιχειρηματικού forum Δ.Ε.Θ..

  • Αutoland: αφιέρωμα στα 4Χ4, με πίστα δοκιμών και Tuning.
  • Fashion Forward: αφιέρωμα στη μόδα πλαισιωμένο με επιδείξεις των κορυφαίων Ελλήνων σχεδιαστών Μόδας και συμμετοχή παραγωγικών επιχειρήσεων ενδύματος.
  • Decoland: Εμπορικό αφιέρωμα στη διακόσμηση, στα είδη δώρων, στα εποχιακά είδη μόνο για εμπόρους και δύο ημέρες για το κοινό.
  • Carpetland: αφιέρωμα στα χαλιά και τα λευκά είδη.
  • Energia: αφιέρωμα στην ενέργεια, τον κλιματισμό, την ψύξη, τη θέρμανση και τις εναλλακτικές μορφές.
  • Academia: αφιέρωμα στην εκπαίδευση, πλαισιωμένο με εκδηλώσεις.
  • AllSportExpo: αφιέρωμα στα σπορ και τον αθλητισμό, πλαισιωμένο από εκδηλώσεις.
  • Stateland: αφιέρωμα στις σχέσεις κράτους – πολίτη.
  • Careland: αφιέρωμα στην υγεία και την ομορφιά.
  • Playland: αφιέρωμα στο παιδί και το παιχνίδι, πλαισιωμένο με εκδηλώσεις.
  • DiscFestival: αφιέρωμα στη μουσική και τη δισκογραφία, πλαισιωμένο με εκδηλώσεις.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024