Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ 44η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού: Σε τροχιά προετοιμασιών το Βελιγράδι – Τι θα συναντήσουν οι επισκέπτες
Παγκόσμια Τουριστική Έκθεση

Η 44η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού: Σε τροχιά προετοιμασιών το Βελιγράδι – Τι θα συναντήσουν οι επισκέπτες

  • Το ελληνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι το 2020
  • Το ελληνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι το 2020

Φέτος η έκθεση θα επικεντρωθεί στις αλλαγές που παρουσιάζει η βιομηχανία στην μετά – covid εποχή, αλλά και στην ευκολία προσαρμογής της προς τις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες, που ανταποκρίνονται στη συνεχή ζήτηση των καταναλωτών και στις επιθυμίες των ταξιδιωτών.

Ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα, η 44η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2023, στο Βελιγράδι. Οι φορείς και οι επιχειρήσεις του ελληνικού τουρισμού τιμούν κάθε χρόνο την εν λόγω διοργάνωση, διότι αναδεικνύει τις αλλαγές στην παγκόσμια αγορά, αλλά και τις συνθήκες που επηρεάζουν τις τουριστικές ροές.

Οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της έκθεσης βρίσκονται σε καλό δρόμο, μιας και οι προσδοκίες για την φετινή Έκθεση Τουρισμού είναι παραδοσιακά υψηλές.

Φέτος η έκθεση θα επικεντρωθεί στις αλλαγές που παρουσιάζει η βιομηχανία στην μετά – covid εποχή, αλλά και στην ευκολία προσαρμογής της προς τις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες, που ανταποκρίνονται στη συνεχή ζήτηση των καταναλωτών και στις επιθυμίες των ταξιδιωτών.

Το Βελιγράδι επιλέχθηκε ως διοργανώτρια πόλη, χάρη στην δείκτες ανάπτυξης που σημείωσε η Σερβία πέρυσι, καθώς κατέγραψε 88,4% περισσότερους τουρίστες. Η επερχόμενη Έκθεση Τουρισμού θα αναδείξει την χώρα ως ένα μέρος «ανοιχτό» για επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας. Η έκθεση θα παρουσιάσει όλες τις τουριστικές τάσεις, τι νέες γνώσεις, τις τεχνολογίες και τις ευκαιρίες της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), ο διεθνής τουρισμός γνώρισε ισχυρή ανάκαμψη από τις αρχές του 2022. Αυτό το αποτέλεσμα συζητήθηκε εκτενώς στην φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: «Επανεξετάζοντας τον Τουρισμό». Οι ομιλητές μάλιστα, προβλέπουν περαιτέρω αύξηση των εσόδων.

Παραδοσιακά, οι σημαντικότεροι τουριστικοί φορείς, τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία, οι σύλλογοι, και οι ξενοδοχειακοί όμιλοι θα δώσουν το «παρών» στο Βελιγράδι και θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες του σε μια πληθώρα επισκεπτών τόσο Σέρβων, όσο και διεθνών τουριστών. Επίσης θα συμμετέχουν πολλές αεροπορικές εταιρείες και διεθνείς τουριστικοί πράκτορες.

Επιπλέον, η 18η Διεθνής Έκθεση Ξενοδοχείου και Εξοπλισμός εστίασης HORECA-EQUIPMENT θα λάβει χώρα παράλληλα στην Έκθεση του Βελιγραδίου και θα παρουσιάσει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό για ξενοδοχειακές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Η τουριστική έκθεση – κάθε χρόνο- δημιουργεί μια συνθήκη όπου προσφορά και ζήτηση συναντώνται. Βέβαια, το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα παραμένει στις επιχειρηματικές επαφές των συμμετεχόντων και των επισκεπτών.

Σημειώνεται ότι την έκθεση στο Βελιγράδι επισκέπτονται εκπρόσωποι από πολλές τουριστικές επιχειρήσεις και δραστηριότητες, οι οποίοι ενδιαφέρονται για B2B επαφές. Μάλιστα στην τελευταία διοργάνωση πραγματοποιήθηκαν πάνω από 350 προγραμματισμένες συναντήσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024