Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM Τop Resa του Παρισιού
Έκθέσεις

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM Τop Resa του Παρισιού

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM Τop Resa, τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Γαλλίας που φέτος διοργανώθηκε από τις 20 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε τα τελευταία χρόνια συνεχή παρουσία στο περίπτερο του ΕΟΤ, καθώς η γαλλική αγορά αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αγορές στόχους για τον προορισμό μας. Μάλιστα το ενδιαφέρον των Γάλλων για την Κεντρική Μακεδονία έχει αυξηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο έτος μετά και την έναρξη δύο απευθείας πτήσεων από το Παρίσι προς τη Θεσσαλονίκη. Οι επισκέπτες του τόπου είναι κυρίως  άνθρωποι τρίτης ηλικίας και οικογένειες με μικρά παιδιά που αναζητούν μεγάλα πακέτα διακοπών και επισκέπτονται έναν προορισμό είτε για αναψυχή και ξεκούραση, είτε γιατί ενδιαφέρονται για δραστηριότητες στη φύση, επίσκεψη σε πολιτιστικά μνημεία και αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες, στοιχεία που συγκεντρώνει η  Κεντρική Μακεδονία.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε ο Τουριστικός Οργανισμός Θεσσαλονίκης, με τον οποίο προγραμματίστηκαν κοινές συναντήσεις με μεγάλα τουριστικά γραφεία, καθώς και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, που προώθησε πακέτα βιωματικού τουρισμού slow tourism.

“Είναι πολύ σημαντική η προσέγγιση που πραγματοποιούμε στη γαλλική τουριστική αγορά, καθώς αποτελεί για μας μία από τις πιο σημαντικές αγορές. Πρέπει να επισημάνουμε ότι φέτος η τουριστική κίνηση από την Γαλλία αυξήθηκε κατά περίπου 30%. Η συμμετοχή μας στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Γαλλίας μας δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε στους Γάλλους την περιοχή μας ως έναν πολυποίκιλο προορισμό που ταιριάζει απόλυτα με τα ενδιαφέροντα των Γάλλων τουριστών και προσφέρει στον επισκέπτη αυθεντικές εμπειρίες”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Αλέξανδρος Θάνος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024