Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ σημασία του τουρισμού γίνεται ολοένα και σημαντικότερη

Η σημασία του τουρισμού γίνεται ολοένα και σημαντικότερη

Ο τουρισμός αποτελεί για την Ελλάδα το σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν και τον ακρογωνιαίο λίθο για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, τόνισε χθες ο πρόεδρος της Helexpo κ. Βασίλης Κουρτέσης με την ευκαιρία της 19ης Philoxenia που…

Ο τουρισμός αποτελεί για την Ελλάδα το σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν και τον ακρογωνιαίο λίθο για την περιφερειακή<...> ανάπτυξη της χώρας, τόνισε χθες ο πρόεδρος της Helexpo κ. Βασίλης Κουρτέσης με την ευκαιρία της 19ης Philoxenia που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2003.

«Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ανάπτυξη μιας σειράς υποστηρικτικών τουριστικών υποδομών που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού και θα αμβλύνουν την έντονη εποχικότητα που χαρακτηρίζει την χώρα μας, ενώ παράλληλα πρέπει να σχεδιαστεί η προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από χώρες που μέχρι σήμερα δεν έχουμε επαρκών προσεγγίσει», ανέφερε ο κ. Κουρτέσης.

«Στην κατεύθυνση αυτή απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση πολιτικών και δράσεων για τη διατήρηση και τη διεύρυνση του τουριστικού μας προϊόντος είναι η συνεργασία μεταξύ του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα όπου ο καθένας οφείλει να παίξει το δικό του ξεκάθαρο ρόλο», ανέφερε τελειώνοντας.

Η 19η Philoxenia αντιστέκεται στην κρίση που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια τον διεθνή τουρισμό, διατηρώντας την ποιότητα και τα μεγέθη της μεγάλης τουριστικής αγοράς, και αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες στήριξης ανάπτυξης και προώθησης της εθνικής τουριστικής πολιτικής. Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Helexpo, η έκθεση συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων και επιχειρήσεων και δίνει απαντήσεις στις σύγχρονες μορφές οργάνωσης και αναβάθμισης του τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024