Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ xenia σταθερά δίπλα στις επιχειρήσεις εξοπλισμού
42η Διεθνής Έκθεση xenia

Η xenia σταθερά δίπλα στις επιχειρήσεις εξοπλισμού

Η xenia, συνυφασμένη με την πορεία του ελληνικού τουρισμού, στην 42η παρουσίαση της, από 26 μέχρι 29 Νοεμβρίου 2010 στο Metropolitan Expo, θα απορροφήσει για τους εκθέτες της, την αύξηση […]

Η xenia, συνυφασμένη με την πορεία του ελληνικού τουρισμού, στην 42η παρουσίαση της, από 26 μέχρι 29 Νοεμβρίου 2010<...> στο Metropolitan Expo, θα απορροφήσει για τους εκθέτες της, την αύξηση του ΦΠΑ.

Μπορεί η δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας και τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπισή της να προκαλούν κοινωνική αναταραχή, που επηρεάζει τις τουριστικές κρατήσεις, ωστόσο, η εκτίμηση των διοργανωτών ταξιδιών στο εξωτερικό εκτιμούν ότι η τάση αυτή είναι πρόσκαιρη και σταδιακά θα εξομαλυνθεί η τουριστική κίνηση. Χαρακτηριστική είναι η έρευνα της TUI Γερμανίας μεταξύ των πελατών της, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Απριλίου, η οποία δείχνει ότι το 49% των Γερμανών θα έρθει για διακοπές στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, άσχετα από την οικονομική κρίση, το 42,9% επιλέγει άλλους προορισμούς και μόνο το 6,3% δηλώνει ότι επηρεάζεται από την οικονομική κρίση και θα αποφύγει την Ελλάδα.

Τα συμπεράσματα αυτά δείχνουν τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, που ξεκινά από εφέτος, μπορεί βάσιμα να προσδοκά καλύτερες ημέρες από το 2011.

Όλοι οι τουριστικοί παράγοντες συμφωνούν ότι οι παρούσες συνθήκες αποτελούν μια καλή ευκαιρία για την επανατοποθέτηση του ελληνικού τουρισμού στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να βοηθήσουν οι τουριστικές δράσεις μέσω του ΕΣΠΑ, που θα απορροφήσουν μέχρι το 2013 περί τα 500 εκατ. ευρώ, στηρίζοντας κυρίως την πράσινη επιχειρηματικότητα και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, καθώς και οι δράσεις ΣΔΙΤ σε υποδομές και στην αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου που προσφέρονται για τουριστική ανάπτυξη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και στην ιδανική χρονική περίοδο του Νοεμβρίου, η έκθεση xenia, συνυφασμένη με τη πορεία του ελληνικού τουρισμού, θα είναι και στην 42η διοργάνωσή της συμπαραστάτης των τουριστικών επιχειρήσεων. Στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, η 42η xenia θα καλύψει όλο το φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών για τις μονάδες τουρισμού, μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας.

H οργανωτική επιτροπή της 42ης xenia αποτελείται από τους προέδρους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής (ΕΞΑ-Α), της Συνoμοσπονδίας Επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Δωματίων- Διαμερισμάτων Ελλάδας (ΣΕΕΔΔΕ) και της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024