Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςITB 2004: Αυξημένη η κίνηση στην έκθεση, μειωμένη στο ελληνικό περίπτερο

ITB 2004: Αυξημένη η κίνηση στην έκθεση, μειωμένη στο ελληνικό περίπτερο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ITB 2004 – Για τρίτη μέρα συνεχίστηκε χθες η Διεθνής τουριστική έκθεση ITB στο Βερολίνο, με την ελληνική συμμετοχή να παρουσιάζεται ιδιαίτερα υποτονική…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ITB 2004 – Για τρίτη μέρα συνεχίστηκε χθες η Διεθνής τουριστική έκθεση ITB στο Βερολίνο, με την ελληνική συμμετοχή να παρουσιάζεται<...> ιδιαίτερα υποτονική. Είναι πράγματι χαρακτηριστικό ότι ενώ η χώρα μας καταλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο χώρο, καλύπτοντας 2.500 τ.μ. στην Διεθνή Έκθεση της Γερμανίας, ITB, φαίνεται πως δεν προσελκύει τους επισκέπτες. Κατά γενική ομολογία, το ελληνικό περίπτερο ήταν απομονωμένο, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο πρώτο χώρο (Hall) της Νότιας Εισόδου, και οι επισκέπτες πολύ μειωμένοι σε σχέση με τους επισκέπτες που βρισκόντουσαν στα άλλα περίπτερα. Βέβαια, τίποτα ζωντανό δεν θύμιζε ότι αυτή η χώρα σε 5 μήνες διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους αγώνες που μάλιστα αυτή έχει δημιουργήσει. Τα πόστερς λιγοστά, και τελείως ανύπαρκτη κάποια ζωντανή παρουσία.

Σε αντίθεση, η Πορτογαλία που διοργανώνει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Euro 2004 είχε πολύ πιο ζωντανό περίπτερο. Στον Ελληνικό χώρο κυριαρχεί ένας πολύ `σοβαρός` τόνος, ενώ το πνεύμα της έκθεση, ιδίως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού που είναι οι μέρες του κοινού, είναι εντελώς διαφορετικό με μουσικοχορευτικά σόου σε όλα τα κρατικά περίπτερα, μικροδωράκια για το κοινό, ντυμένοι παραδοσιακά άνθρωποι να καλωσορίζουν τους περαστικούς κτλ. Ως αποτέλεσμα το `σοβαροφανές` ελληνικό περίπτερο απωθούσε τους επισκέπτες.

Και η συνέντευξη τύπου που δόθηκε για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ήταν ανεπαρκής. Παρευρέθηκαν λιγότεροι από 50 ξένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι στις ερωτήσεις που ακολούθησαν δεν κατάφεραν παρά την επιμονή τους να πάρουν μερικά ουσιαστικά στοιχεία για την τουριστική πορεία της χώρας μας, η οποία σημειωτέον είναι και η χώρα που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και φυσικό είναι κάποιος να την θεωρεί και ως `βαρόμετρο`. Όσο για τις κρατήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το συγκεκριμένο αριθμό των επισκεπτών που αναμένουμε, η ηγεσία του ΕΟΤ απάντησε ότι αρμόδια είναι τα τουριστικά γραφεία, και δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αριθμούς.

Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην γερμανική αγορά, για την χώρα μας πραγματικά δεν είναι καλό. Τονίσθηκε ότι έχει δημιουργηθεί `αρνητική διαφήμιση` για την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα με τα έργα και με το αν οι έλληνες θα καταφέρουν επιτέλους να τα ολοκληρώσουν. Αυτό ίσως να είναι και η απάντηση γιατί αυτό το χρονικό διάστημα είναι πολύ χαμηλές οι πληρότητες στην Αθήνα. Ποιος θέλει να επισκεφθεί μια πόλη που αποτελεί ένα ατελείωτο εργοτάξιο;

Οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν, τι πρόκειται να κάνει η νέα κυβέρνηση για τον τουρισμό, και αν έχει αντιληφθεί τη σημασία του για την χώρα μας. Ποιος όμως μπορούσε να απαντήσει σε μια τέτοια ερώτηση; Όλοι οι παρευρισκόμενοι ήταν τα παλαιότερα στελέχη που στην κυριολεξία `μάσαγαν` τα λόγια τους! Ο νέος υπουργός τουρισμού έστειλε ένα μήνυμα, το οποίο τόνιζε ότι θα ακολουθηθεί συγκεκριμένη στρατηγική για τον τουρισμό, αλλά κανείς δεν ήταν παρών ώστε να απαντήσει στις ερωτήσεις.

Σχετικά με τις ΔΙ.Τ.ΕΞ έγινε ερώτηση για το αν θα καταφέρουν τελικά να παρέχουν ουσιαστική πληροφόρηση στους ενδιαφερόμενους και σύγχρονο έντυπο υλικό, και η απάντηση ήταν ότι στο Σύνταγμα υπάρχει υπερσύγχρονο κέντρο πληροφόρησης για τους τουρίστες! Αδικα ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος συμπέρανε ότι για να πάρει πληροφορίες για την Ελλάδα θα πρέπει να πάει μέχρι το Σύνταγμα;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024