Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΚαι στο Ηράκλειο Κρήτης η έκθεση “Ελληνική Τουριστική Αφίσα”

Και στο Ηράκλειο Κρήτης η έκθεση “Ελληνική Τουριστική Αφίσα”

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Ελληνική Τουριστική Αφίσα, ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από την Τέχνη» στη Δημοτική Αίθουσα«Βασιλική Αγίου Μάρκου». […]

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Ελληνική Τουριστική Αφίσα, ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από την Τέχνη» στη Δημοτική Αίθουσα<...>«Βασιλική Αγίου Μάρκου».

Εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου, των τουριστικών φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και περιηγήθηκαν στην έκθεση που περιλαμβάνει τις πιο χαρακτηριστικές αφίσες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, από το 1929 μέχρι σήμερα παρουσιάζοντας την πορεία του Ελληνικού Τουρισμού στο πέρασμα του χρόνου.

Την έκθεση διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και επιμελείται η κα Αικατερίνη Κουρεμπανά, υπεύθυνη του Καλλιτεχνικού Τμήματος του ΕΟΤ.

Το Ηράκλειο, όπως τόνισε η κα Κουρεμπανά, είναι η τρίτη πόλη μετά την Αθήνα (ΖΑΠΕΙΟ) και τη Θεσσαλονίκη (χώρος ΔΕΘ) που φιλοξενεί τη σπουδαία αυτή έκθεση, η οποία έχει ταξιδέψει επίσης στην Αγία Πετρούπουλη και τη Βαρκελώνη.

Στις αφίσες του ΕΟΤ που περιλαμβάνονται στην έκθεση, αποτυπώνονται όχι μόνο οι τάσεις στον τουρισμό και τα αισθητικά ρεύματα αλλά και οι κοινωνικοπολιτικές συνιστώσες της κάθε εποχής.

Στους επισκέπτες της έκθεσης διανέμονται δωρεάν καρτ-ποστάλ και αφίσες, αντίγραφα των εκτιθέμενων έργων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024