Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΜε επιτυχία εξελίσσεται η έκθεση πολυτελών σκαφών στον Πόρο

Με επιτυχία εξελίσσεται η έκθεση πολυτελών σκαφών στον Πόρο

Με μεγάλο ενδιαφέρον εξελίσσεται η έκθεση πολυτελών σκαφών αναψυχής στον Πόρο που πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός στην ανάπτυξη του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού. Την περασμένη Κυριακή 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με […]

Με μεγάλο ενδιαφέρον εξελίσσεται η έκθεση πολυτελών σκαφών αναψυχής στον Πόρο που πλέον έχει<...> καθιερωθεί ως θεσμός στην ανάπτυξη του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού. Την περασμένη Κυριακή 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η τελετή εγκαινίων του 3ου Διεθνούς Συμποσίου Θαλάσσιου Τουρισμού Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής στο λιμάνι του Πόρου με την παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Υφυπουργού Εθνικής Aμυνας Βασίλη Μιχαλολιάκου, του βουλευτή Α` Αθηνών Παναγιώτη Μελά, του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Δελιμιχάλη, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, του διπλωματικού σώματος, των Δημάρχων των νησιών του Αργοσαρωνικού και πλήθος ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών και πρακτόρων από το χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Δήμαρχος Πόρου κ. Σπυρίδων Σπυρίδων, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στον ελληνικό τουρισμό ως “το σημαντικότερο μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας” και ιδιαίτερα τον θαλάσσιο. Επίσης τόνισε τη σπουδαιότητα ύπαρξης του νεοσύστατου Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο αφού υλοποιήσει μία αποτελεσματική τουριστική πολιτική, θα πρέπει να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ κοινωνίας και τουρισμού.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, λαμβάνοντας το λόγο επεσήμανε τη σπουδαιότητα του θεσμού και συνεχάρη τις δύο συνδιοργανώτριες ενώσεις, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ) και την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), αναφέροντας ότι ο καινούριος αυτός θεσμός τίθεται πλέον υπό την αιγίδα του νεοσύστατου Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Ακολούθησε δεξίωση στη Ναυτική Βάση του Πόρου.

Περισσότεροι από 70 προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι εταιριών από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου και της Νομαρχίας Πειραιά. Χορηγός είναι η εταιρία PLOKAT under the licence of SF Marine, Υποστηρικτής το Κτήμα Σκούρας και χορηγός επικοινωνίας το διεθνές περιοδικό Boat International.

Το πρόγραμμα του Συμποσίου περιλαμβάνει έκθεση πενήντα υπερπολυτελών επαγγελματικών σκαφών, περιπτέρων Ελλήνων ναυλομεσιτών στην μαρίνα του Πόρου και σεμινάρια προς τους διεθνείς πράκτορες τουρισμού αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία της Ελλάδος για τον θαλάσσιο τουρισμό και τα ελληνικά νησιά ως τουριστικό προορισμό.

Όλα τα συμμετέχοντα σκάφη φέρουν την ελληνική σημαία και είναι επανδρωμένα με πλήρωμα υψηλών προδιαγραφών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024