Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΟλοκληρώθηκε το 2ο Παγκρήτιο Forum με περισσότερες από 17.000 B2B συναντήσεις
Εκθέσεις

Ολοκληρώθηκε το 2ο Παγκρήτιο Forum με περισσότερες από 17.000 B2B συναντήσεις

Στο επιχειρηματικό γεγονός συμμετείχαν περισσότεροι από 110 εκπρόσωποι 63 εταιρικών ομίλων, ενώ συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με 149 παραγωγούς – μεταποιητές τροφίμων από την Κρήτη.

Σταθερές βάσεις συνεργασίας και ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων δημιουργεί το Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στη διευρυμένη ελληνική αγορά, το οποίο πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2023, με στόχο τη διασύνδεση της Κρητικής Διατροφής με την ευζωία, τον αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό.

Στο επιχειρηματικό γεγονός συμμετείχαν φέτος περισσότεροι από 110 εκπρόσωποι 63 εταιρικών ομίλων, που περιλαμβάνουν συνολικά, περίπου 800 ξενοδοχεία, Super Market, Δίκτυα Διανομής, Delicatessen και εστιατόρια. Στα προγραμματισμένα ραντεβού τους, συναντήθηκαν με 149 παραγωγούς – μεταποιητές τροφίμων από την Κρήτη και είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εξαιρετικής ποιότητας κρητικά προϊόντα, κάνοντας το πρώτο βήμα για απευθείας συνεργασία μαζί τους.

→ΠΟΔΙΞ – ΝΑΤΤΟΥΡ: Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για την ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού

Στη διάρκεια του διήμερου Forum πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 17.000 προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ των δύο πλευρών, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, αλλά και παράλληλες δράσεις για γνωριμία με τα κρητικά προϊόντα.

Και η φετινή διοργάνωση αναμένεται να έχει άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα, καθώς όπως δήλωσαν αρκετοί παραγωγοί από την Κρήτη, οι αγοραστές που είχαν συναντήσει στο 1ο Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο, έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για νέες συνεργασίες, αλλά και επέκταση των συνεργασιών που ξεκίνησαν τότε.

Σε αντίστοιχα θετικό κλίμα έγιναν οι συναντήσεις και με νέους υποψήφιους αγοραστές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη διοργάνωση το 47% των συμμετεχόντων, και από τις δύο πλευρές, δήλωσαν ότι ήρθαν σε συμφωνία για την αγορά κρητικών προϊόντων, απευθείας από τους παραγωγούς/μεταποιητές.

Σημειώνεται ότι το 2ο Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα αποτελεί συνέχεια Παγκρήτιου Φόρουμ που πραγματοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια στην Κρήτη. Η πρωτοβουλία ανήκει στα Επιμελητήρια της Κρήτης και στην πρωτεύουσα υλοποιήθηκε για δεύτερη φορά φέτος, με την αμέριστη στήριξη του υφυπουργείου Αθλητισμού και πάλι, σε μία προσπάθεια προώθησης των προϊόντων της κρητικής γης σε νέες αγορές.

Το Παγκρήτιο Φόρουμ στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων και με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) και της Περιφέρειας Κρήτης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024