Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠαράλληλες εκδηλώσεις στην 42η xenia
Από 26 έως 29 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo

Παράλληλες εκδηλώσεις στην 42η xenia

Πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων πλαισιώνουν την 42η έκθεση xenia, που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo (αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος). Οι επισκέπτες – επαγγελματίες του τουρισμού […]

Πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων πλαισιώνουν την 42η έκθεση xenia, που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo<...> (αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος). Οι επισκέπτες – επαγγελματίες του τουρισμού και της μαζικής εστίασης έχουν φέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις που αφορούν στο επώνυμο ελληνικό κρασί, στη γαστρονομία και το ελληνικό πρωινό, στα cocktail, στο design και την αρχιτεκτονική και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η 1η Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό, μια εκδήλωση χρήσιμη για όσους αναζητούν ή προσφέρουν εργασία στον τουριστικό κλάδο.

Τιμητικές διακρίσεις xenia, 24 Νοεμβρίου, Divani Caravel
Η 42η xenia ξεκινά με το θεσμό των τιμητικών διακρίσεων σε προσωπικότητες, οι οποίες με τη δράση τους συνέβαλαν στην προβολή του πολιτισμού και του τουρισμού της χώρας μας στο εξωτερικό. Φέτος, τιμώμενες προσωπικότητες είναι ο ζωγράφος Κώστας Τσόκλης και ο σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος.

Εγκαίνια 42ης xenia, 26 Νοεμβρίου, Αίθουσα εκδηλώσεων, Metropolitan Expo
Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων της 42ης xenia, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo. Έχουν προσκληθεί να εγκαινιάσουν την έκθεση η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Τουρισμού. Στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων, η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με θέμα: “ΑΘΗΝΑ: Δράσεις για την ενίσχυση και ισχυροποίηση της τουριστικής ανάπτυξης”.

To Επώνυμο Ελληνικό Κρασί αποκαλύπτεται στην 42η xenia, 26-29 Νοεμβρίου, Hall 4, Metropolitan Expo
Η παρουσία του ελληνικού κρασιού που αναμφισβήτητα συνδέεται με τον τουρισμό και το χώρο των ξενοδοχείων, συμμετέχει ενεργά με πάρα πολλές και σημαντικές δράσεις, γευσιγνωσίες, συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν τόσο το οινόφιλο κοινό, όσο και τον οινικό κλάδο αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης και της φιλοξενίας. Σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο, κάθε μέρα θα λαμβάνουν χώρα σεμινάρια από τον πιο κατάλληλο και σημαντικό άνθρωπο του χώρου, τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη, το μοναδικό Έλληνα Master of Wine. Τα σεμινάρια αφορούν την παρουσίαση αλλά και συγχρόνως την απόλαυση των βασικών ελληνικών ποικιλιών. Μια λειτουργική και εκπαιδευτική ενέργεια που θα συμπληρωθεί από τους Έλληνες Οινοχόους και τον γνωστό πρόεδρό τους, κ. Ανδρέα Ματθίδη, ο οποίος θα παραδίδει συμβουλές σε επαγγελματίες του χώρου για τη σωστή δημιουργία της wine list ενός εστιατορίου ή ξενοδοχείου. Όλες οι παραπάνω παρουσιάσεις θα εξελίσσονται καθ`όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένη η πρώτη παρουσίαση του portal που δημιουργήθηκε για την προβολή του επώνυμου ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό. Παράλληλα με το συνέδριο, θα γίνει η ανακήρυξη της κας Μάγιας Τσόκλη σε Πρέσβειρα του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού, με στόχο να σηματοδοτήσει τη νέα ποιότητα οίνου-γαστρονομίας-τουρισμού και φιλοξενίας που έχει ανάγκη ο τόπος.

Kalimera!with taste, 27 Νοεμβρίου, Hall, Metropolitan Expo
Τις δικές τους εκδοχές για το ελληνικό πρωινό θα παρουσιάσουν στην πρωτότυπη εκδήλωση “Kalimera!with taste”, στις 27 Νοεμβρίου, σε ειδικά διαμορφωμένο “kitchen theater”, 7 ταλαντούχοι Έλληνες chefs, με στόχο να προτρέψουν τους ξενοδόχους να συνδέσουν ακόμα περισσότερο τη γαστρονομία με τον τουρισμό. Η δημιουργική ομάδα του “Kalimera!with taste” αποτελείται από τους Γιώργο Βενιέρη, Εxecutive Chef, Electra Palace Hotel, Γρηγόρη Χέλμη, Executive Chef Domotel Xenia Volou, Γιώργο Ηλιού, Chef/ιδιοκτήτη του εστιατορίου Polly Maggoo, Αλέξανδρο Καρδάση, Chef/ιδιοκτήτη του εστιατορίου Αθήρι, Νίκο Ρούσσο & Γεωργιάννα Χιλιαδάκη Chefs/ιδιοκτήτες του εστιατορίου Funky Gourmet και Αλέξανδρο Φουρούλη, Chef/ιδιοκτήτη του εστιατορίου Μάνη-Μάνη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ).

The Bar Academy Show, 28 – 29 Νοεμβρίου, Hall 4, Metropolitan Expo
Στις 28 και 29 Νοεμβρίου πραγματοποιείται το “The Bar Academy Show” με εκπαιδευτικά σεμινάρια και παρουσιάσεις από διάσημους και καταξιωμένους bartenders και bar consultants. Η εκδήλωση καλύπτει τα ενδιαφέροντα του επαγγελματία bartender, bar manager ή ιδιοκτήτη μπαρ και κατά τη διάρκειά της θα γίνουν παρουσιάσεις προϊόντων, διαγωνισμοί (Barista Jam και Flair Bartending Challenge) και για πρώτη φορά στη χώρα θα δοθούν βραβεία (Bar Academy Awards) για τα best of trade, cocktail menus, bars, hotel bars, spirit lists, bar managers και bartenders.

Design Lab@xenia, 26-29 Νοεμβρίου, Hall 2, Metropolitan Expo
Μια εκδήλωση για το design και την αρχιτεκτονική, με focus στις ειδικές ανάγκες των ξενοδοχείων και των μονάδων μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας. Σε ένα χώρο 2.000 τ.μ., με έναν πρωτότυπο τρόπο, περισσότερες από 80 επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν καινοτόμα υλικά, επιλεγμένα έπιπλα και αντικείμενα design, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις από αρχιτεκτονικά γραφεία για τη λειτουργία μιας σύγχρονης επιχειρηματικής μονάδας τουρισμού, εστίασης και ψυχαγωγίας.

Ημερίδα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, 27 Νοεμβρίου, Αίθουσα εκδηλώσεων, Metropolitan Expo
Στις 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο “Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην υπηρεσία του ελληνικού ξενοδοχείου”. Στην ημερίδα θα καταθέσουν την εμπειρία και τις προτάσεις τους για την εξοικονόμηση ενέργειας στο χώρο του ξενοδοχείου αρχιτέκτονες και εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, την Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία. Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Design Lab, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και την UIA (Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων)-Διεθνές Πρόγραμμα Εργασίας: Αρχιτεκτονική και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ARES, με τη στήριξη της xenia Α.Ε.

Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό, 29 Νοεμβρίου, Αίθουσα εκδηλώσεων, Metropolitan Expo
Η 1η “Ημέρα Καριέρας στον τουρισμό” διοργανώνεται στις 29 Νοεμβρίου από το kariera.gr και το jobsHoReCa.gr, σε συνεργασία με την xenia. H Ημέρα Καριέρας είναι μια εκδήλωση κατά την οποία οι εταιρείες του τουριστικού κλάδου, που συμμετέχουν, διεκπεραιώνουν συνεχόμενες 20λεπτες συνεντεύξεις με υποψήφιους εργαζόμενους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024