Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠαρουσίαση του νέου εκθεσιακού κέντρου της Helexpo στην Αττική

Παρουσίαση του νέου εκθεσιακού κέντρου της Helexpo στην Αττική

Το υπό ανέγερση, νέο, υπερσύχρονο Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo στην Αττική, στο χώρο μεταξύ του σταθμού ΗΣΑΠ – Ειρήνης και του ΟΑΚΑ, παρουσίασεο πρόεδρος της Helexpo, κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, χτες, […]

Το υπό ανέγερση, νέο, υπερσύχρονο Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo στην Αττική, στο χώρο μεταξύ του σταθμού ΗΣΑΠ – Ειρήνης και του ΟΑΚΑ, παρουσίασε<...>ο πρόεδρος της Helexpo, κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, χτες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στην Αθήνα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιώργος Ορφανός, σε χαιρετισμό του, τον οποίο παρουσίασε ο γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κ. Θωμάς Στάμου, χαρακτήρισε τη συνεργασία μεταξύ ΟΑΚΑ και Helexpo, ως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς, εκτός του ότι αξιοποιεί την Ολυμπιακή περιουσία, δίνει νέα ώθηση στον εκθεσιακό φορέα και εδραιώνει τη θέση του ως το μεγαλύτερο στη χώρα, ενώ, παράλληλα, συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων του στην αγορά της Αθήνας και στη νέα αναπτυξιακή του πορεία, εντός και εκτός Ελλάδας.

Η πρόεδρος του ΟΑΚΑ, κυρία Αλεξάνδρα Μανού, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του διοικητικού Συμβουλίου για την εκμίσθωση του χώρου στη Helexpo, την οποία χαρακτήρισε έναν εκ των σημαντικότερων αναπτυξιακών φορέων της χώρας.

Ο πρόεδρος της Helexpo, κ. Θωμόπουλος, χαρακτήρισε την επένδυση, ο προϋπολογισμός της οποίας αναμένεται να φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ, ως ιδιαίτερα σημαντική, ενώ αναπτύσσοντας το σχεδιασμό της εταιρίας, τόνισε, ότι το νέο Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo στην Αττική, θα ανεγερθεί σε ακάλυπτο χώρο 20 στρεμμάτων εντός του ΟΑΚΑ, θα έχει συνολική στεγασμένη εκθεσιακή επιφάνεια 15.000 τ.μ. και αναμένεται να φιλοξενεί μέχρι και 15 εκθέσεις ετησίως και βέβαια πολλά, κυρίως μεγάλα, γεγονότα και εκδηλώσεις, ενώ, όπως υπολογίζεται θ` αρχίσει τη λειτουργία του το Μάρτιο του 2007.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Helexpo, η θέση του Εκθεσιακού Κέντρου, μπροστά στο σταθμό `Ειρήνη`, το καθιστά άμεσα προσβάσιμο μέσω του ΗΣΑΠ και του δικτύου του Μετρό, αλλά και μέσω του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ενώ, πέραν των άνετων parking εκθετών και επισκεπτών που διαθέτει, θα είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο μέσω των Λεωφόρων Κηφισίας, και Βεΐκου, των οδών Σπύρου Λούη και Αρτέμιδος και της Αττικής Οδού, στην έξοδο για το ΟΑΚΑ.

Για την καλύτερη αξιοποίηση και λειτουργικότητα του χώρου, θα εξασφαλιστεί κατασκευαστικά η δυνατότητα διεξαγωγής πολύ μεγάλων φεστιβαλικών, συνεδριακών, καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε ενιαίο χώρο, όσο και η δυνατότητα διεξαγωγής παράλληλων χρονικά εκδηλώσεων σε μικρότερους χώρους (πολλαπλές χρήσεις και διαμορφώσεις).

Το νέο Εκθεσιακό Κέντρο, εσωτερικά θα διαθέτει μεγάλα ελεύθερα ύψη για την κατασκευή πολυόροφον εκθετηρίων, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα ανάρτησης κατευθυντήριας σήμανσης, διακοσμητικών στοιχείων, διαφημιστικών πινακίδων κλπ. Το δάπεδο της κατασκευής θα διαθέτει πλήρες δίκτυο παροχών για την ηλεκτροδότηση, ύδρευση και αποχέτευση των εκθετηρίων, ενώ οι τηλεπικοινωνιακές παροχές θα καλύπτονται μέσω ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου. Οι είσοδοι εκθεσιακών δομών και εκθεμάτων θα είναι επαρκείς και μεγάλων διαστάσεων για την εξασφάλιση γρήγορης και άνετης φορτοεκφόρτωσης.

Η εγκατάσταση θα διαθέτει σύγχρονο σύστημα κλιματισμού, καθώς, και όλα τα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας που προβλέπονται από τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις. Οι είσοδοι επισκεπτών θα διαθέτουν ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία και λειτουργικό σχεδιασμό, επαρκείς αποθηκευτικοί χώροι θα εξυπηρετούν τις ανάγκες διαχείρισης εξοπλισμού και υλικών συσκευασίας, ενώ, σύγχρονοι και άνετοι χώροι εστίασης θα λειτουργούν εντός της εγκατάστασης για την κάλυψη των εκδηλώσεων.

Η εγκατάσταση θα διαθέτει όλες τις δυνατότητες πρόσβασης και διευκόλυνσης για τα `Aτομα με Αναπηρίες, ενώ, ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στις εξωτερικές όψεις της εγκατάστασης και στη γενικότερη αρχιτεκτονική τοπίου.

Στα λειτουργικά χαρακτηριστικά του νέου Εκθεσιακού Κέντρου, πέραν των υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας γραφείων και κοινόχρηστων χώρων, θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η δυνατότητα λειτουργίας ενός χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των εκθετών επιφάνειας 4 στρεμμάτων και ενός χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών επιφάνειας 14 στρεμμάτων. Τους δύο χώρους αυτούς έχει μισθώσει επίσης η Helexpo από το ΟΑΚΑ, ενώ πολύ περισσότεροι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύσουν στα παρακείμενους χώρους, τους οποίους εκμεταλλεύεται το ίδιο το ΟΑΚΑ.

“Η μίσθωση του χώρου είναι διάρκειας 5 ετών με δυνατότητα επέκτασης. Θα προκηρυχθεί δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια και την τοποθέτηση των εγκαταστάσεων, η οποία εκτιμούμε ότι θα χρειαστεί περί τους τρεις μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης με την Ανάδοχο”, υπογράμμισε ο κ. Θωμόπουλος.

Η Helexpo παράλληλα εκπονεί μελέτη για τη διαμόρφωση των έργων υποδομής κι εξετάζει την πιθανότητα χρήσης φυσικού αερίου ή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τον κλιματισμό και τη θέρμανση του νέου Εκθεσιακού Κέντρου.

“Με την παράλληλη χρήση του παρακείμενου Helexpo Palace, δημιουργούμε το μεγαλύτερο και το πιο σύγχρονο εκθεσιακό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, καθώς η Helexpo θα συνδέσει τα δύο Εκθεσιακά Κέντρα με δορυφορικά minibuses, με προφανείς θετικές συνέπειες για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ελληνικής Εκθεσιακής αγοράς” κατέληξε ο κ. Θωμόπουλος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024