Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣερβία: Η διεθνής έκθεση Τουρισμού άνοιξε τις πύλες της στο Βελιγράδι
Εκθέσεις

Σερβία: Η διεθνής έκθεση Τουρισμού άνοιξε τις πύλες της στο Βελιγράδι

Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, θα βρίσκονται στην έκθεση 350 εκθέτες από 33 χώρες, συμπεριλαμβανομένων οκτώ νέων χωρών από την Αφρικανική ήπειρο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η τελετή έναρξης της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού και της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Ξενοδοχειακού και Εξοπλισμού Εστίασης HORECA-EQUIPMENT πραγματοποιήθηκε χθες στην Έκθεση του Βελιγραδίου σε μια φανταστική ατμόσφαιρα.

Μία ημέρα πριν από το επίσημο άνοιγμα των πυλών για τους επισκέπτες, διοργανώθηκε ένα ειδικό πρόγραμμα, που σηματοδότησε τα εγκαίνια της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης στη Σερβία, παρουσία πολυάριθμων εγχώριων και ξένων προσκεκλημένων, συμπεριλαμβανομένων κυρίως των εκπροσώπων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η οποία είναι χώρα εταίρος της φετινής έκθεσης.

Συγκεντρωμένοι με το σύνθημα «Οι διακοπές δεν είναι δύσκολες», περίπου 350 εκθέτες από 33 χώρες, συμπεριλαμβανομένων οκτώ νέων χωρών από την Αφρικανική ήπειρο, θα βρίσκονται την έκθεση μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου 2023, στις αίθουσες 1, 1Α και 4.

Και φέτος, η Έκθεση του Βελιγραδίου θα παρουσιάσει μεγάλο αριθμό δημοφιλών παγκόσμιων προορισμών με μια ολοένα και πιο ποικίλη τουριστική προσφορά, αυθεντικές εγκαταστάσεις διαμονής προσαρμοσμένες στους σύγχρονους τουρίστες. Οι τελευταίες τάσεις στη διεθνή τουριστική βιομηχανία, καθώς και οι καινοτόμες ιδέες και προοπτικές ανάπτυξης των τουριστικών επιχειρήσεων θα είναι τα κεντρικά θέματα, που θα φέρουν κοντά τόσο τους επαγγελματίες επισκέπτες όσο και τους λάτρεις των ταξιδιών.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν παραδοσιακά τα σημαντικότερα ταξιδιωτικά γραφεία, σύλλογοι και οργανισμοί, ξενοδοχεία, τουριστικά κέντρα, μεταφορικές εταιρείες και διεθνείς tour operators. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια παράσταση από τον Slobodan Trkulja και το συγκρότημα Balkanopolis, δημιουργικούς πρεσβευτές της εθνικής πλατφόρμας Serbia Creates.

Το βίντεο που ετοίμασε ο Τουριστικός Οργανισμός της Σερβίας, «Experience Serbia», παρουσιάζοντας τη φυσική ομορφιά, την πλούσια γαστρονομική προσφορά και τους φιλόξενους ανθρώπους, που είναι όλα αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά στην προώθηση της εμπειρίας που προσφέρει η Σερβία ως τουριστικός προορισμός, εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κοινό.

Η κ. Chen Bo, πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Σερβία, μια από τις κοιτίδες του ανθρώπινου πολιτισμού, είπε ότι υπάρχει μεγάλη προοπτική τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Σερβίας και ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που η Κίνα είναι εταίρος χώρα της φετινής διοργάνωσης.

«Η Κίνα και η Σερβία έχουν δύο μοναδικά πλεονεκτήματα για την τουριστική συνεργασία: την αμοιβαία απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης και τις απευθείας πτήσεις», δήλωσε ο Κινέζος πρέσβης Chen Bo. Τόνισε επίσης ότι αναμένεται αύξηση του αριθμού των επισκέψεων Σέρβων τουριστών στην Κίνα, γεγονός που θα ενθαρρύνει έντονα την τουριστική συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η οποία θα συμβάλει στην αύξηση των πολιτιστικών ανταλλαγών τους και θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη των χώρες.

«Ελπίζω ότι όλοι θα εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία για καλύτερη κατανόηση και συνεργασία και για παροχή ποιοτικών τουριστικών προγραμμάτων», είπε ο Πρέσβης.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε την κινεζική αντιπροσωπεία, ιδιαίτερα τις πόλεις Πεκίνο και Ninhua, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της σερβικής πλευράς για την υλοποίηση του προγράμματος εντός της προθεσμίας.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι η Κίνα και η Σερβία είναι γεωγραφικά μακρινές χώρες, αλλά χρειάζεται μόνο να πάρουμε διαβατήριο και μπορούμε να πάμε ένα ταξίδι όποτε θέλουμε. Όπως λέει και η παροιμία «Οι διακοπές δεν είναι δύσκολες», είπε ο Chen Bo.

Πρόσθεσε ότι θα ήθελε να δει περισσότερους Κινέζους τουρίστες στη Σερβία και στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και κάλεσε φίλους από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν την Κίνα.

Παράλληλα, το διαφημιστικό βίντεο «BEIJING & NINGBO» δείχνει μια χώρα, της οποίας οι ανακαλύψεις, οι εφευρέσεις και η φιλοσοφία διαμόρφωσαν τον κόσμο.

Απευθυνόμενος στο κοινό, ο Shi Amping, επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας που συμμετέχει στην 44η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι, είπε ότι ελπίζει ότι ο τουρισμός θα γίνει η ραχοκοκαλιά για την ενίσχυση της φιλίας για όλες τις εποχές και της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Σερβίας και Κίνας.

«Ερχόμαστε με μια μεγάλη επιθυμία, την επιθυμία ο τουρισμός, παγκοσμίως, να γίνει σαν την άνοιξη, σε πλήρη άνθιση. Επιτρέψτε μου, εκ μέρους της κινεζικής αντιπροσωπείας, να συγχαρώ ειλικρινά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης και να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο Aleksandar Vučić και την κινεζική πρεσβεία στη Σερβία για την ισχυρή βοήθεια και υποστήριξη που παρείχαν στην αντιπροσωπεία μας», δήλωσε ο Shi στο τα εγκαίνια της Έκθεσης.

Επεσήμανε ότι η Κίνα και η Σερβία είναι έμπιστοι φίλοι και πρόσθεσε ότι αυτή η φιλία έχει μακρά ιστορία. «Οι σχέσεις των δύο χωρών μας, που έχουν αντέξει στη δοκιμασία της ιστορίας τα τελευταία χρόνια υπό τη στρατηγική ηγεσία των δύο ηγετών κρατών και με γνώμονα την πρωτοβουλία «Belt and Road», δείχνουν μια ισχυρή δυναμική ανάπτυξης με συγκεκριμένα έργα, γόνιμη συνεργασία. και ενίσχυσε την πολιτιστική ανταλλαγή», είπε ο Shi.

Επισήμανε ότι η Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου, ως η μεγαλύτερη έκθεση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, παίζει σημαντικό ρόλο ως μοχλός για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Είπε ότι η Κίνα, ως χώρα εταίρος της Διεθνούς Έκθεσης, ήρθε καλά προετοιμασμένη για την εκδήλωση.

Παρουσιάζοντας την Έκθεση του Βελιγραδίου ως πιθανό οικοδεσπότη της παγκόσμιας έκθεσης EXPO 2027, το βίντεο – EXPO BELGRADE έδειξε το γιατί είναι ηγέτης στον επιχειρηματικό τομέα και κινητήριος δύναμη των οικονομικών γεγονότων στη χώρα και την περιοχή, ενώ θεωρείται ο σημαντικότερος θεσμός στα Βαλκάνια. Στην 85χρονη μακρόχρονη ιστορία της, διοργάνωσε περισσότερες από 3.000 εκθέσεις, προσέλκυσε περισσότερους από 60 εκατομμύρια επισκέπτες και παρουσίασε περισσότερους από 500.000 εκθέτες από έως και 180 χώρες. Εάν η Σερβία γίνει ο οικοδεσπότης αυτής της εκδήλωσης, περισσότερες από 100 χώρες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καλύτερες ιδέες και επιτεύγματα των χωρών τους με θέμα «Παιχνίδι για την ανθρωπότητα: Αθλητισμός και μουσική για όλους».

Έχοντας εγκαινιάσει τελετουργικά το πιο σημαντικό τουριστικό γεγονός στην περιοχή – την 44η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι και τη 18η Έκθεση Ξενοδοχείου και Εξοπλισμού Εστίασης HORECA-OPREMA, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Aleksandar Vučić τόνισε ότι όλοι όσοι έρχονται στη Σερβία θα είναι ευπρόσδεκτοι και ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν μεγάλα επιτεύγματα, και τα έσοδα από τον τουρισμό αυξήθηκαν στα 2,5 δισ. ευρώ πέρυσι.

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η Σερβία θα αγωνιστεί ώστε το Βελιγράδι να φιλοξενήσει την εξειδικευμένη Expo 2027, κάτι που θα σήμαινε τουριστική έκρηξη για τη χώρα μας.

Ο Vučić επεσήμανε επίσης, ότι θα επενδυθούν πολλά κεφάλαια για την ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν την έκθεση, αλλά και για να αυξήσουν τα τουριστικά τους έσοδα. «Θα είχε τεράστια σημασία για τη Σερβία, αύξηση εσόδων και πραγματική τουριστική έκρηξη για τη χώρα μας. Εκτιμώ ότι μπορούμε να είμαστε μπροστά από τους άλλους, μπροστά από την Αργεντινή, τη Μινεσότα στην Αμερική και ο βασικός μας ανταγωνιστής είναι η Μάλαγα στην Ισπανία, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τους νικήσουμε, αφού η Μάλαγα και η Σεβίλλη κάποτε φιλοξένησαν τη μεγάλη EXPO», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανοίγοντας την Έκθεση Τουρισμού, κάλεσε όλους να επισκεφθούν τη Σερβία και καλωσόρισε τους Κινέζους τουρίστες. Ανέφερε δε, ότι είναι «ιδιαίτερη τιμή να έχουμε την Κίνα ως χώρα εταίρο της φετινής έκθεσης» και κάλεσε τους Κινέζους τουρίστες να επισκεφτούν τη Σερβία.

Ο Vučić επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η Σερβία έχει κάνει μεγάλες προόδους στον τουρισμό και ότι το 2022 αυτή η βιομηχανία κέρδισε έσοδα 2,5 δισ. δολαρίων, δηλαδή 3,5 φορές περισσότερα από ό,τι πριν από 10 χρόνια.

Όπως είπε, ο αριθμός των Κινέζων τουριστών έχει αυξηθεί 30 φορές σε σχέση με την περίοδο 2012-2019, αλλά δεν πρέπει να αρκείται κανείς σε αυτό, πρέπει να είναι «300 και 3.000 φορές».

Ο Vučić δήλωσε ότι τον πρώτο ενάμιση μήνα του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των ξένων τουριστών που έφτασαν στη Σερβία αυξήθηκε κατά 53% και οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 69% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, και ότι «η Σερβία είναι η πρώτη στην Ευρώπη όσον αφορά την αύξηση του αριθμού των τουριστών».

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για εμάς» ανέφερε και παρέθεσε τη δήλωση του Κομφούκιου – «Όπου κι αν πας, πήγαινε με όλη σου την καρδιά».

Λόγω της πολυτιμότητας της ταξιδιωτικής εμπειρίας, φέτος η Έκθεση Τουρισμού θα παρουσιάσει επίσης τις τελευταίες τάσεις στη διεθνή τουριστική βιομηχανία, καθώς και καινοτόμες ιδέες και προοπτικές στην ανάπτυξη της τουριστικής επιχείρησης.

Η αποστολή της Έκθεσης Τουρισμού παραμένει η σύνδεση ανθρώπων, η ενίσχυση της φιλίας, η προσέγγιση προορισμών, η τόνωση της περιέργειας και το άνοιγμα νέων μονοπατιών.

Η Έκθεση Τουρισμού με την Έκθεση ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ HORECA είναι μια ευκαιρία για B2B συναντήσεις με επιχειρηματίες στον τουρισμό, τον ξενοδοχειακό και ξενοδοχειακό κλάδο, ενώ στους επισκέπτες δίνεται η δυνατότητα αποκλειστικών εκθέσεων για ταξίδια: οικογενειακά ταξίδια, μακρινούς και εξωτικούς προορισμούς, εκδρομές για νέους, city break, ξεκούραση και ανάκαμψη σε σπα, Σαββατοκύριακα στα βουνά, βιώσιμος τουρισμός, συνεδριακές εκδηλώσεις, ολοήμερες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, προσφορές, γευσιγνωσίες σπεσιαλιτέ και γεύσεων από όλους τους μεσημβρινούς, με φίλους και αξέχαστες συναντήσεις. Όλα τα παραπάνω είναι ο λόγος που οι επισκέπτες αγαπούν και περιμένουν με ανυπομονησία αυτό το αναντικατάστατο και εξαιρετικό γεγονός.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024