Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣημαντικός ο ρόλος του τουρισμού στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών
ITB 2008

Σημαντικός ο ρόλος του τουρισμού στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2008: Στον καθοριστικό ρόλο, που μπορεί να διαδραματίσει ο τουρισμός για την αντιμετώπιση των προκλήσεων από τις κλιματικές αλλαγές, αλλά και στον αγώνα κατά της φτώχειας κυρίως στις οικονομικά ασθενέστερες και υποανάπτυκτες χώρες, επικεντρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2008: Στον καθοριστικό ρόλο, που μπορεί να διαδραματίσει ο τουρισμός για την αντιμετώπιση των προκλήσεων από τις κλιματικές αλλαγές, αλλά και στον αγώνα κατά της φτώχειας κυρίως στις οικονομικά<…>ασθενέστερες και υποανάπτυκτες χώρες, επικεντρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου με θέμα “Τουρισμός – Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και της φτώχειας”, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ITB 2008.

Ως αρμόδια υπηρεσία για θέματα Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) ηγείται των προσπαθειών της τουριστικής βιομηχανίας στις δράσεις που λαμβάνουν χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και την καταπολέμηση της φτώχειας. Στο πλαίσιο αυτό, οι δράσεις του UNWTO ακολουθούν την οδό, που έχει χαράξει ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, κ. Ban Ki-moon, αλλά και όσα προβλέπει το διευρυμένο σύστημα αξιών των Ηνωμένων Εθνών.

Η διαδικασία της Διακήρυξης του Νταβός, που προωθήθηκε από τον UNWTO “παροτρύνει για δράση όλου του τουριστικού τομέα για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, καθότι αποτελούν την μεγαλύτερη πρόκληση τόσο για την γενικότερη αειφόρο ανάπτυξη, όσο και για την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων Χιλιετίας, που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη για τον 21ο αιώνα”.

Η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και ο αγώνας κατά της φτώχειας αποτελούν συμπληρωματικούς και αλληλένδετους στόχους. Όλοι οι κοινωνικοί εταίροι της τουριστικής βιομηχανίας πολύ σύντομα θα υποστηρίξουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση τους. Το ενδιαφέρον μας για τις κλιματικές αλλαγές και τη διευρυμένη αναπτυξιακή ατζέντα συνάδει με την έμπρακτη υποστήριξη μας για την επίτευξη των Στόχων Χιλιετίας” σχολίασε ο Βοηθός Γενικού Γραμματέα του UNWTO, κ. Geoffrey Lipman.

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2008

Στο πλαίσιο αυτό, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού θα είναι αφιερωμένη στις προκλήσεις για τον τουριστικό τομέα από τις κλιματικές αλλαγές. Μάλιστα, θα υπάρξει μια μεγάλη ενημερωτική καμπάνια για τη Διακήρυξη του Νταβός, ώστε όλοι οι εταίροι να αναλάβουν δράση. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού θα γιορταστεί, ως συνήθως, στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ τιμώμενη χώρα για φέτος θα είναι το Περού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024