Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςSpa Expo: Πρώτη διεθνής έκθεση για τον τουρισμό υγείας και αισθητικής

Spa Expo: Πρώτη διεθνής έκθεση για τον τουρισμό υγείας και αισθητικής

Ο τουρισμός υγείας και αισθητικής θα είναι στο επίκεντρο της Spa Expo, της πρώτης κλαδικής έκθεσης η οποία θα διοργανωθεί από τη Helexpo στις εγκαταστάσεις της από τις 16 μέχρι […]

Ο τουρισμός υγείας και αισθητικής θα είναι στο επίκεντρο της Spa Expo, της πρώτης κλαδικής έκθεσης η οποία θα διοργανωθεί<...> από τη Helexpo στις εγκαταστάσεις της από τις 16 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2006.

Η νέα αυτή διοργάνωση, θα συγκεντρώσει τους σημαντικότερους συντελεστές της αγοράς των Spa από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, όπως λ.χ. ξενοδόχους, διαχειριστές Spa, επιχειρήσεις εξοπλισμού και υποστηρικτικών υπηρεσιών Spa, tour operators και τουριστικά γραφεία που ειδικεύονται σε διακοπές υγείας και ομορφιάς καθώς επίσης τον ειδικό τύπο.

«Θεωρούμε αυτονόητη τη δραστηριοποίησή μας σε εκείνες τις τουριστικές αγορές που παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική», τόνισε ο κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, πρόεδρος της Helexpo. «Αριθμούν πλέον πολλές δεκάδες οι ελληνικές επιχειρήσεις που αποφάσισαν να επενδύσουν στην αγορά των Spa και να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών. Επίσης βλέπουμε μια αλματώδη ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ομορφιάς και στις γειτονικές μας χώρες όπως λ.χ. με τον εκσυγχρονισμό των ιαματικών λουτρών της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας ή τη δημιουργία μερικών spa παγκόσμιας κλάσης στην Κύπρο. Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να αναδείξουμε τη θέση της Philoxenia ως το κύριο τουριστικό forum της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οφείλουμε να αγκαλιάσουμε αυτές τις εξελίξεις και να φέρουμε κοντά τους πωλητές και τους αγοραστές της εξειδικευμένης αγοράς των spa».

«Η Spa Expo απευθύνεται πρώτα και κύρια στους επαγγελματίες. Για αυτόν το λόγο θα ενταχθεί στο φετινό πρόγραμμα «Hosted Buyers» της Philoxenia και μια ομάδα «Spa Buyers» με στελέχη tour operators και τουριστικών γραφείων που ειδικεύονται στα ταξίδια υγείας και ομορφιάς», αναφέρει ο κ. Θέμης Καρτσιώτης, διευθύνων σύμβουλος της Helexpo και συνεχίζει: «Μετά την εξαιρετική επιτυχία του περσινού προγράμματος φιλοξενίας αγοραστών από το εξωτερικό, αποφασίσαμε να το διπλασιάσουμε στη φετινή Philoxenia. Με τη Spa Expo θα διοργανωθεί το συνέδριο Spa Congress, στο οποίο θα παρουσιαστούν οι τελευταίες τάσεις του τουρισμού υγείας και ομορφιάς διεθνώς, οι εξελίξεις στις προσφερόμενες θεραπείες και υπηρεσίες, τα νέα προϊόντα ως προς τον εξοπλισμό και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες των spa κλπ. Για αυτόν το σκοπό θα προσκληθούν ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Στη Spa Expo αναμένεται να δώσουν το παρόν τα σημαντικότερα spa της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών.

Ηγετική θέση στο χώρο των ελληνικών ξενοδοχειακών spa καταλαμβάνει η Grecotel. Η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα της χώρας δημιούργησε το πιο εκτεταμένο δίκτυο spa υπό την επωνυμία Elixir. Στα ξενοδοχεία της Grecotel λειτουργούν συνολικά εννιά Elixir Thalasso Spas και Elixir Fitness Galleries.

Το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο όλων είναι το Κέντρο Ιαματικών Λουτρών και Θαλασσοθεραπείας που εγκαινιάστηκε το 2004 στο Grecotel Olympia Riviera Resort της Κυλλήνης. Προς τιμήν της Αρχαίας Ολυμπίας, το μοναδικό αυτό spa με 4.500 τ.μ. αφιερωμένα στην αναζωογόνηση πνεύματος και σώματος, θυμίζει αρχαιοελληνικό ναό και είναι ορατό από όλους τους χώρους του συγκροτήματος των τεσσάρων ξενοδοχείων. Το κέντρο διαθέτει, μεταξύ άλλων, την κεντρική πισίνα και τις λοιπές εγκαταστάσεις της θαλασσοθεραπείας, τριάντα δωμάτια για ατομικές περιποιήσεις, γυμναστήρια, χαμάμ και σάουνες καθώς και υπαίθριους χώρους για μασάζ, ασκήσεις γιόγκα και χαλάρωση.

Στο συγκρότημα της Κυλλήνης ξεκίνησε φέτος η λειτουργία μιας εξειδικευμένης μονάδας Ayurveda. Βασιζόμενη στις αρχές της παραδοσιακής ινδικής ιατρικής όπως διαμορφώθηκε σε μια πορεία 5.000 ετών, η Ayurveda προσφέρει θεραπείες που προάγουν έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής και προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε ατόμου. Υπάρχει μεγάλη γκάμα από μεμονωμένες περιποιήσεις καθώς και πακέτα με διάρκεια από μία έως 28 ημέρες.

Κέντρα θαλασσοθεραπείας που προσφέρουν ολοκληρωμένα προγράμματα αναζωογόνησης και ευεξίας λειτουργούν και σε άλλα ξενοδοχεία της Grecotel. Πρώτο εγκαινιάστηκε το Grecotel Daphnila Bay Thalasso της Κέρκυρας. Αργότερα προστέθηκαν τα Τhalasso Spa στο Grecotel Club Marine Palace του Ρεθύμνου καθώς και στο Grecotel Kos Imperial Thalasso της Κω με δυο κλειστές πισίνες διακοσμημένες με ψηφιδωτά από Murano και φύλα χρυσού, μια για θαλασσοθεραπεία και μια για ασκήσεις σε θαλασσινό νερό.

Παράλληλα με τα κέντρα θαλασσοθεραπείας, η Grecotel δημιούργησε τα Elixir Fitness Galleries με πλήρως εξοπλισμένα γυμναστήρια και εγκαταστάσεις για περιποιήσεις ομορφιάς και ευεξίας. Elixir Fitness Galleries λειτουργούν στο Grecotel Mykonos Blu, στο Athens Imperial, στο Grecotel Egnatia Grand της Αλεξανδρούπολης, ενώ πρόσφατα εγκαινιάστηκε το Larissa Imperial με το δικό του Elixir Spa.

Το σημαντικότερο spa της Grecotel στην περιοχή της Αττικής είναι το Elixir Spa 007 στο Grecotel Cape Sounio. Η σχεδίαση και εσωτερική διακόσμηση αυτού του χώρου έχει εμπνευστεί από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ. Η γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών κυμαίνεται από απλά μασάζ μέχρι ολοκληρωμένα προγράμματα περιποιήσεων για ζευγάρια. Φέτος ξεκίνησαν επίσης μαθήματα γιόγκα με θέα στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα.

Μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις που έγιναν στη χώρα μας ήταν αυτή του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική. Εκεί λειτούργησε το 2004 το κέντρο θαλασσοθεραπείας και spa του Porto Carras Grand Resort, το οποίο καταλαμβάνει συνολική έκταση 4.700 τ.μ. Στελεχωμένο με 25 άτομα, το κέντρο διαθέτει ιατρό, φυσιοθεραπευτές, αισθητικούς, μασέρ και προσωπικό υποδοχής.

Ατομικές περιποιήσεις για το πρόσωπο και το σώμα που βασίζονται σε προϊόντα της Pevonia και της St. Barth προσφέρονται σε 30 ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια. Η γκάμα τους φτάνει από το σιάτσου και το ταϊλανδέζικο μασάζ μέχρι τις υδροθεραπείες. Το Porto Carras Thalassotherapy & Spa είναι από τα λίγα ελληνικά spa που προσφέρουν περιποιήσεις για ζευγάρια στην ειδικά διαμορφωμένη VIP Suite. Επίσης διαθέτει γυμναστήριο, χαμάμ, σάουνα, εσωτερική πισίνα, μπουτίκ προϊόντων αισθητικής και κομμωτήριο.

Σε ξεχωριστή πτέρυγα στεγάζονται οι εγκαταστάσεις της θαλασσοθεραπείας αποτελούμενες από τέσσερις διαφορετικές πισίνες με θαλασσινό νερό. Το Porto Carras Thalassotherapy & Spa προσφέρει πολλά εναλλακτικά πακέτα θεραπειών διάρκειας έως πέντε ημερών που είναι προσαρμοσμένα στις ειδικότερες απαιτήσεις των πελατών. Τα πακέτα μπορούν να έχουν αναζωογονητικό, χαλαρωτικό και θεραπευτικό χαρακτήρα. Τα θεραπευτικά πακέτα μεγαλύτερα των πέντε ημερών γίνονται υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της ιατρού του κέντρου.

Αξιοσημείωτη είναι η δουλειά που γίνεται και σε ένα άλλο ξενοδοχείο της Βόρειας Ελλάδας, το πρόσφατα ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο Dion Palace Beauty & Spa Conference Center. Ευρισκόμενο στην παραλία του Λιτόχωρου στην Πιερία, το ξενοδοχείο είναι το πρώτο της περιοχής που επένδυσε όχι μόνο στη δημιουργία εγκαταστάσεων αλλά κυρίως στην απόκτηση τεχνογνωσίας και στην εξειδίκευση. Εδώ προσφέρονται προηγμένες θεραπείες αισθητικής και περιποιήσεις που σπανίως απαντώνται σε ελληνικά spa.

Οι ατομικές περιποιήσεις προσφέρονται σε έντεκα δωμάτια, στα οποία εφαρμόζονται θεραπείες προσώπου και σώματος, όπως απολεπίσεις, υδροθεραπείες και διάφορα είδη μασάζ (αρωματοθεραπεία, μασάζ με ηφαιστειογενείς πέτρες κ.α.). Στις πιο εξειδικευμένες θεραπείες συγκαταλέγεται το LPG Endermologie για την κυτταρίτιδα, η Nuvola για τις περιδέσεις με φύκια, σοκολάτα ή σταφύλια, το Vichy Shower για μασάζ βροχής, η Genius για υδροθεραπείες και λουτρά με θαλάσσια συστατικά, αιθέρια έλαια ή γάλα σε συνδυασμό με χρωματοθεραπεία, το Scottish Shower για σύσφιξη και τόνωση, καθώς και το πρόγραμμα Aphrodite αντιγήρανσης σώματος και προσώπου.

Ακόμη πιο αποτελεσματικές μέθοδοι αισθητικής προσφέρονται από πλαστικό χειρούργο συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής Cosmecanique για σύσφιξη προσώπου, του Dermabression για δερμαπόξεση καθώς επίσης των Botox, Restylane, μεσοθεραπείας κ.α. για την άμεση και αναίμακτη κάλυψη μικροατελειών. Αυτές οι τεχνικές αισθητικής συμπληρώνουν τα ολιγοήμερα ή πολυήμερα προγράμματα του spa που στοχεύουν στην ξεκούραση, την ευεξία, την απώλεια βάρους και τη σύσφιξη σώματος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024