Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτην εξερχόμενη τουριστική αγορά της Κίνας προσβλέπουν Ασιατικοί προορισμοί

Στην εξερχόμενη τουριστική αγορά της Κίνας προσβλέπουν Ασιατικοί προορισμοί

Στην εκπόνηση στρατηγικών σχεδιασμών για το αποτελεσματικότερο άνοιγμα στην αγορά της Κίνας, που η εξερχόμενη τουριστική αγορά της θεωρείται ιδιαίτερα επικερδής, έχουν επικεντρωθεί το τελευταίο διάστημα πολλοί Ασιατικοί προορισμοί, με αφορμή την έκθεση BITTM 2006 όπου αναμένεται να συμμετάσχουν και ελληνικοί προορισμοί και εταιρίες…

Στην εκπόνηση στρατηγικών σχεδιασμών για το αποτελεσματικότερο άνοιγμα στην αγορά της Κίνας, που η εξερχόμενη τουριστική αγορά της θεωρείται<...>ιδιαίτερα επικερδής, έχουν επικεντρωθεί το τελευταίο διάστημα πολλοί Ασιατικοί προορισμοί, όπως η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη, η Νότια Κορέα, το Λάος, το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες κ.α., με αφορμή την πραγματοποίηση της διεθνούς τουριστικής έκθεσης BITTM 2006 στο Πεκίνο, 3-5 Απριλίου, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και ελληνικοί προορισμοί και εταιρίες.

Σύμφωνα με έρευνες της αγοράς ο Κινέζικος εξερχόμενος τουρισμός κατέγραψε το 2003 περίπου 23 εκατ. αναχωρήσεις, με πάνω από 16 δισ. δολάρια σε υπερατλαντικές δαπάνες, αριθμός που αναμένεται να αγγίξει τα 100 εκατ. αναχωρήσεις μέχρι το 2020. Με την κινέζικη κυβέρνηση να έχει εγκρίνει πέρσι περισσότερους από 93 προορισμούς ως επισκέψιμους (Approved Destination Status – ADS), εκατοντάδες χιλιάδες ήταν οι Κινέζοι που ταξίδεψαν με βίζα για πρώτη φορά.

Οι προορισμοί της Ασίας, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης και της εύκολης προσβασιμότητας που τους χαρακτηρίζει, όπως ήταν φυσικό συγκέντρωσαν τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά στους αριθμούς αφίξεων κινέζων τουριστών. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού της Κίνας (China National Tourism Administration) 29 εκατ. Κινέζοι ταξιδιώτες ταξίδεψαν το 2004 στο εξωτερικό και οι αριθμοί αυτοί αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο το 2005, με τη παροχή ακόμη περισσότερων ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2004 οι αφίξεις Κινέζων τουριστών στη Μαλαισία αυξήθηκαν κατά 56,9%, στη Σιγκαπούρη κατά 54,8% και στην Ταϊλάνδη κατά 21,2%. Μάλιστα, η εταιρία Malaysia Airlines ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2005 ότι προτίθεται να αυξήσει τις πτήσεις της προς Κίνα, προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση της Κινέζικης εξερχόμενης αγοράς.

Να σημειώσουμε ότι την έκθεση BITTM αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η εταιρία Travel Media Applications που εκδίδει και τα TravelDailyNews Greece & Cyprus (www.traveldailynews.gr) και TravelDailyNews International (www.traveldailynews.com). Το 2005 στην BITTM είχαν συμμετάσχει και ελληνικές εταιρίες με συνολικό μέγεθος περιπτέρου 200τ.μ. Για το 2006 έχει δεσμευθεί χώρος για τις ελληνικές συμμετοχές σε εξέχουσα θέση στην είσοδο του νέου σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου του NAEC που κατασκευάσθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό στα τέλη του 2005.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024