Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣύσταση Διυπουργικής Επιτροπής Διεκδίκησης της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO 2008

Σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής Διεκδίκησης της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO 2008

Η εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσίευσε την απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για τη σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής ιεκδίκησης της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO 2008 στη Θεσσαλονίκη. Την Επιτροπή συντονίζει ο πρωθυπουργός, πρόεδρος […]

Η εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσίευσε την απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για τη σύσταση<...> Διυπουργικής Επιτροπής ιεκδίκησης της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO<.> 2008 στη Θεσσαλονίκη.

Την Επιτροπή συντονίζει ο πρωθυπουργός, πρόεδρος της είναι ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και μετέχουν: Ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για τις δαπάνες, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για τον τουρισμό, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, αρμόδιος για τα δημόσια έργα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και ο υφυπουργός Μεταφορών.

Όπως ορίζεται έργο της Επιτροπής είναι:

  • Ο συντονισμός των αρμόδιων υπουργείων και άλλων φορέων για την υποστήριξη της διεκδίκησης.
  • Η επιτελική παρακολούθηση, ο συντονισμός και η εποπτεία των εν γένει έργων, δράσεων και δραστηριοτήτων που συνδέονται με την προετοιμασία της διεκδίκησης και τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας.
  • Ο σχεδιασμός και η υποστήριξη της ανάπτυξης των δημοσίων και διεθνών σχέσεων για τη διεκδίκηση της EXPO και ειδικότερα για την προβολή και υποστήριξη της χώρας και της Θεσσαλονίκης στους τομείς εμπορίου, πολιτισμού, τουρισμού, οικονομίας, τεχνικής υποδομής και τεχνολογίας.

Παράλληλα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ανατίθεται στην εταιρία “Ελληνικές Εκθέσεις Helexpo Α.Ε.” η υποστήριξη των ενεργειών διεκδίκησης. Συγκροτείται Συντονιστική Επιτροπή Διεκδίκησης και Επιτροπή από προσωπικότητες η οποία θα προβάλλει, στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό, την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Διεκδίκησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Αυγούστου υπό την προεδρία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Πασχαλίδη. Ακόμα, στις 2 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνέλθει επισήμως η ΣΕΔ, αποτελούμενη από 21 φορείς της Θεσσαλονίκης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024