Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΤα Ποσειδώνεια ανοίγουν τις πύλες τους στις 7 Ιουνίου
Κίνα και αραβικές χώρες επενδύουν σε ελληνικά λιμάνια και ναυπηγεία

Τα Ποσειδώνεια ανοίγουν τις πύλες τους στις 7 Ιουνίου

Η 22η διοργάνωση των Ποσειδωνίων ανοίγει τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα, ενισχύοντας την ανανεωμένη εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής ναυτιλίας, όπως υπογραμμίζεται και σε μια πρόσφατη δήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ)…

Η 22η διοργάνωση των Ποσειδωνίων ανοίγει τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα, ενισχύοντας την ανανεωμένη εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής ναυτιλίας<…>, όπως υπογραμμίζεται και σε μια πρόσφατη δήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

Σύμφωνα με την ΕΕΕ, τα κέρδη της Ελλάδας σε συνάλλαγμα από ποντοπόρες ναυτιλιακές υπηρεσίες ανήλθαν σε 13,5 δισ. ευρώ το 2009, παρά τη μικρή μείωση που σημειώθηκε σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι συνεχιζόμενες παραγγελίες νέων ναυπηγήσεων θα διασφαλίσουν τη διατήρηση της παγκόσμιας ηγετικής θέσης της Ελλάδας, η οποία κατέχει το 15% της παγκόσμιας συνολικής χωρητικότητας, εδραιώνοντας ταυτόχρονα την υπεροχή της στο στόλο που φέρει σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές τα Ποσειδώνια 2010 θα είναι μεγαλύτερα από ποτέ όσον αφορά στη συνολική έκταση του εκθεσιακού χώρου, τον αριθμό των εκθετών και την αναμενόμενη ροή επισκεπτών. Περισσότεροι από 1.850 εκθέτες από 87 χώρες θα συμμετάσχουν στο πενταήμερο γεγονός, ενώ ο εκθεσιακός χώρος που έχει ήδη κλειστεί από τους εκθέτες καταλαμβάνει εμβαδόν 30.700 τ.μ., πράγμα που σημαίνει ότι η φετινή έκθεση είναι κατά 11,5% μεγαλύτερη από την έκθεση του 2008.

Σχεδόν 10% του συνολικού εκθεσιακού χώρου έχει ενοικιαστεί από εταιρίες της Aπω Ανατολής που αύξησαν τη συνολική τους συμμετοχή στα Ποσειδώνια κατά 45% σε σύγκριση με την προηγούμενη διοργάνωση. Της ανάπτυξης αυτής ηγείται η Κίνα, η συμμετοχή της οποίας περιλαμβάνει δύο εθνικά περίπτερα, αλλά και σημαντικές παρουσίες της Κινεζικής Βιομηχανικής Ένωσης Κατασκευής Πλοίων (CSIC), του ομίλου ναυπηγείων COSCO και της Yiu Lian Dockyards (SHEKOU) Ltd. Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα κάνουν επίσης αισθητή την παρουσία τους με συμμετοχή της Ιαπωνικής Ένωσης Εξαγωγέων Πλοίων (JSEA) και της Ιαπωνικής Ένωσης Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (JSMEA), αυξάνοντας τα αντίστοιχα περίπτερά τους σε μέγεθος. Σε αυτά περιλαμβάνεται ένα τεράστιο περίπτερο της KOSHIPA (Ένωση Κορεατών Κατασκευαστών Πλοίων) και ανεξάρτητα περίπτερα του STX Business Group, της Sungdong Shipbuilding & Marine Engineering Co Ltd, της SPP Shipbuilding Co Ltd, των επαρχιών της Zhejiang και της Daishan, καθώς και της Haizhou Ship Building and Repairing Co Ltd.

Η Ευρώπη θα κάνει, επίσης, αισθητή την παρουσία της με δύο εθνικά περίπτερα από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενισχυμένη παρουσία της Ολλανδίας και μεγαλύτερη συμμετοχή από τα παραδοσιακά ναυτιλιακά κράτη της Γαλλίας, της Δανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας.

Οι ελληνοκινεζικές σχέσεις θα είναι στο επίκεντρο στις 11 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του Ελληνοκινεζικού Επιχειρηματικού Φόρουμ 2010, που διοργανώνεται από το Ελληνο-Κινεζικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Στην εκδήλωση θα εξεταστούν οι σχέσεις των δύο χωρών στη ναυπηγική, στο εμπόριο και τη διαχείριση πλοίων, καθώς και την εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών τρίτης χώρας και τη μεταφορά πρώτων υλών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Πυρήνα των συζητήσεων θα αποτελέσει η χρήση των ελληνικών λιμένων ως κέντρα διαμετακόμισης.

Στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων έχουν προγραμματιστεί και πολλές άλλες εκδηλώσεις στην 100 θέσεων αίθουσα σεμιναρίων του Εκθεσιακού Κέντρου Ελληνικού, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται συνεντεύξεις τύπου εκπροσώπων της DNV, της Germanischer Lloyd, της RINA, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Cargotec κ.ά.

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γράτσος, στο μήνυμα του δήλωσε: “Η ελληνόκτητη ναυτιλία είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της Ελληνικής οικονομίας και προσφέρει πολλές άμεσα και έμμεσα εξαρτώμενες θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα μας βαδίζει σε δύσκολα οικονομικά μονοπάτια τα οποία οφείλονται σε εγγενείς δυσλειτουργίες που ανέδειξε η διεθνής οικονομική κρίση. Η επιτυχία της ελληνικής ναυτιλίας και των Ποσειδώνιων σε διεθνές επίπεδο δείχνουν τον δρόμο της δημιουργίας και της ανάπτυξης. Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει ενστερνιζόμενη τους καθαρούς στόχους και το όλο παράδειγμα της ναυτιλίας μας”.

Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου θα λάβει χώρα η τελετή κοπής της κορδέλας για τα Ποσειδώνια 2010 κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης των Ποσειδωνίων, ενώ αργότερα το απόγευμα της ίδιας μέρας η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό. Η έκθεση ολοκληρώνεται την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Τα Ποσειδώνια 2010 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024