Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσεις“Travel Through Theatre” στο Αεροδρόμιο της Αθήνας
Έκθεση

“Travel Through Theatre” στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

Μια νέα έκθεση του Εθνικού Θεάτρου σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

To Εθνικό Θέατρο και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνεργάζονται για ακόμη μία φορά και παρουσιάζουν την έκθεση “Travel Through Theatre”, από τις 12 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου 2023.

Η νέα έκθεση αναδεικνύει πώς η τέχνη ενώνει τον κόσμο καταργώντας κάθε είδους σύνορα. Το θέατρο, από τη γέννησή του, μας θυμίζει συνεχώς πως είμαστε όλοι επιβάτες πάνω στο ίδιο μέσο: τη μία και μοναδική Γη.

Στο επίπεδο των Αφίξεων, ένας “θεατρικός χάρτης” προσκαλεί τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου να εξερευνήσουν έναν κόσμο χωρίς σύνορα και χώρες, έναν κόσμο ανοιχτό που ενώνει ανθρώπους και πολιτισμούς. Ένας ενδεικτικός – και σε καμία περίπτωση εξαντλητικός – θεατρικός χάρτης με επιδραστικούς συγγραφείς, τους οποίους μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα μέσω qrcodes που αποκαλύπτουν στοιχεία για τη ζωή και τη δραματουργία τους, φωτογραφίες από παραστάσεις των έργων τους στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, αλλά και θησαυρίσματα από τα κείμενά τους.

Επίσης, οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το κοστούμι του Μολιέρου από το ομώνυμο έργο του Μπουλγκάκοφ (Κεντρική Σκηνή 2020, σκην. Στάθης Λιβαθινός). Το κοστούμι είναι της ενδυματολόγου κα. Ελένης Μανωλοπούλου και το φορούσε στην παράσταση ο κ. Σταμάτης Φασουλής που ερμήνευε τον Μολιέρο.

Το Εθνικό Θέατρο είναι ο πρώτος πολιτιστικός φορέας που συνεργάστηκε με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Η συνεργασία των δύο φορέων ξεκίνησε μέσα από εκδηλώσεις και καινοτόμες δράσεις.

Χαρακτηριστικά,

  • με την ευκαιρία των 10 χρόνων λειτουργίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το Εθνικό Θέατρο παρουσίασε το 2011 την Αντιγόνη του Σοφοκλή στο χώρο των Αναχωρήσεων, μια  παράσταση για εφήβους.
  • το 2018, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του αεροδρομίου “Fly me to the Moon”, παρουσιάστηκε μέρος της παιδικής παράστασης «Μόμο» του Μίχαελ Έντε.
  • το 2019, οι δύο φορείς συνεργάστηκαν για την έκθεση «Προορισμοί» στο επίπεδο των Αναχωρήσεων, μια έκθεση-ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, κυρίως μέσα από φωτογραφικό υλικό των ιστορικών παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024