Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsTTG Travel Experiance 2022: Η Σκιάθος ενδυναμώνει την παρουσία της στην ιταλική αγορά 
Εκθέσεις

TTG Travel Experiance 2022: Η Σκιάθος ενδυναμώνει την παρουσία της στην ιταλική αγορά 

  • Ο δήμαρχος Σκιάθου, κ. Θοδωρής Τζούμας (αριστερά), και ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, κ. Διαμαντής Μαθηνός, με την προϊσταμένη του ΕΟΤ στην Ιταλία κα Κυριακή Μπουλασίδου.
  • Από αριστερά, η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας - FIAVET Ivana Jelinic, ο δήμαρχος Σκιάθου, κ. Θοδωρής Τζούμας, η προϊσταμένη του ΕΟΤ στην Ιταλία κα Κυριακή Μπουλασίδου και ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, κ. Διαμαντής Μαθηνός.
  • Από αριστερά, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, κ. Διαμαντής Μαθηνός, ο δήμαρχος Σκιάθου, κ. Θοδωρής Τζούμας και η Commercial Manager της Volotea για την Νότια Ευρώπη Valeria Rebasti.

Για πρώτη φορά φέτος, η Σκιάθος εντάχθηκε στο πρόγραμμα των απευθείας αεροπορικών πτήσεων από την Ιταλία των εταιρειών Easy Jet και Wizzair. Συνάντηση και με τον Managing Director της MSC Crociere Italy, για να συμπεριληφθεί η Σκιάθος το 2023 σε ειδικό πρόγραμμα κρουαζιέρας με μικρά κρουαζιερόπλοια.

Ο Δήμος Σκιάθου συμμετέχει ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTG Travel Experiance 2022 στο Ρίμινι της Ιταλίας, το διάστημα 12 με 14 Οκτωβρίου 2022. Η TTG είναι η μεγαλύτερη έκθεση που διοργανώνεται για τον τουρισμό στην Ιταλία και στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες και φορείς της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο δήμαρχος Σκιάθου, κ. Θοδωρής Τζούμας και ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, κ. Διαμαντής Μαθηνός.

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με την προϊσταμένη του ΕΟΤ στην Ιταλία κα Κυριακή Μπουλασίδου, την Ivana Jelinic, πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας – FIAVET, και τη Valeria Rebasti, Commercial Manager της αεροπορικής εταιρείας Volotea για την Νότια Ευρώπη με θέμα τη συνεργασία για δράσεις προβολής του προορισμού για το 2023. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης τη φετινή τουριστική περίοδο με 21 πτήσεις την εβδομάδα από επτά πόλεις της Ιταλίας για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος η Σκιάθος εντάχθηκε στο πρόγραμμα των απευθείας αεροπορικών πτήσεων από την Ιταλία των εταιρειών easyJet και Wizzair, εταιρείες με τις οποίες ο Δήμος είχε προκαλέσει συνεργασία για δράσεις προβολής και συνδιαφήμισης. Όπως τόνισαν η κα Μπουλασίδου και η κα Jelinic, το έντονο ενδιαφέρον της ιταλικής αγοράς για τη Σκιάθο και η μεγάλη αυξητική τάση των επισκεπτών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της FIAVET, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Σκιάθο και για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 10-13 Ιουνίου 2021, με τη συμμετοχή 60 τουριστικών πρακτόρων από όλη την Ιταλία.

Σημαντική ήταν η συνάντηση με τον Leonardo Massa, Managing Director της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων MSC Crociere Italy, για να συμπεριληφθεί η Σκιάθος το 2023 σε ειδικό πρόγραμμα κρουαζιέρας με μικρά κρουαζιερόπλοια (Explorers) που αναζητούν την εμπειρία και το διαφορετικό σε κάθε προορισμό, όπως είναι ο πολιτισμός, τα μονοπάτια και η γαστρονομία.

“Βασικός στόχος είναι η δυναμική παρουσία του προορισμού στο χάρτη της τουριστικής αγοράς, καθώς και η συστηματική προβολή του, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Η Σκιάθος παραδοσιακά είναι ένας αγαπητός προορισμός στην ιταλική αγορά. Το φετινό καλοκαίρι είχε μία αυξημένη εισροή επισκεπτών από την Ιταλία με δυο νέες αεροπορικές εταιρείες με απευθείας πτήσεις, την Easy Jet και τη Wizzair με τις οποίες ο Δήμος είχε προκαλέσει συνεργασία για δράσεις προβολής για το 2022, κάτι που προτίθεται να κάνει και για το 2023, μεστόχο να υπάρξει συνεργασία και με την αεροπορική εταιρεία Volotea. Σε όλη αυτή την αυξητική τάση συνέβαλε και η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης των Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας – FIAVET, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αυτή στη Σκιάθο πέρσι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στην Ιταλία, Κυριακή Μπουλασίδου, για την εξαιρετική συνεργασία σε όλα τα στάδια συμμετοχής του Δήμου στην έκθεση, αλλά και για την εν γένει υποστήριξη σε δράσεις και διοργανώσεις του Δήμου, καθώς και τα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Ο Δήμος θα συνεχίσει την προσπάθεια προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Σκιάθου και θα αξιοποιεί κάθε ευκαιρία και συνεργασία προβολής προς αυτήν τη κατεύθυνση”, δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024