Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ σκυτάλη Running Out of Time συνεχίζει το ταξίδι της
Περιβάλλον

Η σκυτάλη Running Out of Time συνεχίζει το ταξίδι της

Η σκυτάλη της παγκόσμιας σκυταλοδρομίας Running Out of Time, συνέχισε το ταξίδι της στην Ελλάδα από την Καστοριά προς την Πτολεμαΐδα, τη Βέροια, την Κατερίνη και την Λάρισα.

Το ταξίδι της σκυτάλης τις χθεσινές βραδινές ώρες ακολούθησε τη διαδρομή προς την Καστοριά, όπου τη σκυτάλη υποδέχτηκαν μαθητές και γονείς στο Ενυδρείο, την οποία μετέφερε ο Σύλλογος Ποδηλατών Καστοριάς. Στη συνέχεια προχώρησε προς το Βαρικό με την οργάνωση για την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος, «Αρκτούρος», να στηρίζει τη διαδρομή παραδίδοντας στην Πτολεμαΐδα.

Τη σκυτάλη παρέλαβαν o μαραθωνοδρόμος με αμαξίδιο, κ. Γιάννης Μητρούλης και ο συνοδός του, κος Αχιλλέας Τσακιλτσίδης και παρέδωσαν στους ποδηλάτες της ομάδας “GIDAS CYCLISTAS” του Αθλητικού Συλλόγου Ατλαντίδα, κο Γιώργο Βουβάλα και κο Γεώργιο Χατζηγεωργίου, που διένυσαν διαδρομή 70χλμ.! Σήμερα ξημερώματα Τρίτης παρέλαβε τη σκυτάλη ο δρομέας, κ. Γιώργος Μητρούδας, στη Βέροια και τη μετέφερε μέχρι την Κατερίνη διανύοντας 52 χλμ.!
Τη σκυτάλη έφερε στην παραλία της Κατερίνης ο Ολυμπιονίκης της χειροσφαίρισης, κ. Σάββας Καρυπίδης, μαζί με τον κ. Κωνσταντίνο Μαυρίδη, από τον ποδηλατικό όμιλο Θεσσαλονίκης «Βέλος».

Πλήθος μαθητών με ποδήλατα, εκπαιδευτικοί και γονείς υποδέχτηκαν τους αθλητές και την αποστολή της ROoT στο βραβευμένο με Γαλάζια Σημαία και Green Key ξενοδοχείο Mediterranean Village.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη Κλιματική Αλλαγή, με τη συμμετοχή όλων, μαθητών, υποστηρικτών και στελεχών της τοπικής κοινωνίας. Οι μαθητές υποδέχτηκαν τη σκυτάλη με το ηχηρό σύνθημα “Ο χρόνος τελειώνει ας τρέξουμε όλοι μαζί, ο χρόνος τελειώνει δεν έχουμε επιλογή”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκπρόσωποι της αποκεντρωμένης διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος της ΕΠΠΦ, η διοίκηση του Ομίλου Mediterranean Hotels καθώς και εκπρόσωποι της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης έστειλαν το μήνυμα τους για την ανάγκη μιας ποιοτικής εκπαίδευσης για το κλίμα.

Η σκυτάλη ακολούθησε το δρόμο προς τον Πλαταμώνα με τα παιδιά να συνοδεύουν και πάλι την αποστολή κατά την αποχώρησή της.

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συμβολή τους και την παρουσία τους: τον Όμιλο Mediterranean Hotels και πιο συγκεκριμένα την κα Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου, την κα Παναγιώτα Λάμπρου και τον κο Χρήστο Μητσοκάπα.

Στον Πλαταμώνα υποδέχτηκε τη σκυτάλη η κα Μαρία Μπαξεβάνου με την ομάδα της Plus Minus Gifted.

Η διαδρομή συνέχισε προς τους Γόννους, τη Ροδιά, και τη Λάρισα.

Μαζί μας στη διαδρομή από χθες μέχρι σήμερα ήταν ο κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, η κα. Χριστίνα Ευαγγέλου, μέλος της ΔΕΕΠ Καστοριάς, ο βιολόγος κ. Λάμπρος Κραμποκούκης από την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», o μαραθωνοδρόμος κ. Γιάννης Μητρούλης και ο συνοδός του κ. Αχιλλέας Τσακιλτσίδης, η ποδηλατική ομάδα “GIDAS CYCLISTAS” του Αθλητικού Συλλόγου Ατλαντίδα, ο αθλητής της The North Face κ. Γιώργος Μητρούδας, η κα. Ευθυμία Συμεντεριάδου, ο  κ. Μιχαήλ Γλανιάς, ο κ. Σάββας Καρυπίδης, ο κ. Κωνσταντίνος Μαυρίδης, ο κ. Αλέξανδρος Πούλιος, ο κ. Μιχαήλ Γεωργιάδης και η κα. Άννα Γεωργιάδου, ο κ. Θεόδωρος Κατσάκος, η κα. Μπαξεβάνου, ο κ. Αλέξανδρος Δεσύλλας,ο κ. Νικόλαος Παπαμάνθος και η ομάδα Plus Minus Gifted.

Αύριο Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, οι ποδηλάτες και οι δρομείς θα διασχίσουν τα Φάρσαλα, το Δομοκό, τη Λαμία και την Ανθήλη, όπου στελέχη της ΕΕΠΦ θα συζητήσουν με παρευρισκόμενους και μαθητές, το έργο της Εταιρίας για την προστασία της πλούσιας βιοποικιλότητας της Οίτης που απειλείται από την κλιματική αλλαγή. Στα Καμένα Βούρλα, η σκυτάλη θα αλλάξει χέρια στο βραβευμένο με Γαλάζια Σημαία και Green Key ξενοδοχείο Mitsis Galini Welness Spa & Resort και θα συνεχίσει προς τον Άγιο Κωνσταντίνο, τη Σκάλα, το Μαρτίνο, το Ακραίφνιο και τον Αλίαρτο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024