Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΛιάπης: Σε πλήρη ετοιμότητα ΔΑΑ και ΥΠΑ για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Λιάπης: Σε πλήρη ετοιμότητα ΔΑΑ και ΥΠΑ για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις

«Η δυναμική πορεία της επιβατικής κίνησης του ΔΑΑ το πρώτο τετράμηνο του 2007 με μια αύξηση της τάξεως του 10,5%, κατατάσσει το αεροδρόμιο της Αθήνας ως ένα από τα ταχύτερα […]

«Η δυναμική πορεία της επιβατικής κίνησης του ΔΑΑ το πρώτο τετράμηνο του 2007 με μια αύξηση της τάξεως του 10,5%, κατατάσσει το αεροδρόμιο της Αθήνας ως ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα σημαντικό<...>επίτευγμα. Τα πρώτα στοιχεία για το καλοκαίρι είναι άκρως ενθαρρυντικά. Με την άφιξη δέκα νέων αεροπορικών εταιριών, την προσθήκη 13 νέων αεροδρομίων στο δίκτυο του «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και τα επιπλέον δρομολόγια από τις περισσότερες αεροπορικές εταιρίες, οι επιβάτες έχουν μεγαλύτερες επιλογές τόσο σε προορισμούς όσο και σε τιμές. Ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε μια δυναμική τροχιά ανάπτυξης και οι αεροπορικές υποδομές της χώρας συμβάλουν στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση αυτής της δυναμικής, παρέχοντας στους ταξιδιώτες σύγχρονες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες”. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψη του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος” ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, με αφορμή την αποχαιρετιστήρια τελετή των εργαζομένων για τον Γενικό Διευθυντή κ. Alfred van der Meer και την ανάληψη των καθηκόντων από τον κ. Γιάννη Παράσχη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Παράλληλα, το ΥΜΕ σε συνεργασία με την ΥΠΑ υλοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα ενημέρωσης των επιβατών σχετικά με τα δικαιώματα τους. Σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας κυκλοφορεί ένα ειδικό έντυπο, η χάρτα των δικαιωμάτων των επιβατών. “Διότι θέλουμε έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες να είναι ενήμεροι, ιδιαίτερα εν όψει και της αυξημένης αεροπορικής κίνησης της καλοκαιρινής περιόδου” εξήγησε ο κ. Λιάπης.

Εν όψει των δύο μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων του Final Four στο μπάσκετ και του τελικού του Champions League το υπουργείο Μεταφορών, όπως ανακοίνωσε ο κ. Λιάπης, έχει εκπονήσει ένα σχέδιο ανάλογο με εκείνο των Ολυμπιακών Αγώνων προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα αεροσκάφη, αλλά και οι ξένοι επισκέπτες της πόλης. Θα λειτουργήσουν δύο τερματικοί σταθμοί στο αεροδρόμιο. “Το ΔΑΑ και η ΥΠΑ είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τη διαχείριση αυτού του μεγάλου όγκου αεροπορικής κίνησης καθώς έχουν προγραμματισθεί από τις 22 έως τις 24 Μαΐου 2200 προσγειώσεις και απογειώσεις. Επίσης έχουμε εκδώσει ειδικό ενημερωτικό έντυπο για τους φιλάθλους προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους εκείνες τις ημέρες τόσο από και προς το αεροδρόμιο όσο και προς το ΟΑΚΑ. Στις 23 Μαΐου θα υπάρξει 24ωρη λειτουργία του Προαστιακού, του Τραμ και του ΗΣΑΠ, το Μετρό θα έχει διευρυμένο ωράριο λειτουργίας έως τις 03.00 της επομένης, ενώ έχουμε προγραμματίσει πύκνωση των λεωφορειακών γραμμών. Οι συγκοινωνίες της Αθήνας έχουν πάρει το Χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φέτος θα κερδίσουν και το Champions League τόνισε ο κ. Λιάπης.

Μιλώντας τέλος προς του εργαζόμενους στο ΔΑΑ, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών εξήρε τον ρόλο του επί πέντε χρόνια Γενικού Διευθυντή του Αεροδρομίου, κ. Alfred van der Meer. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Διευθυντή κ Παράσχη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η θέση του Γενικού Διευθυντή της εταιρίας του Αεροδρομίου και το πηδάλιό της, περνάει στα χέρια ενός Έλληνα. Σ’ έναν νέο άνθρωπο με πολλά προσόντα και πλούσια εμπειρία. Είμαι σίγουρος πως αυτή η ομάδα του Αεροδρομίου θα συνεχίσει την επιτυχημένη της ανοδική πορεία. Θα συνεχίσει να αναγνωρίζεται παγκοσμίως και να λαμβάνει διεθνείς διακρίσεις».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024