Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣημαντικός σταθμός για τη σκυτάλη Running Out of Time η έδρα του UNFCCC στη Βόννη
Περιβάλλον

Σημαντικός σταθμός για τη σκυτάλη Running Out of Time η έδρα του UNFCCC στη Βόννη

Παράδοση της σκυτάλης πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ στην Βόννη της Γερμανίας από την Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κα Lesley Jones.

Στην έδρα της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (United Nations Framework Convention on Climate Change – UNFCCC) στη Βόννη της Γερμανίας έγινε η παράδοση της σκυτάλης της Running Out of Time από την Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) κα Lesley Jones και τα στελέχη του Τομέα Εκπαίδευσης Pramod Kumar και κα. Kristina Madsen, στην Διευθύντρια Επικοινωνίας της UNFCCC, κα. Ina Parvanova.

Η σκυτάλη πέρασε από την Ολλανδία αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Γερμανία. Η κα. Kristina Madsen, στέλεχος του FEE ήταν εκείνη που την έφερε στην έδρα της UNFCCC. Εκεί την υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της UNFCCC, του FEE και της Γερμανικής οργάνωσης Deutsche Gesellschaft für Umwelterziehung, Germanwatch, εθνικό μέλος του FEE, και  πλήθος δρομέων.

Στο επίκεντρο της διοργάνωσης βρίσκεται το μήνυμα της σκυτάλης, μια πρόσκληση για καθολική ποιοτική περιβαλλοντική εκπαίδευση και μια αναγνώριση για τον ουσιαστικό ρόλο της εκπαίδευσης  για ένα βιώσιμο μέλλον.

Το FEE προσφέρει περιβαλλοντική εκπαίδευση και Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη για περισσότερα από 25 χρόνια, μέσω των τριών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Οικολογικά Σχολεία, Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον και Μαθαίνω για τα Δάση. Μέσω των μελών του σε 81 χώρες, τα προγράμματα αυτά υποστηρίζουν με συνέπεια δεκάδες χιλιάδες  εκπαιδευτικούς ανά την υφήλιο και το μήνυμα της σκυταλοδρομίας είναι καθοριστικής σημασίας για την εξάπλωση και διάδοση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Η κα Lesley Jones, Πρόεδρος του FEE λέει, “Το μήνυμα βασίζεται στους λόγους για τους οποίους η εκπαίδευση για κλιματική δράση είναι σημαντική για τους νέους, αλλά και για όλους εμάς. Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τα θέματα και να καταλάβουμε ποιες είναι οι δράσεις που θα περιορίσουν την κλιματική αλλαγή”.

“Αυτή η σκυταλοδρομία καταδεικνύει τη δύναμη του αθλητισμού και των δράσεων της κοινωνίας των πολιτών να  αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή στο πέρασμά της από χωριά, πόλεις, πρωτεύουσες και τουριστικούς προορισμούς. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη δεκαετία. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να υλοποιούν τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τους με αποτελεσματικότητα σ’ αυτή την παγκόσμια πρόκληση για να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας στον 1,50C. Για να επιτύχουμε όμως τη μετάβαση που απαιτείται, θα πρέπει  να συμμετέχουμε όλοι μας. Κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, επενδυτές, μη κυβερνητικές οργανώσεις και όλα τα μέλη της κοινωνίας. Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε τις αιτίες και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά και το πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε στην επίτευξη ενός βιώσιμου και δίκαιου κόσμου,» λέει η κα Iva Parvanova, Διευθύντρια Επικοινωνίας του UNFCCC. Και συνεχίζει σχολιάζοντας το μήνυμα της σκυτάλης «…Είναι επιτακτική ανάγκη να εντάξουμε το θέμα της κλιματικής αλλαγής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Είναι ένα πολυδιάστατο θέμα που επηρεάζει όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, γι’ αυτό το εκπαιδευτικό μας σύστημα θα πρέπει να προετοιμάσει παιδιά, νέους και ενήλικες, προσφέροντάς τους ποιοτική κλιματική γνώση, βασισμένη σε επιστημονική τεκμηρίωση και, όπου είναι δυνατόν, στην  αυτόχθονη γνώση και εμπειρία.” 

Από τη Βόννη, η σκυτάλη θα συνεχίσει το ταξίδι της στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία για να φτάσει  στην Ελλάδα στις 24 Οκτωβρίου.

Στην Ελλάδα, τη σκυτάλη θα παραλάβει ο κος Νίκος Πέτρου, Αντιπρόεδρος του FEE και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, που είναι το εθνικό μέλος του FEE. Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του FEE, κος Daniel Shaffer θα συνοδέψει τη σκυτάλη στον διάπλου προς Κύπρο και το Ισραήλ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024