Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤουριστική ανάδειξη του Πάρκου Λαυρίου από τη Zita Congress – Οι Europe Corporate Games στην Αθήνα

Τουριστική ανάδειξη του Πάρκου Λαυρίου από τη Zita Congress – Οι Europe Corporate Games στην Αθήνα

Mε την ευκαιρία της συμπλήρωσης 23 χρόνων της Zita Congress, αλλά και κυρίως της παρουσίασης δύο πολύ σημαντικών projects, που ανέλαβε η Zita Congress και η Zita Event, που αφορούν […]

Mε την ευκαιρία της συμπλήρωσης 23 χρόνων της Zita Congress, αλλά και κυρίως της παρουσίασης δύο πολύ σημαντικών projects<...>, που ανέλαβε η Zita Congress και η Zita Event, που αφορούν γενικότερα την Τουριστική βιομηχανία της χώρας, αλλά και την εθνική οικονομία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2005, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εκδήλωση των Εταιριών Zita, όπου ο πρόεδρος κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης ανακοίνωσε τα ακόλουθα:


  • Νέες δραστηριότητες της Zita Congress με έμφαση στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ως συνεδριακό, εκθεσιακό και πολιτιστικό κέντρο.
  • Την ανάθεση των Europe Corpporate Games 2005 – 2010 στην πόλη των Αθηνών, υπό την οργανωτική υποστήριξη της Zita Event Management.

Το Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Το πρόγραμμα ανάπτυξης του Τ.Π.Π.Λ. στοχεύει στη σύνδεση της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, που πραγματοποιείται στο ΕΜΠ με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου, στην πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων σχετικών με την προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής· και στην ανάδειξη της ιστορίας των δραστηριοτήτων που στο παρελθόν είχαν αναπτυχθεί στις διατηρητέες εγκαταστάσεις του.

Σήμερα το Τ.Π.Π.Λ διαθέτει ενιαίο χώρο 245 στρεμμάτων, ο οποίος περιλαμβάνει 41 κτιριακές μονάδες, συνολικού εμβαδού 25.000 τ.μ., που έχουν κηρυχθεί διατηρητέα μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου αποτελεί ιδανικό τόπο για τη φιλοξενία συνεδρίων, εκθέσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων. Η ιστορία της περιοχής, ο πλούτος των μνημείων της και η σημαντική βιομηχανική παράδοση αποτελούν βασικούς παράγοντες προσέλκυσης επισκεπτών. Παράλληλα, η μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας και η εύκολη πρόσβαση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών `Ελευθέριος Βενιζέλος` ενισχύουν την ελκυστικότητά του για τη φιλοξενία συνεδριακών και άλλων εκδηλώσεων.

Οι πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Τ.Π.Π.Λ. περιλαμβάνουν περίπου 1280 τ.μ. συνεδριακών χώρων, που μπορούν να φιλοξενήσουν με επιτυχία συνέδρια, σεμινάρια, εκθέσεις καθώς και παραγωγή διαφημιστικών spots, ταινιών εποχής και άλλες επαγγελματικές ή κοινωνικές εκδηλώσεις. Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν όλο το χρόνο, διαθέτουν άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό και προσφέρουν πλήρη υποστήριξη για την άρτια διοργάνωση εκδηλώσεων κύρους.

Europe Corporate Games

Οι Corporate Games είναι ένα ιδιαίτερο, πολυαθλητικό φεστιβάλ, που δημιουργήθηκε το 1987 για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, του ηθικού και της συναδελφικότητας στον εργασιακό χώρο μέσω της συμμετοχής σε ανταγωνιστικά αθλήματα. Παράλληλα προάγουν τα ιδανικά του αθλητισμού, τη διεθνή φιλία, καθώς και την επιχειρηματικότητα, την διεθνή προβολή της διοργανώτριας πόλης στον επιχειρηματικό κόσμο και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Οι Europe Corporate Games θα λάβουν χώρα στη Αθήνα, από 4 έως 6 Νοεμβρίου 2005. Επίσημος Υποστηρικτής των Αγώνων είναι η Υπουργός Πολιτισμού κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ενώ το γεγονός τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς και του Δήμου Αθηναίων και του ΕΒΕΑ. Το SuperCentre, ή η καρδιά των Αγώνων, βρίσκεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Επίσημος αερομεταφορέας είναι η Aegean Airlines, επίσημη εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων είναι η Hertz και η Zita Travel Consultants είναι η επίσημη τουριστική εταιρία, ενώ την όλη διοργάνωση έχει αναλάβει η Zita Event Management.

Οι Αγώνες πρόκειται να συγκεντρώσουν χιλιάδες συμμετέχοντες για να αγωνιστούν σε μία μεγάλη ποικιλία αθλημάτων. Για το 2005 ο συνολικός αριθμός των αθλημάτων είναι 16 και περιλαμβάνει: Αντιπτέριση, Καλαθοσφαίριση 3×3, Καλαθοσφαίριση, Golf, Κωπηλασία (Dragon Boat), Αγώνα Δρόμου, Σκουώς, Mini Soccer 5×5, Ποδόσφαιρο 11×11, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Αντισφαίριση, Bowling, Βόλεϊ, Beach Βόλεϊ, Mountain Bike και Κάρτ. Το Σαββατοκύριακο, 4 – 6 Νοεμβρίου περιλαμβάνει την Τελετή έναρξης, την Μεγάλη Παρέλαση των Αθλητών, τα αθλήματα την τελετή λήξης και πολλές άλλες δραστηριότητες, δώρα, βραβεία, διασκέδαση και φιλία. Επιπλέον, το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει το Μεγάλο Πάρτι των Αγώνων.

Οι Europe Corporate Games αποτελούν ένα μίγμα αθλητισμού, business και τουρισμού. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Περισσότερες από 150 εταιρίες και οργανισμοί αναμένονται να λάβουν μέρος, πολλές από τις οποίες είναι πολυεθνικές, καθώς και επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους, που επιθυμούν να επωφεληθούν από τους Αγώνες.

Στα πλαίσια των Αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2005, στο SuperCentre η Ημέρα Επιχειρηματικότητας με προκαθορισμένες Β2Β συναντήσεις μεταξύ των επιχειρήσεων, που συμμετέχουν στους Europe Corporate Games.

Τέλος, να υπενθυμιστεί ότι η Zita Event Management αποτελεί την εταιρία διοργάνωσης και διαχείρισης εκδηλώσεων των Εταιριών Zita. Έχοντας συμπληρώσει ήδη ένα χρόνο δημιουργικής δραστηριότητας επικεντρώνεται στους παρακάτω τομείς:

  • Αθλητικές δραστηριότητες για εταιρίες στα πλαίσια ενεργειών marketing, εκπαίδευσης ή team building.
  • Πολιτιστικά δρώμενα για λογαριασμό ιδιωτικών και κρατικών φορέων και οργανισμών.
  • Εταιρικές εκδηλώσεις, που καλύπτουν ένα πλήρες φάσμα από επετείους και παρουσίαση προϊόντων έως συνεντεύξεις τύπου κ.α..
  • Κοινωνικές εκδηλώσεις, που χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική και πρωτοτυπία.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024