Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΞεκινούν 30 Ιουνίου οι 12οι Διεθνείς Αθλητικοί Αγώνες Νήσων

Ξεκινούν 30 Ιουνίου οι 12οι Διεθνείς Αθλητικοί Αγώνες Νήσων

Στη Ρόδο, από 30 Ιουνίου έως 06 Ιουλίου 2007, θα πραγματοποιηθούν οι 12οι Διεθνείς Αθλητικοί Αγώνες Νήσων, Nat West Island Games XII Rhodes 2007, με τον αριθμό συμμετοχών, από πλευράς […]

Στη Ρόδο, από 30 Ιουνίου έως 06 Ιουλίου 2007, θα πραγματοποιηθούν οι 12οι Διεθνείς Αθλητικοί Αγώνες Νήσων, Nat West Island Games XII Rhodes 2007, με τον αριθμό συμμετοχών, από πλευράς αθλητών και συνοδών, να ξεπερνά<...>τις 5.000, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Επίσης, αναμένεται μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων, που θα ξεπεράσουν τους 300 και σημαντικός αριθμός θεατών.

Θα πραγματοποιηθούν αγώνες σε 14 αθλήματα, στην κατηγορία των Ανδρών και των Γυναικών, (Αντισφαίριση, Γκολφ, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Ιστιοπλοΐα, Καλαθοσφαίριση, Κολύμβηση, Πετοσφαίριση, Ποδηλασία, Ποδόσφαιρο, Σκοποβολή, Στίβος, Τζούντο, Τοξοβολία, Τρίαθλο) και θα απαιτηθούν περίπου 35 εγκαταστάσεις.

Η Διεθνής Ένωση Αγώνων Νήσων (Island Games Association), που θεμελιώθηκε το 1985 στο Isle of Man, με σκοπό να φέρει πιο κοντά κυρίως μικρά νησιά από διαφορετικά μέρη του κόσμου, διοργανώνει αγώνες κάθε 2 χρόνια σε 14 Ολυμπιακά Αθλήματα. Η I.G.A. περιλαμβάνει 25 μέλη νησιά από όλο τον κόσμο. Η Ρόδος έγινε μέλος της το 1997 στο Jersey της Μ. Βρετανίας, με πρώτη συμμετοχή σε αγώνες το 1999 στο Gotland της Σουηδίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή Ρόδος 2007, με τη συνεργασία της I.G.A. και την πλήρη υποστήριξη όλων των Δήμων του νησιού, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας, ώστε να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης.

Για την ιατρική περίθαλψη έχει γίνει σχεδιασμός, ο οποίος συμπεριλαμβάνει την ιατρική κάλυψη σε κάθε εγκατάσταση καταγράφοντας τις απαιτήσεις σε εξοπλισμό, αλλά και ιατρικό προσωπικό, το οποίο υπολογίζεται σε 150 άτομα με ειδικότητες όπως γιατρούς, νοσηλευτές, νοσηλεύτριες, φυσιοθεραπευτές, ναυαγοσώστες, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Αρωγός της γιγαντιαίας αυτής προσπάθειας, έκτος των δήμων του νησιού, είναι και το υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου, ενώ χορηγός επικοινωνίας των αγώνων είναι η ΕΡΤ. Πολλές εταιρίες της Ρόδου έχουν παρουσιάσει το ενδιαφέρον να χορηγήσουν τους αγώνες, όπως ο Όμιλος Επιχειρήσεων Ιωάννη Κυπριάδη που έγινε Μέγας Χορηγός και η ΒΑΠ Κουγιός που έγινε χορηγός των αθλημάτων του Στίβου και του Μπιτς Βόλλευ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι ένα σημαντικό γεγονός, που θα αφήσει σημαντική κληρονομιά όσον αφορά στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό τους, στη τεχνογνωσία, στον εθελοντισμό, στη διάδοση των αθλημάτων και φυσικά στην προβολή του νησιού και την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
09/12/2022
08/12/2022
07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022