Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςBeachpolistas και North Aegean Basketball 3 on 3 υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
Αθλητικός τουρισμός

Beachpolistas και North Aegean Basketball 3 on 3 υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Στο 'Beachpolistas World Tour' αναμένεται να λάβουν μέρος συνολικά περισσότεροι από 2.000 Έλληνες και ξένοι αθλητές. Το 'Ήφαιστος North Aegean Basketball 3 on 3' διοργανώνεται από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου στο παλιό λιμάνι της Μύρινας Λήμνου.

Η διεθνής διοργάνωση beach water polo “Beachpolistas World Tour“, που διεξάγεται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, την Κύπρο και τη Λατινική Αμερική, καθώς και το τουρνουά μπάσκετ “Ήφαιστος North Aegean Basketball 3 on 3” στη Λήμνο, πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ για την υποστήριξη πρωτοβουλιών που ενισχύουν και προβάλουν τις ειδικές μορφές τουρισμού τις οποίες προσφέρει η χώρα μας και ειδικότερα τον αθλητικό τουρισμό και τον τουρισμό δραστηριοτήτων.

Το “Beachpolistas World Tour” είναι μια παγκοσμίου ενδιαφέροντος αθλητική διοργάνωση με αγώνες στη θάλασσα ομάδων πόλο, στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος συνολικά περισσότεροι από 2.000 Έλληνες και ξένοι αθλητές. Κύριος στόχος της είναι η προώθηση του υγρού στίβου, συνδυάζοντας τον αθλητικό τουρισμό με την ανάπτυξη και την εξέλιξη όχι μόνο των επαγγελματιών αθλητών που συμμετέχουν, αλλά και των νέων αθλητών που διαμορφώνονται μέσω της διοργάνωσης. Οι φετινοί αγώνες ξεκίνησαν από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου στην Λεμεσό της Κύπρου, ενώ ακολουθούν τουρνουά στον Γερολιμένα Μάνης (26-28 Αυγούστου), στον Πειραιά (5-7 Σεπτεμβρίου), στην Πάτρα (12-14 Σεπτεμβρίου) στο Πουέρτο Εσκοντίντο του Μεξικού (25-27 Νοεμβρίου) και στο Ικίκε της Χιλής (10-12 Φεβρουαρίου 2023). Η διοργάνωση υποστηρίζεται, επίσης, από τη Διεθνή Ομοσπονδία Beach Water Polo (IBWPAS).

Το “Ήφαιστος North Aegean Basketball 3 on 3” διοργανώνεται από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου στο παλιό λιμάνι της Μύρινας Λήμνου, στο οποίο θα εγκατασταθεί γήπεδο μπάσκετ ολυμπιακών διαστάσεων 3 on 3 που πληροί όλες τις προϋποθέσεις της FIBA. Διοργανωτής είναι Α.Ο. Ήφαιστος Λήμνου, ένα αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2020 με σκοπό να συνεχίσει την παρακαταθήκη που άφησε η ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου, η οποία εισήγαγε την ενασχόληση και την αγάπη για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης στο νησί, συμμετέχοντας με μεγάλη επιτυχία για δύο αγωνιστικές περιόδους στο πρωτάθλημα μπάσκετ του ΕΣΑΚΕ. Στο πλαίσιο του τουρνουά, θα πραγματοποιηθούν αγώνες ομάδων αγοριών και κοριτσιών ηλικίας 9-12 ετών (Juniors), αγοριών ηλικίας 12-18 ετών (Rising Stars), αντρών από 18 ετών και άνω (Elite), γυναικών από 12 ετών και άνω (Ladies) και βετεράνων από 40 ετών και άνω, ενώ θα πραγματοποιηθούν και αγώνες επίδειξης από διεθνείς και παλαίμαχους αθλητές.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024