Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΝέους αναβατήρες και καινούριο σαλέ αποκτά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων
Χειμερινός τουρισμός

Νέους αναβατήρες και καινούριο σαλέ αποκτά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Ο σύγχρονος εξοπλισμός θα περιλαμβάνει την αντικατάσταση των δύο κεντρικών αναβατήρων του χιονοδρομικού. Σήμερα ο κάθε αναβατήρας μπορεί να εξυπηρετήσει γύρω στα 800 με 1.000 άτομα ανά ώρα, ενώ μετά την αναβάθμιση θα εξυπηρετούνται περισσότερα από 2.000 άτομα από τον καθένα αναβατήρα.

Αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, με σκοπό τη μεγαλύτερη αύξηση της επισκεψιμότητας, με ταυτόχρονα θετικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

“Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων, που αποτελεί δημοτική επιχείρηση, είναι ένα σύνθετο έργο και το μεγαλύτερο που υλοποιείται σε χιονοδρομικό κέντρο τα τελευταία χρόνια” τόνισε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, κ. Αλέξης Άγριος, λέγοντας ότι “πλέον είμαστε στο τελικό στάδιο όλων των διαδικασιών”.

Όλος ο φάκελος του έργου έχει πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και “περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες”. Όπως υπογραμμίζει σε αυτό το σημείο ο κ. Άγριος, “ευελπιστούμε ότι αν όλες οι διαδικασίες ολοκληρωθούν στον χρόνο που περιμένουμε, τότε στο τέλος της ερχόμενης χειμερινής περιόδου, δηλαδή τον Απρίλιο του 2023, θα ξεκινήσουν τα έργα στο χιονοδρομικό κέντρο”.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο σύγχρονος εξοπλισμός θα περιλαμβάνει την αντικατάσταση των δύο κεντρικών αναβατήρων του χιονοδρομικού, δηλαδή του “Αχιλλέα” και της “Στύγας”. Ειδικότερα, ο ‘Αχιλλέας’ θα γίνει μία δεκαπλή αποσυμπλεκόμενη καμπίνα για την μεταφορά των επισκεπτών και των χιονοδρόμων από τη βάση έως και τη μέση του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ η ‘Στύγα’ θα γίνει μία εξαπλή αποσυμπλεκόμενη καρέκλα για την μεταφορά από τη μέση ως την κορυφή του χιονοδρομικού κέντρου. Αυτό σημαίνει ότι τετραπλασιάζεται η μεταφορική ικανότητα των δύο αυτών κεντρικών αναβατήρων, ενώ ο χρόνος μεταφοράς μειώνεται περίπου στο 80%. “Για παράδειγμα, τώρα η ‘Στύγα’ χρειάζεται 16 – 17 λεπτά για να ανέβει από τη μέση ως την κορυφή του χιονοδρομικού, ενώ μετά τον εκσυγχρονισμό θα χρειάζεται μόλις πέντε λεπτά”, λέει ο κ. Άγριος.

Επίσης, ο διευθυντής του χιονοδρομικού είπε ότι αυτήν τη στιγμή ο κάθε αναβατήρας μπορεί να εξυπηρετήσει γύρω στα 800 με 1.000 άτομα ανά ώρα, ενώ μετά την αναβάθμιση θα εξυπηρετούνται περισσότερα από 2.000 άτομα από τον καθένα αναβατήρα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι διελεύσεις που θα κάνει κάθε χιονοδρόμος ανά ώρα. Σύμφωνα με τον κ. Άγριο, το έργο περιλαμβάνει και τη δημιουργία ενός νέου υποσταθμού, ο οποίος θα παρέχει ενέργεια για τη λειτουργία όλων των σύγχρονων εγκαταστάσεων, ενώ θα τοποθετηθεί και μία γεννήτρια, ώστε να μην σταματά η λειτουργία σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένα καινούργιο σαλέ στη μέση του χιονοδρομικού κέντρου, το οποίο θα έχει περιμετρικά μπαλκόνια με πανοραμική θέα σε όλο το Κορινθιακό κόλπο, ενώ θα γίνουν και κάποια άλλα έργα, για τη διαμόρφωση των πιστών και την τοποθέτηση χιονοφρακτών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024