Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΧειμερινόςΟ τουρισμός χιονιού αυξάνεται στη ΒΑ Κίνα
Χειμερινός Τουρισμός

Ο τουρισμός χιονιού αυξάνεται στη ΒΑ Κίνα

Ακόμη και ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022, ο ενθουσιασμός για τα χειμερινά σπορ συνεχίζει.

Τα snowboard και τα έλκηθρα έχουν γίνει οι τελευταίες προσθήκες στις αποσκευές των ταξιδιωτών της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, μαζί με τοπικές σπεσιαλιτέ και δώρα για οικογενειακές συναντήσεις, σύμφωνα με το silkroadgreek.gr.

Ακόμη και ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022, ο ενθουσιασμός για τα χειμερινά σπορ συνεχίζει να κυριεύει τη χώρα, ωθώντας τους χειμερινούς τουρίστες να συμμετάσχουν στην πρώτη ταξιδιωτική εμπειρία του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ, αφού η Κίνα βελτιστοποίησε περαιτέρω τα μέτρα της για τον COVID-19.

Πολλοί άνθρωποι αξιοποιούν την περίοδο των διακοπών για να επισκεφθούν τις πίστες και να απολαύσουν τον χιονισμένο καιρό. «Εκτός από τις βαλίτσες, τα snowboard, τα έλκηθρα και άλλα είδη χειμερινών σπορ βρίσκονται στις αποσκευές που περνούν από τα αεροδρόμια αυτές τις γιορτές», δήλωσε ο Zhang Haili, διευθυντής του διεθνούς αεροδρομίου Changchun Longjia στη βορειοανατολική επαρχία Jilin, η οποία διαθέτει πολλά χιονοδρομικά κέντρα.

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των 40 ημερών, τα αεροδρόμια της επαρχίας κατέγραψαν περισσότερες από 15.500 πτήσεις και 1,93 εκατομμύρια ταξίδια επιβατών, αυξημένα κατά 9,56% και 0,56% αντίστοιχα, από τα επίπεδα πριν από την πανδημία το 2019, σύμφωνα με την Jilin Civil Airports Group Company.

Οι τουρίστες που πηγαίνουν για δραστηριότητες σε χιόνι και πάγο αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 60% της εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, το αεροδρόμιο Changbaishan στην πόλη Baishan έχει αυξήσει τις εσωτερικές πτήσεις προς μητροπόλεις όπως το Πεκίνο, η Σαγκάη, η Nanjing και η Guangzhou.

Τον Ιανουάριο, το αεροδρόμιο διακίνησε ένα ρεκόρ με περισσότερους από 90.000 επιβάτες, αύξηση 89,59% σε ετήσια βάση και 35,77% υψηλότερα από το επίπεδο του 2019.

Το Changbai Mountain Wanda International Resort απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις του σκι που ταξιδεύουν από τις ανατολικές και νότιες περιοχές της Κίνας.

Ο Song Wei, ένας βετεράνος σκιέρ από τη Σαγκάη, είναι απασχολημένος με το σκι στο θέρετρο από τον Ιανουάριο. «Πήγαινα στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη για σκι, αλλά τώρα το βουνό Changbai είναι ο νέος μου προορισμός», είπε ο Song.

Κατά τη διάρκεια των εορτών του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ, που διήρκεσε από τις 21 έως τις 27 Ιανουαρίου φέτος, τα ημερήσια έσοδα του χιονοδρομικού κέντρου ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 1,46 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για τρεις συνεχόμενες ημέρες, τα υψηλότερα από το 2012.

«Με τους σιδηροδρόμους υψηλής ταχύτητας και τις πτήσεις που συνδέουν το θέρετρο, οι άνθρωποι έχουν πλέον ευκολότερη πρόσβαση στην αναψυχή με πάγο και χιόνι», δήλωσε ο Yang Zhe, διευθυντής του θέρετρου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024