Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής: Σχέδιο προώθησης προσκυνηματικού και ασημένιου τουρισμού στην Κύπρο
Ταξίδι εξοικείωσης

Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής: Σχέδιο προώθησης προσκυνηματικού και ασημένιου τουρισμού στην Κύπρο

Ο Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη στην Χαλκιδική υποδέχθηκε το πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, με στόχο την προώθηση του προσκυνηματικού και του ασημένιου τουρισμού στην Κύπρο.

Θεματική επίσκεψη στην Ανατολική Χαλκιδική από την πρώτη ως τις 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν τουριστικοί πράκτορες – μέλη του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Κύπρου (Α.C.T.A.), ακολουθώντας τοπικές προσκυνηματικές διαδρομές, αλλά και περιηγήσεις του προγράμματος με τίτλο «55plus», το οποίο προωθείται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μέσω της συνεργασίας του Δήμου Αριστοτέλη με τον Η.Α.Τ.Τ.Α. Την κυπριακή αποστολή συνόδευσε στην περιοχή ο Πρόεδρος Δ.Σ. του φορέα, Βασίλης Σταματάρης, αποδεχόμενος πρόσκληση του Δημάρχου Αριστοτέλη, Στέλιου Βαλιάνου, ενώ η πρωτοβουλία αποτέλεσε συνέργεια του Δήμου και της Aegean Air.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της ομάδας εξελίχθηκε σε βιωματική προσέγγιση των ενοτήτων ενός συνδυαστικού πακέτου διακοπών: προσκυνήματα, αρχαιολογικοί χώροι, πολιτισμός και γαστρονομία συνέθεσαν τους κεντρικούς άξονές του. 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού εξοικείωσης των Κυπρίων με την Ανατολική Χαλκιδική, ο Δήμος Αριστοτέλη και η Αριστοτελική Σύμπραξη Επιχειρηματιών οργάνωσαν οπτικο-ακουστική παρουσίαση του προγράμματος «ασημένιου τουρισμού», η οποία πραγματοποιήθηκε στον αυλόγυρο του Akrathos NewLands Winery στη Μεγάλη Παναγία, παρουσία επιχειρηματιών – μελών της Σύμπραξης, προερχόμενων από τον ορεινό κυρίως όγκο. «Η Μεγάλη Παναγία ωριμάζει και ακολουθεί τα προωθητικά βήματα της Αρναίας, με στόχο τα επόμενα χρόνια να προσελκύει ημερήσιους επισκέπτες, προσκυνητές και οινοταξιδευτές» λέει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Α.C.T.A. Βασίλης Σταματάρης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «η Ανατολική Χαλκιδική είναι τόπος έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος, ο οποίος θα προωθηθεί με τέτοιον τρόπο στη Μεγαλόνησο, ώστε να αποτελέσει για τους Κύπριους ταξιδευτές προορισμό διακοπών silver τουρισμού, τετραημέρων αποδράσεων Πάσχα, προσκυνηματικών περιηγήσεων, αλλά και σημείο αναφοράς  χειμερινού ή άλλης μορφής εναλλακτικού τουρισμού».

Οι φιλοξενούμενοι  παρακολούθησαν την αφηγηματική παράσταση με τίτλο «Φωνές», η οποία δόθηκε στο ανοικτό Θέατρο των Νέων Ρόδων, συνθέτοντας κορυφαία εκδήλωση μνήμης για τα «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» και τα «100 χρόνια των Μικρασιατών στην προαθωνική γη».

Η επίσκεψη των Κυπρίων ολοκληρώθηκε μέσω διμερούς συμφωνίας, η οποία προβλέπει:

–        Διαδικτυακή παρουσίαση του «55plus» προγράμματος τουρισμού σε μεγάλο εύρος travel agents – μελών του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Κύπρου (τέλος Οκτωβρίου 2022),

–        Τοποθέτηση του εν λόγω πακέτου στους διαδικτυακούς καταλόγους των τουριστικών γραφείων, που εκπροσώπησαν οι φιλοξενούμενοι,

–        Πραγματοποίηση προσκυνηματικών και πολιτιστικών ανταλλαγών σε συνεργασία με τις αρμόδιες Μητροπόλεις στο Δήμο Αριστοτέλη αλλά και σε επιλεγμένες περιφέρειες της Κύπρου.

Τους επόμενους μήνες η Ανατολική Χαλκιδική αναμένεται να διοχετεύσει στην εθνική αλλά και στην κυπριακή τουριστική αγορά διαδικτυακή καμπάνια για την προώθηση του χειμερινού αλλά και του ασημένιου τουρισμού. 

«Η εκπόνηση του προγράμματος ‘55plus’ ενδυναμώνει τις τουριστικές αγορές με ένα δυνατό εργαλείο προώθησης και πώλησης, απευθυνόμενο σε ομάδες ειδικού κοινού», λέει ο Δήμαρχος. «Ο Δήμος Αριστοτέλη, δίνοντας εξαιρετική βαρύτητα στη δημιουργία αυτών των εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων, ‘κουμπώνει’ το κάθε πακέτο διακοπών στα μορφολογικά γνωρίσματα κάθε επί μέρους οικισμού, με αποτέλεσμα να τοποθετεί στην πράξη – τη μία μετά την άλλη περιοχή – στο διεθνή τουριστικό χάρτη».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024