Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΕπενδύσεις στον εναλλακτικό τουρισμό από την First Choice

Επενδύσεις στον εναλλακτικό τουρισμό από την First Choice

Ο Βρετανός Tour Operator First Choice δημιούργησε ένα νέο τμήμα εναλλακτικού τουρισμού και μάλιστα τουρισμού περιπέτειας μετά την εξαγορά του Exodus Travel, η οποία στοίχισε 8,75 εκατ. λίρες Αγγλίας. Ο […]

Ο Βρετανός Tour Operator First Choice<.> δημιούργησε ένα νέο τμήμα εναλλακτικού τουρισμού και μάλιστα τουρισμού<...> περιπέτειας μετά την εξαγορά του Exodus Travel, η οποία στοίχισε 8,75 εκατ. λίρες Αγγλίας.

Ο γενικός διευθυντής του ομίλου First Choice, κ. Peter Long, δήλωσε ότι μεταξύ των βραχυπρόθεσμων σχεδίων της εταιρίας είναι η απόκτηση και άλλων εταιριών που καλύπτουν εναλλακτικό τουρισμό που εστιάζει στις υπαίθριες δραστηριότητες, την περιπέτεια και την άθληση. ‘Ο τουρισμός περιπέτειας είναι ένα κλάδος που ακόμα είναι κατακερματισμένος και προσφέρει πολλές ευκαιρίες’, είπε χαρακτηριστικά. Ακόμα, συμπλήρωσε ότι τα τελευταία χρόνια αυτό το είδος τουρισμού σημειώνει κάθε χρόνο αύξηση της τάξεως του 10-12%.

H εταιρία Exodus προσφέρει εναλλακτικές διακοπές σε περισσότερες από 80 χώρες, με δραστηριότητες όπως rafting, trekking, ποδήλατο βουνού, και γενικά υπαίθριες δραστηριότητες. Διαχειρίζεται περίπου 20.000 τουρίστες το χρόνο και όπως δήλωσε ο κ. Long αναμένεται να παρουσιάσει διψήφιο αριθμό αύξησης την επόμενη χρονιά, που θα δραστηριοποιηθεί μέσα στον όμιλο First Choice. Ο γενικός διευθυντής του Exodus κ. David Gillespie, που θα παραμείνει στην θέση του, θα είναι επικεφαλής του νέου τμήματος. Το 90% των πελατών του Exodus προέρχεται από την Βρετανική αγορά και από απευθείας πωλήσεις. Τέλος, ανάλογα με την κερδοφορία της πρώτης χρονιά η First Choice ίσως καταβάλει ακόμα 1,5 εκατ. λίρες Αγγλίας για την εξαγορά του Exodus.

Η κίνηση αυτή του First Choice και άλλων μεγάλων tour operators αναμένεται να επηρεάσει μακροπρόθεσμα τόσο την πορεία των μικρών εξειδικευμένων τουριστικών πρακτόρων όσο και την εξέλιξη των υπηρεσιών και των υποδομών στους τουριστικούς προορισμούς. Η επέκταση των tour operators μαζικού τουρισμού σε εξειδικευμένες υπηρεσίες ειδικών μορφών τουρισμού μπορεί να επιδράσει αρνητικά στους μικρότερους τουριστικούς πράκτορες μειώνοντας το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, ενώ από την άλλη, η κατεύθυνση τουριστών εναλλακτικού τουρισμού σε μεγαλύτερες πλέον ομάδες προς ανάλογους προορισμούς θα πρέπει να τους βρει έτοιμους να υποδεχτούν το νέο είδος τουριστών με ειδικές υποδομές και υπηρεσίες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024