Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΈνταξη του Δήμου Σκιάθου στο πρόγραμμα Zero Waste Cities
Περιφέρεια

Ένταξη του Δήμου Σκιάθου στο πρόγραμμα Zero Waste Cities

O Δήμος Σκιάθου και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανακοινώνουν την έναρξη της διαδικασίας ένταξης του στο πρόγραμμα Zero Waste Cities για να γίνουν πιστοποιημένοι Δήμοι Μηδενικών Αποβλήτων.

Οι Δήμοι Σκιάθου και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναλαμβάνουν μια σημαντική πρωτοβουλία στη διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων τους. Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την πρόληψη αποβλήτων και τη μείωση των αποβλήτων που καταλήγουν σε τελική διάθεση, οι Δήμοι Σκιάθου και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ξεκινούν τη συνεργασία τους με το Mission Zero Waste Academy, το Zero Waste Europe, και την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, με στόχο να γίνουν οι πρώτοι πιστοποιημένοι Δήμοι Μηδενικών Αποβλήτων στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Σκιάθου, μαζί με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αποτελούν τους πρώτους ελληνικούς δήμους που θα ενταχθούν στο δίκτυο Zero Waste Cities, ένα δίκτυο 460 πόλεων και δήμων σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίοι διαμορφώνουν μακροπρόθεσμες στρατηγικές και πολιτικές για τη διαρκή μείωση των δημοτικών τους αποβλήτων και εφαρμόζουν σύγχρονες Zero Waste λύσεις, σύμφωνα με τις αρχές τις Κυκλικής Οικονομίας.

Μέσα από την εφαρμογή μέτρων και βέλτιστων πρακτικών για που βασίζονται στις αρχές της πρόληψης αποβλήτων και την αύξηση της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης και με σύμμαχο την τοπική κοινωνία, ο Δήμος Σκιάθου, στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, θα αναπτύξει και θα υλοποιήσει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων, με στόχο τη μείωση των αποβλήτων που αποστέλλονται για τελική διάθεση και συγκεκριμένα:

  • Την εκτροπή του 90% των Δημοτικών Στερεών Αποβλήτων (ΔΣΑ) που παράγονται εντός των ορίων του από την τελική διάθεση.
  • Τη θέσπιση συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για το παραγόμενο, εντός των δημοτικών του ορίων, κατά κεφαλήν υπόλειμμα (σε κιλά), σύμφωνα με τα κριτήρια και τις οδηγίες του προγράμματος πιστοποίησης Zero Waste Cities.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022
20/09/2022
19/09/2022