Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΈρχεται η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στην Καισαριανή
Μια πρωτοβουλία του Δήμου Καισαριανής και της Περιπατητικής Ομάδας Υμηττού (Π.Ο.Υ.)

Έρχεται η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στην Καισαριανή

5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

Το «παρών» στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν εκπρόσωποι φορέων γύρω από το περιβάλλον και την πεζοπορία, υπουργείων, οργανισμών και συλλόγων

Η πρωτοβουλία του Δήμου Καισαριανής και της Περιπατητικής Ομάδας Υμηττού (Π.Ο.Υ.) φέρνει την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2022.

Το ετήσιο event, που αποτελεί πλέον θεσμό στον χώρο των μονοπατιών, έχει στόχο τη διάδοση της πεζοπορίας, την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών, την ενημέρωση σε θέματα θεσμικού χαρακτήρα, αλλά και την ενίσχυση της συνεργασίας και της πληροφόρησης γύρω από τα τεκταινόμενα στον χώρο της πεζοπορίας.

Μετά τη Στεμνίτσα και τη Δημητσάνα (2017), την Άνδρο (2018), το Μέτσοβο (2019) και την Ξάνθη (2021) που φιλοξένησαν με επιτυχία την Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών τα προηγούμενα χρόνια, τη σκυτάλη της διοργάνωσης παίρνει η Καισαριανή.

Το «παρών» στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν εκπρόσωποι φορέων γύρω από το περιβάλλον και την πεζοπορία, υπουργείων, οργανισμών και συλλόγων, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης εταιρείες του χώρου (χαρτογραφικές, δραστηριοτήτων βουνού, ψηφιακών εφαρμογών, εκπαιδευτήρια κ.λπ.).

To πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων περιλαμβάνει συζητήσεις πάνελ με συγκεκριμένη κάθε φορά θεματική, ομιλίες και παρουσιάσεις, καθώς και ανοιχτές ξεναγήσεις. Ενδεικτικά, το κοινό της εκδήλωσης μπορεί να παρακολουθήσει εντελώς δωρεάν, είτε δια ζώσης είτε μέσω απευθείας σύνδεσης, παρουσιάσεις μονοπατιών από όλη την Ελλάδα και να ενημερωθεί για τις τάσεις και προοπτικές γύρω από τον χώρο του πεζοπορικού τουρισμού, για τις νέες τεχνολογίες και το εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Το κοινό θα έχει επίσης τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στην περιοχή της Καισαριανής με πεζοπορία και γνωριμία με το Kessariani trail, το μονοπάτι του Υμηττού μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καισαριανής που καθαρό και σηματοδοτημένο φιλοδοξεί να καταστήσει τον Υμηττό επίκεντρο της περιαστικής πεζοπορίας, προσελκύοντας όχι μόνο κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και επισκέπτες που θα ήθελαν να γνωρίσουν μια άλλη πλευρά της Αθήνας.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024