Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΕργασίες επισκευής στο Μουσείο του Θεόφιλου στη Μυτιλήνη
Σε λίγους μήνες το μουσείο θα λειτουργήσει διαθέτοντας σύγχρονες υποδομές

Εργασίες επισκευής στο Μουσείο του Θεόφιλου στη Μυτιλήνη

Έκλεισε τις πόρτες του το Μουσείο του Θεόφιλου για να πραγματοποιηθεί η επισκευή του κτιρίου που αφορά σε εργασίες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό τμήμα, οι οποίες και έχουν ενταχθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, αρμόδιος συντηρητής από το Υπουργείο Πολιτισμού συσκευάζει τα έργα του Μουσείου του Θεόφιλου για να μεταφερθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης όπου θα φυλαχθούν, καθώς το Μουσείο του Θεόφιλου θα κλείσει για επισκευή του κτιρίου. Ωστόσο, εκείνα που χρήζουν άμεσης συντήρησης θα μεταφερθούν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα ειδικά εργαστήρια του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με το Δήμο Λέσβου, σε λίγους μήνες το μουσείο θα λειτουργήσει διαθέτοντας σύγχρονες υποδομές τόσο στις εγκαταστάσεις του όσο και στο φωτισμό και τη θέρμανσή του, προκειμένου να αναδειχθούν τα έργα της πολύτιμης συλλογής του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μουσείο εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια λειτουργίας του εν μέσω τουριστικής περιόδου, αφού υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα, τα οποία αν δεν τηρηθούν δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024