Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΓ. Πατούλης: 'Η ελληνική επιχειρηματικότητα μεγάλο συγκριτικό πλεονεκτήμα της Ελλάδας στον τουρισμό υγείας'
Ιατρικός τουρισμός

Γ. Πατούλης: 'Η ελληνική επιχειρηματικότητα μεγάλο συγκριτικό πλεονεκτήμα της Ελλάδας στον τουρισμό υγείας'

Το επενδυτικό ενδιαφέρον των Αυστραλών για την Ελλάδα, τονίστηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον τουρισμό υγείας που διοργανώθηκε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι προοπτικές επένδυσης στην Ελλάδα και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα του τουρισμού υγείας, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Σύδνεϋ, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στις 24 Νοεμβρίου 2017.

Κλιμάκιο επιστημόνων από την Ελλάδα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, κ. Γιώργο Πατούλη, ανέπτυξε τις δυνατότητες και τις προοπτικές που έχει η Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού υγείας καθώς και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για επενδύσεις.

Ειδικότερα κατά την εκδήλωση επισημάνθηκε ότι η Αυστραλία είναι μια αγορά, στην οποία η χώρα μας μπορεί να στοχεύσει με πολύ καλές προοπτικές. Στο πλαίσιο αυτό στην αρχή του επόμενου έτους, θα ξεκινήσει η επεξεργασία Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου που πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ Ευρώπης και Αυστραλίας, με στόχο τη διευκόλυνση των επενδυτικών διαδικασιών.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ κ. Σταύρος Κυρίμης και κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και επιστημονικό κόσμο της ομογένειας και της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Τράπεζας του Σύδνεϋ κ. Μίλτος Μιχαλέας. Τη διοργάνωση υποστήριξαν η γνωστή ομογενής ηθοποιός και συγγραφέας κα Μαίρη Κούστα και οι επιχειρηματίες κ. Γ. Πέτσης και κ. Γ. Γαβριηλίδης .

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η ελληνική επιχειρηματικότητα αποτελεί ένα από τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας για να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά του τουρισμού υγείας και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “Το αναπτυξιακό σοκ που έχει ανάγκη η Ελλάδα, μπορεί να προέλθει μόνο από την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, σε τομείς που διαθέτουν υψηλή προστιθέμενη αξία όπως ο τουρισμός υγείας”. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διατύπωσε την πεποίθηση πως “η ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας θα συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου των χωρών, με πολλαπλά οφέλη για τις εγχώριες οικονομίες αλλά και την τοπική ανάπτυξη”.

Την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών στην Ελλάδα υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Σύδνεϋ Γιάννης Κομινός, ο οποίος επεσήμανε ότι ενώ υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, η γραφειοκρατία είναι αποτρεπτικός παράγοντας.

Στη σημαντική ευκαιρία για τη χώρα μας, αναφέρθηκε η σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σύδνεϋ κα Κάτια Γκίκιζα. Σύμφωνα με την κα Γκίκιζα, το επόμενο χρονικό διάστημα το προξενείο θα εντάξει τον τουρισμό υγείας ως νέα κατηγορία στην εκστρατεία ενημέρωσης των ταξιδιωτικών πρακτόρων της Αυστραλίας.

Στο υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών στην Ελλάδα καθώς και στις προοπτικές συνεργασίας, με τα μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Αυστραλίας αναφέρθηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Δίμτσας, γενικός διευθυντής “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”, Κωνσταντίνος Πάντος, αντιπρόεδρος Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, γενικός γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Νικόλαος Σ. Κουβελάς, αναπλ. καθηγητής Οδοντιατρικής, πρόεδρος Ομίλου Οδοντιατρικού Τουρισμού Αθηνών, πρόεδρος EURODENTICA, Σωτήρης Τσιούμας, οφθαλμολόγος – Οφθαλμοπλαστικός, πρόεδρος Ελληνικής Αισθητικής και μη Επεμβατικής Χειρουργικής, συμβασιούχος καθηγητής αισθητικής ιατρικής του πανεπιστημίου Camerino Ιταλίας, Σταύρος Τομπρής MD, PhD, DDS, στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρούργος, διευθυντής κλινικής Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και Πέτρος Μαμαλάκης, γενικός γραμματέας I.H.T.C., Founder & CEO of Vitabooking.com.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024