Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΓια μία ακόμη χρονιά δε θα γίνει το Διεθνές Αναρριχητικό Φεστιβάλ στην Κάλυμνο
Φεστιβάλ

Για μία ακόμη χρονιά δε θα γίνει το Διεθνές Αναρριχητικό Φεστιβάλ στην Κάλυμνο

Ακυρώθηκε το Διεθνές Αναρριχητικό Φεστιβάλ Καλύμνου ξαφνικά με αποτέλεσμα να δυσανασχετίσουν οι τουριστικοί επαγγελματίες.

Δυστυχώς για μία ακόμη χρονιά δε θα πραγματοποιηθεί, το Διεθνές Αναρριχητικό Φεστιβάλ, όπως γινόταν κάθε Οκτώβριο, τα προηγούμενα χρόνια, πριν από την πανδημία, σύμφωνα με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Καλυμνίων.

Η πρόταση της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, προβολής, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Δήμου ήταν το Αναρριχητικό Φεστιβάλ, που ήταν να γίνει φέτος, να μεταφερθεί τον Μάιο με αρχές Ιουνίου 2023, δικαιολογώντας φυσικά τους λόγους αυτής της αλλαγής.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του kalymnos-news.gr, “όλο το πλέγμα των επιχειρήσεων στην Κάλυμνο, που ασχολείται με την αναρρίχηση, έχει κάνει τον προγραμματισμό του, γνωρίζοντας ότι μετά τα 2 χρόνια της πανδημίας, το Διεθνές Αναρριχητικό Φεστιβάλ θα γινόταν μέσα στον Οκτώβριο 2022. Και ο προγραμματισμός τους και η σιγουριά ότι θα γινόταν μέσα στον Οκτώβριο, δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας φημολογίας ή  αυθαίρετων υποθέσεων, αλλά είχε ειπωθεί κατ’ επανάληψη από επίσημα χείλη.

Πριν ένα χρόνο, ο δήμαρχος Καλυμνίων κ. Διακομιχάλης ανακοίνωνε, με τον πλέον επίσημο τρόπο, τη διεξαγωγή Διεθνούς Φεστιβάλ Αναρρίχησης τον Οκτώβριο 2022, με συμμετοχές γνωστών αναρριχητών και μεγάλων χορηγών και που θα γίνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου να αναπλήρωνε και τα κενά που δημιουργήθηκαν από την πανδημία”.

Τον Φεβρουάριο 2022, ο δήμαρχος σε συνάντησή του με τον υπουργό Τουρισμού κ. έθεσε το αίτημα να τεθεί το φετινό Διεθνές Αναρριχητικό Φεστιβάλ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Μετά τη συνάντησή του, ο δήμαρχος είχε ανακοινώσει ότι το αίτημα έγινε δεκτό με τον υπουργό Τουρισμού και επανέλαβε το φετινό Διεθνές Αναρριχητικό Φεστιβάλ θα γίνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

“Χωρίς να υπάρξει σε όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, κάποια επίσημη ανακοίνωση, λίγες μόνο ημέρες πριν εκπνεύσει ο Σεπτέμβριος και εισέλθουμε στον Οκτώβριο, το μήνα που κανονικά θα διεξαγόταν το Αναρριχητικό Φεστιβάλ, μαθαίνουμε ότι η πρόταση της Συμβουλευτικής Εταιρείας είναι μην γίνει και φέτος, για μία ακόμη φορά και να μεταφερθεί για τον ερχόμενο Μάιο ή Ιούνιο”, συνεχίζει το δημοσίευμα.

“Σημειώνεται ότι η απόφαση για την απ’ευθείας ανάθεση της δημόσιας σύμβασης “Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, προβολής, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Δήμου Καλυμνίων» στην εταιρεία ‘MARKETING RE – MAKE- ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ – ΜΠΙΤΖΙΟΣ Ο.Ε.’ λήφθηκε πριν 35 ημέρες, στις 19 Αυγούστου 2022 και σύμβαση θα ισχύει έως 31-12-2022. Το ποσό που θα καταβληθεί στην εν λόγω Εταιρεία για την «Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, προβολής, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Δήμου Καλυμνίων” ανέρχεται στο ποσό των 18.340 ευρώ με ΦΠΑ, ενώ οι υποχρεώσεις φαίνονται στον παρακάτω συνοπτικό πίνακα:

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Καλυμνίων φέτος θα φιλοξενήσει, την Εθνική ομάδα της Αναρρίχησης από 10 αθλητές περίπου, μετά τις 20 Οκτωβρίου 2022, στην Κάλυμνο, μία δράση που θα μπορούσε να είχε συνδυαστεί με τη διεξαγωγή του Διεθνούς Αναρριχητικού Φεστιβάλ, που δυστυχώς δε θα γίνει.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024