Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός Τουρισμός1o Συνέδριο Γαστρονομικού Τουρισμού το Νοέμβριο στο Metropolitan Expo
Συνέδρια

1o Συνέδριο Γαστρονομικού Τουρισμού το Νοέμβριο στο Metropolitan Expo

Η διοργάνωση υλοποιείται στο πλαίσιο της 3η Greek Tourism Expo που φέτος πραγματοποιείται από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016. Η θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώνεται στο γαστρονομικό τουρισμό και έχει ως στόχο να ενώσει τους φορείς της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας με τους εκπροσώπους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ανακοινώνεται η διεξαγωγή του 1ου Συνεδρίου Γαστρονομικού Τουρισμού που διοργανώνει η UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας και την υποστήριξη του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και της Ελληνικής Ένωσης Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ώρες 11.00-19.00 σε χώρο του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo. Η διοργάνωση υλοποιείται στο πλαίσιο της 3ης Greek Tourism Expo που φέτος πραγματοποιείται από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016.

Η θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώνεται στο γαστρονομικό τουρισμό και έχει ως στόχο να ενώσει τους φορείς της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας με τους εκπροσώπους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να αποτελέσει μια ουσιαστική βάση σύμπραξης όλων των εκπροσώπων του κλάδου, με κοινό στόχο την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού. Για το σκοπό αυτό κλήθηκαν και συμπράττουν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου.

Η θεματολογία του συνεδρίου διακρίνεται στις ακόλουθες κατηγορίες (ενδεικτικά):

  • Γαστρονομικός τουρισμός Παρόν & Μέλλον
  • Το πλαίσιο του γαστρονομικού τουρισμού
  • Ο γαστρονομικός τουρισμός-Εννοιες & ορισμοί
  • O γαστρονομικός τουρισμός ως όχημα ανάπτυξης για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις
  • Σκιαγραφώντας το γαστρονομικό  χάρτη της Ελλάδας
  • Το μάρκετινγκ του γαστρονομικού τουρισμού
  • Γαστρονομικός τουρισμός και Μεσογειακή διατροφή

Κey note speaker του συνεδρίου είναι η κα Roberta Garibaldi (Scientific Director of East Lombardy, European Region of Gastronomy 2017, Certified Ambassador of the World Food Travel Association, Delegate of the Lombardy Region to SISTUR, Italian Association of Tourism Sciences), η οποία θα παρουσιάσει τις τάσεις στον κλάδο των τροφίμων για το 2017.

Τέλος αναφέρεται ότι για το συνέδριο έχει συσταθεί επιστημονική επιτροπή η οποία εποπτεύει το περιεχόμενο των ενοτήτων και των ομιλιών με πρόεδρο τον κ. Περικλή Λύτρα, αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας και μέλη της ακαδημαικούς των Πανεπιστημίων Χαροκόπειο και Λευκωσίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024