Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίαση Προϊόντος'Στερεά Ελλάδα Πάρε μια Γεύση' το νέο βιβλίο της Σίσσυ Νίκα

'Στερεά Ελλάδα Πάρε μια Γεύση' το νέο βιβλίο της Σίσσυ Νίκα

Το βιβλίο έχει εκδοθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά και διατίθεται δωρεάν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

To εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο της δημοσιογράφου Σίσσυ Νίκα που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ως τίτλο “Στερεά Ελλάδα Πάρε μια Γεύση“. Μέσα από τις 240 σελίδες του και τις 454 μοναδικές φωτογραφίες της γνωστής δημοσιογράφου, ταξιδεύετε σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας, που “χτυπά” δυνατά η καρδιά της αυθεντικής ελληνικής γαστρονομίας. Οι 96 αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές της Στερεοελλαδίτικης κουζίνας της γης, των βουνών, της θάλασσας, των μοναστηριών κάνουν το ταξίδι σας απολαυστικό. 
 
Το βιβλίο χωρίζεται σε 5 ενότητες, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια και τη Σκύρο, τη Βοιωτία, τη Φωκίδα και την Ευρυτανία. 
 
Στο βιβλίο παρουσιάζεται με πρωτότυπο τρόπο η φιλοσοφία της κουζίνας, η τυροκομία και η διαδικασία τυροκόμησης των τοπικών τυριών ΠΟΠ όπως η φέτα, το κατίκι Δομοκού, η φορμαέλα Αράχωβας-Παρνασσού, η γραβιέρα καθώς επίσης και η πλούσια λόγω βιοποικιλότητας παλέτα τυροκομικών, το τσαλαφούτι, το οψιμοτύρι, το τουλουμοτύρι, το κεφαλοτύρι, τα κατσικίσια τυράκια, το γάλα, το γιαούρτι, το βούτυρο. 
 
Η μελισσοκομία κατέχει σημαντική θέση στη μελέτη λόγω της υψηλής διατροφικής αξίας των τοπικών μελιών που είναι πολυβραβευμένα σε έγκριτους διεθνείς διαγωνισμούς. 
 
Τα γεννήματα της γης που είναι ΠΟΠ όπως οι επιτραπέζιες κονσερβολιές Αταλάντης, Στυλίδας, Ροβιών, το κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδας, το ακτινίδιο Σπερχειού, τα αποξηραμένα σύκα Κύμης-Ταξιάρχη αλλά και η αμπελοκαλλιέργεια γηγενών ποικιλιών, το κρασί, τα αρωματικά φυτά, η στέβια, τα σιτηρά, τα αμύγδαλα, τα κηπευτικά, τα μανιτάρια, τα όσπρια, τα μήλα και τα καρύδια, οι ιχθυοκαλλιέργειες, η αλιεία είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα θέματα του βιβλίου. 
 
Το αρχαιολογικό πολιτιστικό μνημείο του γαστρονομικού μας πολιτισμού, ο Ελαιώνας της Άμφισσας, οι σπάνιες αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων και η περιήγηση στο μικρόκοσμο των άγριων μανιταριών συναρπάζουν.
 
Το βιβλίο έχει εκδοθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά και διατίθεται δωρεάν από την Περιφέρεια. Διαδικτυακά έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα www.agrifoodcentralgreece.gr.
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024