Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΑντιπροσωπευτικό σύνολο επισκεπτών από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής-τουριστικής δραστηριότητας στις Ημέρες Γαστρονομίας 2015
Γαστρονομία

Αντιπροσωπευτικό σύνολο επισκεπτών από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής-τουριστικής δραστηριότητας στις Ημέρες Γαστρονομίας 2015

Με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις για τις κοινότητες της γεύσης, την καινοτομία και το γαστρονομικό τουρισμό, την τέχνη και τον πολιτισμό της γεύσης και με Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό την Πελοπόννησο, παρουσιάστηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου το συνέδριο 'Μυθική Πελοπόννησος – Γεύσεις με Ιστορία'.

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκαν οι Ημέρες Γαστρονομίας, η διοργάνωση θεσμός για το σύγχρονο γαστρονομικό γίγνεσθαι, με 60 θεματικές εκδηλώσεις πολιτισμού, καινοτομίας, γευσιγνωσίας, παρουσιάσεων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, πάνω από 150 ειδικοί και δημιουργοί της γαστρονομίας, της δημοσιογραφίας, της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, πρότυπη έκθεση με υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα, 20 chefs in residence από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η “Μικρόπολις“, η μεγαλύτερη διοργάνωση για τα παιδιά, το 2o Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου της Αθήνας (AICFF), 30 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες, το πρώτο Συνέδριο Μυθική Πελοπόννησος – Γεύσεις με Ιστορία, η Πελοπόννησος ως τιμώμενος γαστρονομικός προορισμός, αποτελούν μερικά από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της φετινής διοργάνωσης που περιγράφουν τα όσα διαδραματίστηκαν από τις 22 έως και τις 24 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη.
 
Με την πρότυπη γειτονιά της γεύσης και της διατροφής, η “Μικρόπολις” μάγεψε τους μικρούς της φίλους με συναρπαστικές αφηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια, δια-δραστικά προγράμματα και μοναδικές εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης.
 
Με ενδιαφέρουσες και διεισδυτικές εισηγήσεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις για τις κοινότητες της γεύσης,  την καινοτομία και το γαστρονομικό τουρισμό, την τέχνη και τον πολιτισμό της γεύσης και με Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό την Πελοπόννησο, παρουσιάστηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου το συνέδριο “Μυθική Πελοπόννησος – Γεύσεις με Ιστορία”. Με διαδραστικές εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και εκπαιδευτικές δράσεις για το food styling & photography, την αρχιτεκτονική του χώρου της γαστρονομίας, αλλά και με την αντιπροσωπευτική έκθεση υψηλής ποιότητας παραγωγών από όλη την Ελλάδα κατά την οποία για τρεις μέρες είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε την ιδιαιτερότητα των αυθεντικών τοπικών γεύσεων και να μυηθούμε σε έναν συναρπαστικό τρόπο ζωής.
 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου για δεύτερη χρονιά προκάλεσε συγκινήσεις, με ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις και προβολές φιλμ μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation μικρού και μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο, με θέμα πάντα την τροφή, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό της γεύσης. Αλλά μας επεφύλασσε και μια έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε η επερχόμενη συνεργασία του με το Los Angeles Greek Film Festival, ήδη από την επόμενη χρονιά και η δημόσια πρόσκληση σε δημιουργούς για την υποβολή μεγάλου και μικρού μήκους έργων για την ελληνική γαστρονομία που θα προβληθούν στα δύο φεστιβάλ το 2016.
 
Οι διοργανωτές συμφωνούν ότι, για τρίτη συνεχή χρονιά, η διοργάνωση πέτυχε το στόχο της να συγκεντρώσει ένα αντιπροσωπευτικό σύνολο επισκεπτών από όλο το φάσμα της εμπορικής, επιχειρηματικής, τουριστικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας (γαστρονόμοι, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, οινολόγοι, σεφ, food bloggers, ιδιοκτήτες εστιατορίων, food buyers, ερευνητές, πανεπιστημιακοί, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές) και να προβάλει ό,τι καλύτερο συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στη γαστρονομία της χώρας. 

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

06/02/2023
03/02/2023
02/02/2023
01/02/2023
31/01/2023