Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕτοιμο το νέο ιδιωτικό διαστημόπλοιο της Virgin Galactic
Τουρισμός στο διάστημα

Ετοιμο το νέο ιδιωτικό διαστημόπλοιο της Virgin Galactic

Σχεδιασμένο για να καλύψει την περιέργεια των επίδοξων τουριστών του Διαστήματος με πτήσεις κοντά στα “σύνορα” της Γης με το Σύμπαν είναι το SpaceShipTwo, το πρώτο ιδιωτικό διαστημικό σκάφος, το […]

Σχεδιασμένο για να καλύψει την περιέργεια των επίδοξων τουριστών του Διαστήματος με πτήσεις κοντά στα “σύνορα” της Γης με το Σύμπαν<...> είναι το SpaceShipTwo, το πρώτο ιδιωτικό διαστημικό σκάφος, το οποίο παρουσιάστηκε στο κοινό και ανήκει στην εταιρεία Virgin Galactic, του μεγιστάνα του πλούτου Richard Branson.

Τα αποκαλυπτήρια του διαστημοπλοίου πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο της κατασκευάστριας εταιρείας Scaled Cosmposites στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνια και ήταν στα πρότυπα των αποκαλυπτηρίων του παλαιότερου, δοκιμασμένου πρωτότυπου διαστημοπλοίου της Virgin, του SpaceShipOne. Η κατασκευή του εντάσσεται στο πλαίσιο της κατασκευής ενός στόλου έξι διαστημοπλοίων, τα οποία θα μεταφέρουν τουρίστες στα 200 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης, ένα πρόγραμμα ο προϋπολογισμός του οποίου φτάνει τα 450 εκατ. δολ.

Το SpaceShipTwo είναι πυραυλοκίνητο και μοιάζει εξωτερικά με το SpaceShipOne που είχε δοκιμαστεί το 2004, όμως είναι αρκετά μεγαλύτερο και σαφέστατα πιο ευρύχωρο από το πρωτότυπο. Έχει μήκος 18 μέτρα και χώρο για έξι επιβάτες και δύο πιλότους, ενώ υπόσχεται ότι θα πραγματοποιεί πτήσεις περίπου 2,5 ωρών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι επιβάτες θα βιώνουν για περίπου ένα πεντάλεπτο την αίσθηση της απώλειας βαρύτητας. Συνολικά 300 υποψήφιοι έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής για τη διαστημική βόλτα και για τριήμερη εκπαίδευση, καταβάλλοντας 200.000 δολ. ο καθένας.

Τα διαστημόπλοια θα μεταφέρουν σε ένα συγκεκριμένο ύψος (18 χλμ. από την επιφάνεια της Γης) αεριωθούμενα σκάφη με δύο ατράκτους, όπως είναι το WhiteKnightTwo και το Eve, και αφού τα απελευθερώνουν θα μπαίνουν σε λειτουργία οι κινητήρες τους καλύπτοντας την εναπομείνασα απόσταση για τα όρια της ατμόσφαιρας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024